Βιχάι Σριβανταναπράμπα: Ο ήσυχος άνδρας με τη μεγάλη καρδιά που έκανε τη Λέστερ να ονειρεύεται

Βιχάι Σριβανταναπράμπα: Ο ήσυχος άνδρας με τη μεγάλη καρδιά που έκανε τη Λέστερ να ονειρεύεται

Ο Ταϊλανδός ιδιοκτήτης των «Αλεπούδων» έφυγε από τη ζωή το Σάββατο το βράδυ, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επιβιβάστηκε μετά τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ, βυθίζοντας στο πένθος τους οπαδούς της ομάδας του - Η σύζυγος και ο γιος του κατέθεσαν στεφάνι στο σημείο της συντριβής

leicester_5
Ο 60χρονος Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος Βιχάι Σριβανταναπράμπα, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα του, θα ζει για πάντα στις καρδιές των οπαδών της ομάδας του, μετά τον τραγικό θάνατό του το βράδυ του Σαββάτου. Ο άνθρωπος που αγόρασε τη βρετανική ομάδα έναντι 39 εκατ. λιρών τον Αύγουστο του 2010 σεβάστηκε απόλυτα την παράδοση και την ιστορία της ομάδας.
leicester_1

Η αποφασιστικότητά του να προωθήσει την ομάδα και να την κάνει να προχωρήσει μπροστά ήταν αξιοθαύμαστη και αν και ο ίδιος δεν μιλούσε συχνά δημοσίως «η αύρα του τύλιγε το στάδιο King Power», όποτε το επισκεπτόταν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, προτιμούσε να αφήνει τα έργα του να μιλούν αντί για τον ίδιο, είτε αυτά ήταν τα σχέδια για αναμόρφωση του γηπέδου, είτε μια δωρεά ύψους 2 εκατ. λιρών σε τοπικό νοσοκομείο ή ακόμα και η προσφορά δωρεάν μπύρας στους οπαδούς πριν από κάθε αγώνα.
leicester_2

Κλείσιμο
Ακόμα και μετά την κατάκτηση του του αγγλικού πρωταθλήματος το 2016, ο ιδιοκτήτης των «Αλεπούδων» παρέμεινε ταπεινός και απέφευγε να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων. Το 2014 σε συνέντευξη που έδωσε στην Ταϊλάνδη ο Σριβανταναπράμπα είχε δηλώσει πως φιλοδοξία του ήταν η Λέστερ να μπει στο top five της  Πρέμιερ Λιγκ και αν αυτό τότε ακούστηκε απραγματοποίητο, το 2016, η Λέστερ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
leicester_3

Ήταν τότε που ο Κλαούντιο Ρανιέρι στάθηκε περήφανος δίπλα στον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι, ο οποίος ερμήνευσε δύο τραγούδια, το  "Nessun Dorma" και το "Time To Say Goodbye", πριν τον αγώνα με την Έβερτον και πριν την απονομή του τροπαίου στη Λέστερ.
leicester_4

Το όνειρο του ιδιοκτήτη της Λέστερ έλαβε «σάρκα και οστά» αλλά ο τραγικός θάνατος του Βιχάι Σριβανταναπράμπα το βράδυ του Σαββάτου, μετά τον αγώνα της ομάδας του με τη Γουέστ Χαμ θα είναι δύσκολο να σβήσει από τη μνήμη των οπαδών που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο είχε επιβιβαστεί ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος.
leicester_6

Το μοιραίο ελικόπτερο συνετρίβη λίγο έξω από το King Power παρασύροντας στον θάνατο, εκτός από τον ιδιοκτήτη των «Αλεπούδων», τον 53χρονο Βρετανό πιλότο Eric Swaffer, την 46χρονη σύντροφο του πιλότου και συγκυβερνήτη Izabela Roza Lechowicz με καταγωγή από την Πολωνία, το «δεξί χέρι» του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Kaveporn Punpare και την Nursara Suknamai, πρώην βασίλισσα ομορφιάς στην Ταϊλάνδη και συνεργάτιδα του Σριβανταναπράμπα.
leicester_7

Η σύζυγος του επιχειρηματία Aimon και ο γιος του Aiyawatt έφθασαν από την Ταϊλάνδη στη Βρετανία και κατέθεσαν στεφάνι στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ως πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δήλωσε πως ήταν τυχερός που είχε γνωρίσει τον Βιχάι εδώ και αρκετά χρόνια και τον περιέγραψε ως έναν επιχειρηματία με ισχυρές αξίες, του οποίου η συνεισφορά στο ποδόσφαιρο ήταν μεγάλη.



leicester_8
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης