Κορωνοϊός: Το 86% των αδιάγνωστων κρουσμάτων στην Ουχάν πυροδότησαν την εξάπλωση της ασθένειας

Κορωνοϊός: Το 86% των αδιάγνωστων κρουσμάτων στην Ουχάν πυροδότησαν την εξάπλωση της ασθένειας

Κορωνοϊός: Στη Βρετανία 70 χιλιάδες πολίτες μπορεί να έχουν νοσήσει από τον ιό και απλά να μην το ξέρουν 

coronavirus_china
Απαρατήρητο πέρασε το 86% των κρουσμάτων του COVID-19 στην Κίνα, με αποτέλεσμα να μην διαγνωστούν με την ασθένεια κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που διήρκεσε η έξαρση της επιδημίας τον περασμένο Ιανουάριο στην πόλη Ουχάν - εστία της νόσου- προτού επιβληθούν μάλιστα οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, όπως αναφέρει η επιστημονική επιθεώρηση «Science».

«Το 86% των αδιάγνωστων αυτών κρουσμάτων ήταν σχεδόν εξίσου μολυσματικά με όσα είχαν παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα», όπως επισημαίνει ο Τζέφρι Σαμάν, καθηγητής Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας στην Σχολή Δημόσιας Υγείας «Mailman» του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

«Και επειδή υπάρχουν πολλά τέτοια κρούσματα που είναι αδιάγνωστα- δηλαδή είναι είτε ασυμπτωματικά είτε εμφανίζουν ήπια συμπτώματα με αποτέλεσμα να μην γίνονται αντιληπτά- καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτά πυροδοτούν την εξάπλωση και εξέλιξη της επιδημίας», προσθέτει.

Κορωνοϊός: «Πιο δραστικά μέτρα από κάθε χώρα της Ευρώπης» ζήτησε ο ΠΟΥ

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της απαγόρευσης των ταξιδιών σε ότι αφορά την αναχαίτιση της εξάπλωσης του Covid- 19 στην διεθνή κοινότητα.

«Η απαγόρευση των μετακινήσεων στην Κίνα καθυστέρησαν την εξάπλωση κατά 3-5 ημέρες, ενώ η απαγόρευση των διεθνών μεταφορών ανέκοψε την εξάπλωση του κορωνοϊού κατά μερικές εβδομάδες», υποστηρίζει ο Αλεσάντρο Βεσπινιάνι, διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστημών του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστόνης.

Τα στοιχεία αυτά , όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της Ντάουνινγκ Στριτ θεωρεί ότι περίπου 70 χιλιάδες Βρετανοί - δηλαδή περίπου ένας στους χίλιους σε σύνολο 68 εκατομμυρίων πολιτών - θα μπορούσαν να έχουν προσβληθεί από τον ιό και απλά να μην το ξέρουν.

Για τον σερ Πάτρικ Βάλανς, για κάθε θάνατο στη Βρετανία - 71 έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής - πιθανόν να αντιστοιχούν 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι, μέχρι στιγμής, σχεδόν 2.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν μόνο τους ασθενείς που περνούν το κατώφλι του νοσοκομείου. Όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) μπορεί να πραγματοποιεί ημερήσιως μέχρι δέκα χιλιάδες τεστ για κορωνοιό.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός - Ταϊβάν: Κρητικός χειρουργός περιγράφει πώς η χώρα διαχειρίζεται με επιτυχία την επιδημία

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Η Κίνα έδωσε το «πράσινο φως» για δοκιμές σε ανθρώπους, λένε κρατικά ΜΜΕ

Κορωνοϊός - Κινέζοι γιατροί προειδοποιούν τους Ευρωπαίους: «Μην επαναλαμβάνετε τα δικά μας λάθη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ