LIVE

Κορωνοϊός

Βαλεντίνα Ελσαγιέτ: New Age Ταλέντο

Βαλεντίνα Ελσαγιέτ: New Age Ταλέντο

Οι γυναίκες όταν βλέπουν μια γυναίκα 1,79, με μπλε μάτια, πλούσια μαλλιά, γεννημένη για αρετουσάριστες φωτογραφήσεις με μαγιό, αυτομάτως αγαπούν να τη μισούν. Η Βαλεντίνα Ελσαγιέτ, η ηθοποιός από τη σειρά «Το δαχτυλίδι της φωτιάς», είναι επίσης μοντέλο, χορεύει, τραγουδάει, μιλάει πέντε γλώσσες, σπουδάζει συνεχώς, ενώ είναι και τηλεπαρουσιάστρια. Εκείνη λέει ότι είναι μια 25χρονη που ακόμη προσπαθεί να φτιάξει το μέλλον της. Με τόσα προσόντα, τουλάχιστον το αξίζει

Η Βαλεντίνα όταν ήταν μικρή ήθελε να χορεύει και να τραγουδά - όπως τα περισσότερα κοριτσάκια. Μεγαλώνοντας στη Λεμεσό, σε ένα νοικοκυριό με τρεις αδελφές και έναν αδελφό, έπαιρνε το μικρόφωνο και έκανε την Αννα Βίσση μπροστά στον καθρέφτη. Μια, δυο, τρεις, οι γονείς της το πήραν απόφαση ότι το κορίτσι τους έχει καλλιτεχνική κλίση και ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής. Σε κάθε μιούζικαλ που ανέβαζε το σχολείο ή σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της περιοχής η Βαλεντίνα είχε ρόλο. «Δική μου επιθυμία ήταν να ξεκινήσω μαθήματα φωνητικής. Προσπαθούσα να μιμηθώ την Αννα Βίσση. Τραγουδούσα το “Τρένο” και ξεσήκωνα τη γειτονιά» λέει. Ως έφηβη αποφάσισε ότι της αρέσει το θέατρο και η υποκριτική. «Μάλλον το έχω κληρονομήσει από τη μητέρα μου. Τραγουδούσε και έπαιζε σε ερασιτεχνικούς θιάσους, έχει γράψει και βιβλία. Τη λένε Μαρία Σωφρονίου», συμπληρώνει.

Διαβάζοντας το βιογραφικό της βλέπεις ότι έλαβε μέρος στα καλλιστεία Σταρ Κύπρος 2009. Συμπέρασμα πρώτο (και λάθος): Ηθελε να ξεκινήσει καριέρα μοντέλου και πιθανότατα να μπει στην τηλεόραση. «Εγώ στα καλλιστεία πήγα επειδή ήθελα να πάρω την υποτροφία και να σπουδάσω. Εχω πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης. καμία πόρτα δεν άνοιξε μόλις βγήκα Β’ Αναπληρωματική Μις Κύπρος.Στο MTV Κύπρου έκανε πολλές συνεντεύξεις. Ανάμεσα σε άλλους συνάντησε και τον Αλέξη Γεωργούλη

Ο,τι έχω πετύχει το επιδίωξα και το κυνήγησα μόνη μου. Φτιάχνω την τύχη μου χωρίς να περιμένω κάποιον να το κάνει για μένα. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του MTV Κύπρου. Είδα ότι κάνουν casting αναζητώντας νέα πρόσωπα για παρουσίαση και έστειλα το βιογραφικό μου. Πέρασα από τρία διαφορετικά castings για να πάρω τη θέση εντελώς αξιοκρατικά. Και όταν ήδη δούλευα στο κανάλι, έκανα πάλι δοκιμαστικά όταν ζητούσαν παρουσιάστρια για άλλη εκπομπή. Παρουσίασα το “MTV Hit List” και έκανα συνεντεύξεις σε τραγουδιστές, συγκροτήματα, επωνύμους, μέχρι και σε heavy death metal μπάντα από τη Φινλανδία», τονίζει. 

Η τηλεόραση

Συμπέρασμα δεύτερο και λανθασμένο: Η Βαλεντίνα ήθελε να γίνει παρουσιάστρια στην τηλεόραση. «Τη σχολή μου την τελείωσα με άριστα. Πάντοτε παράλληλα και ως πρακτική για τη σχολή ασχολούμουν με την τηλεόραση. Στο δεύτερο έτος πήγα στο κρατικό κανάλι της Κύπρου, το ΡΙΚ, ως εξωτερική συνεργάτις. Ελεγα κάποιες μικρές ειδήσεις στο πρωινό τους και έκανα ειδησεογραφική έρευνα για τα ντοκιμαντέρ μιας άλλης εκπομπής. Μέσα από το ΡΙΚ έμαθα για το MTV Κύπρου, γιατί είχαν μια συνεργασία. Και όταν ήδη δούλευα στο MTV, μου πρότειναν να συμμετάσχω στο “Dancing For You 4”. Τραγουδούσα στην ομάδα του Νίκου Μπαλιάκου που πήρε μέρος και στο “Voice”. Μου έμαθε να τραγουδάω και μαζί φτάσαμε μέχρι την όγδοη εβδομάδα στον διαγωνισμό. Το ίδιο διάστημα γυριζόταν και “Το δαχτυλίδι της φωτιάς” - εννοείται πέρασα από δοκιμαστικά για να πάρω ρόλο, και με τον σεναριογράφο και με τον Χρήστο Δήμα, τον σκηνοθέτη. Απόφοιτος δραματικής σχολής δεν είμαι. Εχω κάνει αρκετούς μήνες ιδιωτικά μαθήματα με ηθοποιό Κύπριο για να προετοιμαστώ για τις εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Ηθελα να πάρω την υποτροφία, αλλά τότε γίνονταν και τα καλλιστεία και αποφάσισα ότι η υποτροφία για πανεπιστημιακές σπουδές ίσως μετρήσει παραπάνω στο μέλλον. Δεν ολοκλήρωσα τις εξετάσεις. Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη αν θέλω να κάνω τηλεόραση και θέατρο ή να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Στην τηλεόραση στην Ελλάδα εμφανίστηκα πρώτη φορά στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη και με τη σειρά στο MEGA. Μη φανταστείτε ότι χτυπούν τα τηλεφώνα και έχω άπειρες προτάσεις. Δεν μου έχουν κάνει ακόμη κάποια σοβαρή πρόταση. Αν προκύψει κάτι που αξίζει, θα το σκεφτώ σοβαρά. Αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τους νέους κάτω των 30-35 στην Κύπρο. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ζούνε με τους γονείς τους, αλλά ότι ζούνε και από τους γονείς τους», σημειώνει.

Μοντέλο και ηθοποιός

Συμπέρασμα τρίτο και εντελώς λανθασμένο: Μια νέα γυναίκα 25 ετών στο ξεκίνημα της υποκριτικής καριέρας της είναι ανέμελη και αφελής. «Αυτό που βλέπω στην Κύπρο είναι ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί δεν έχουν να φάνε και αν κάποιος δεν έχει κανένα μέσο, μένει και άνεργος. Οπότε μόλις πήρα το πτυχίο ξεκίνησα master, κάνω το MBA μου γιατί προσπαθώ πάντα να έχω και δεύτερο πλάνο για τη ζωή μου. Φυσικά έχω δουλέψει πέρα από μοντέλο και ως ηθοποιός. Εχω ασχοληθεί με το marketing και στο παρελθόν έχω δουλέψει ως sales manager. Η μία αδελφή μου εργάζεται ως τραπεζικός και η άλλη σε ναυτιλιακή εταιρεία. Το ψάχνω το μέλλον μου γιατί είμαι ανήσυχο πνεύμα. Ναι, το έχω ρίξει στις σπουδές γιατί δεν έχω δει κάποια σοβαρή πρόταση που να με συμφέρει οικονομικά» προσθέτει.
«Το δαχτυλίδι της φωτιάς» έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών του MEGA 
Συμπέρασμα τέταρτο και εξωφρενικά ξεπερασμένο: Οι όμορφες εστεμμένες παντρεύονται μικρές για να κάνουν οικογένεια νωρίς. «Αυτά είναι νοοτροπίες που ανήκουν στο παρελθόν. Είμαι μόνο 25 και πρέπει να κατασταλάξω επαγγελματικά και οικονομικά προτού πάρω μια τέτοια απόφαση. Εχουν αλλάξει τα πράγματα. Φυσικά θέλω να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη. Εχω μια δίχρονη σχέση και συγκατοικώ με τον φίλο μου. Δεν έχει καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και το προτιμώ 100%. Είναι πιο ήρεμος και ήσυχος. Δεν ασχολούνται ιδιαίτερα τα περιοδικά με την προσωπική μου ζωή. Δεν προκαλώ», διευκρινίζει.

Τα υποθετικά συμπεράσματα σαφέστατα εμπεριέχουν και μια μορφή κοινωνικού ρατσισμού. Η Βαλεντίνα Ελσαγιέτ, με καταγωγή από το Κάιρο και τη Λεμεσό, είναι ένα πολυτάλαντο κορίτσι που κάθε άλλο παρά επαναπαύτηκε στην ωραία εμφάνισή της για να εξασφαλίσει ρόλους και όνειρα. Μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και αραβικά), μαθαίνει συνεχώς και ψάχνεται γενικώς. Φυσικά, όμως, δεν λείπουν τα κακόβουλα σχόλια από τη ζωή της. «Δεν έχω δίπλωμα ηθοποιού και το βλέπω ότι οι ηθοποιοί δεν νιώθουν άνετα να δουλεύουμε μαζί. Δεν στο δείχνουν μπροστά σου, αλλά όταν φεύγεις ψιθυρίζονται πολλά. Εγώ και στο θέατρο έχω παίξει, μου αρέσει και θέλω να το ψάξω», λέει.

Μιλάει αποφασιστικά, είναι ευφραδής και δυναμική, ένα 25χρόνο κορίτσι με προβληματισμούς για το μέλλον του που δεν ζει στο δικό του ροζ συννεφάκι επειδή είχε τα 15 λεπτά δημοσιότητας. Δεν θεωρεί ότι είναι αναγνωρίσιμη, επώνυμη. Αντίθετα, πιστεύει ότι πρέπει να προσπαθήσει πολύ, να έχει τα απαραίτητα εφόδια και να βγει να κυνηγήσει την τύχη της χωρίς να κάνει απλώς την ωραία.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης