Εύη και Μαρία Φραγκάκη: «Θα είχε πλάκα να παρουσιάζαμε μαζί μια εκπομπή!»

Εύη και Μαρία Φραγκάκη: «Θα είχε πλάκα να παρουσιάζαμε μαζί μια εκπομπή!»

Οι δύο αγαπημένες αδελφές μιλάνε στο People για την ξεχωριστή τους σχέση. Η ΄Ευη Φραγκάκη αναφέρεται στο διαζύγιο με τον πρώην σύζυγό της, ενώ η Μαρία Φραγκάκη εξηγεί γιατί τελείωσε η συνεργασία της με τον Alpha.

Εύη και Μαρία Φραγκάκη: «Θα είχε πλάκα να παρουσιάζαμε μαζί μια εκπομπή!»
Δύο ξανθές κοπέλες με φωτεινά χαμόγελα κάθονται απέναντί μου και μιλούν ασταμάτητα. Αν δεν τις γνωρίζεις, συμπεραίνεις ότι είναι δύο πολύ αγαπημένες φίλες. Η Εύη και η Μαρία Φραγκάκη έχουν μόλις γυρίσει από τις διακοπές τους στην Κρήτη, απ’ όπου κατάγονται. Το καλοκαίρι το πέρασαν παρέα, πάντα μαζί με τους συντρόφους και τα παιδιά τους. Γεννήθηκαν με τριάμισι χρόνια διαφορά και μεγάλωσαν στην Αθήνα, σε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Από μικρή ηλικία ανακοίνωσαν στους γονείς τους πως θα γίνουν δημοσιογράφοι και πριν καλά καλά τελειώσουν τις σπουδές τους –η Εύη στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και η Μαρία στο τμήμα Θεολογίας–, ξεκίνησαν να εργάζονται στο χώρο αυτό. Σήμερα η Εύη είναι παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στον ΑΝΤ1 κι έχει το δικό της portal, το mother.gr, ενώ η Μαρία κάνει ραδιοφωνική εκπομπή στο Mad Radio και αρθρογραφεί στο portal της αδελφής της.



Κλείσιμο
«Προσπαθώ να είμαι με το παιδί μου όσες περισσότερες ώρες μπορώ, να περνάμε όμορφα μαζί και, παράλληλα, προσπαθώ να εξελίσσομαι στην καριέρα μου. Αυτή την περίοδο της ζωής μου, αισθάνομαι ότι δεν χωράει άλλο παιδάκι ανάμεσα σε εμένα και στο μονάκριβό μου γιο. Αν κάνω δεύτερο παιδί, θα είναι επειδή θα συντρέχουν οι ιδανικές συνθήκες, για να είναι κι εκείνο όσο πιο ευτυχισμένο γίνεται, όχι για να εκτελέσει χρέη παρέας στο πρώτο μου παιδί» λέει πρώτη η Εύη, που ο γάμος της με το δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη έφτασε στο τέλος του πριν από τρία χρόνια. Ο γιος τους, Σταύρος, είναι σήμερα 6 ετών και φυσικά η προτεραιότητα και των δύο. «Ο γιος μας ήταν και παραμένει για πάντα η πρώτη μας και σημαντικότερη έγνοια. Δεν είμαστε εχθροί επειδή χωρίσαμε. Χωρίσαμε, επειδή ακριβώς δεν είχαμε λόγο να γίνουμε εχθροί στο μέλλον. Περάσαμε άπειρες ώρες συζήτησης για το ποια ήταν η ιδανικότερη λύση για τη ζωή και των τριών μας και η απόφαση που πήραμε ήταν αρχικά επίπονη, αλλά συνειδητή και, όπως πιστεύαμε, αποδείχτηκε πολύ πιο υγιής για το μέλλον όλων μας. Το διαζύγιο, όταν αφορά σε ένα μέχρι πρότινος αγαπημένο ζευγάρι, δεν μπορεί να είναι βελούδινο, έχει σκληρή όψη, αφού οι συναισθηματικές ισορροπίες άλλαξαν και οι όμορφες κοινές στιγμές σταμάτησαν να υπάρχουν. Επρόκειτο για ένα διαζύγιο, ωστόσο, στο οποίο αποφύγαμε τις συγκρούσεις και τις ακραίες συναισθηματικές εξάρσεις που δεν μας εξέφραζαν.

Ο μικρούλης μας δεν υπέστη ούτε συγκρούσεις, που θα τον στιγμάτιζαν, ούτε ψυχροπολεμικό κλίμα στην καθημερινότητά του. Αυτό που καταφέραμε είναι πως χώρισε η Εύη με τον Δημήτρη, αλλά δεν χωρίζουν ποτέ η μαμά και ο μπαμπάς. Συχνά ακούμε ανθρώπους να υποστηρίζουν πως κάνουν τα πάντα για να σώσουν το γάμο τους για χάρη του παιδιού. Αυτό μου ακούγεται αυτοκτονικό για τους ίδιους και καταστροφικό για το παιδί. Είμαι κάθετη. Αν δεν είναι καλά ψυχολογικά και συναισθηματικά η μαμά και ο μπαμπάς, πώς θα νιώθουν τα παιδιά ήρεμα και χαρούμενα; Ή, πιο απλά, τι εικόνες τρυφερότητας θα έχει το παιδί από τους γονείς του μεταξύ τους, ώστε να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί κι εκείνος ως σύντροφος στην ενήλικη ζωή του;» λέει η Εύη για το χωρισμό της.



Μέσα από τα media έχουμε δει την Εύη με το σύντροφό της, Γιάννη Χονδράκη, τον άνθρωπο που είναι δίπλα της μετά το διαζύγιο. Κάνουν σχέδια γάμου; «Δεν είχα το άγχος της γαμήλιας αποκατάστασης ούτε καν πριν από τον πρώτο μου γάμο, οπότε δεν το έχω ούτε τώρα. Αν προκύψει δεύτερος γάμος, καλώς να έρθει, χωρίς όμως να τον θεωρώ αναγκαίο. Από την άλλη, δεν έχω να κρύψω κάτι. Πήγα στη Μύκονο και διασκέδασα ακριβώς όπως ήθελα, με τους ανθρώπους που ήθελα κοντά μου. Προφανώς, δεν κάνω κάτι ανάρμοστο, ώστε να με ενοχλούν οι φωτογράφοι με τις λήψεις τους. Αλίμονο σε όποιον υποδύεται το δήθεν σοβαρό, αλλά φοβάται να εκτεθεί λόγω των επιλογών του. Και στη θέα φωτογραφιών με το σύντροφό μου αντιδρώ απολύτως φυσιολογικά.



Τη δουλειά τους κάνουν κι εγώ δεν κάνω τίποτα παράνομο, για να θέλω να το κρύψω».

Με μια μικρή εξαίρεση στη θητεία της στο lifestyle σε εκπομπή του Alpha, η Εύη Φραγκάκη έχει αποφασίσει ότι ο τομέας της ενημέρωσης της ταιριάζει απόλυτα. «Έχουν υπάρξει δύσκολες στιγμές στον “αέρα” του δελτίου ειδήσεων αυτά τα 14 χρόνια. Όταν, για παράδειγμα, είχαν εγκλωβιστεί συνάδελφοι στις φλόγες σε περιοχή της Ηλείας το 2007 κι εγώ κλήθηκα να τους δίνω οδηγίες από το στούντιο, που μου μετέφεραν από το ακουστικό από την Πυροσβεστική. Ήταν άγρια στιγμή. Πριν από λίγο καιρό, βούρκωσα, ενώ παρουσίαζα το μεσημβρινό δελτίο στις 13.00, με τη δραματική εξέλιξη να βομβαρδίζουν μικρά παιδιά στη Γάζα, ενώ κοιμούνταν ή έπαιζαν στις αυλές τους».

Η Μαρία έχει εργαστεί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο τόσο ως παρουσιάστρια αλλά και ως δημοσιογράφος. Πρόσφατα έληξε στα μέσα της σεζόν η συνεργασία της με το ραδιοφωνικό σταθμό Λάμψη και τον Μάκη Πουνέντη, αλλά και η συνεργασία της με τον Alpha, όπου παρουσίαζε το δελτίο καιρού. «Συμβαίνει πολύ συχνά να μην ταιριάζουν οι χημείες κάποιων ανθρώπων και στην περίπτωση με τον Μάκη Πουνέντη αυτό συνέβη. Δεν ταιριάξαμε καθόλου ραδιοφωνικά κι αυτό έβγαινε και προς τα έξω. Ευτυχώς, το αντιληφθήκαμε και διακόψαμε έγκαιρα τη συνεργασία, γιατί είμαστε επαγγελματίες. Πότε δεν ήμασταν φίλοι, μόνο συνεργάτες. Το διαζύγιο με τον Alpha θα το χαρακτήριζα “βελούδινο”, με την έννοια ότι ουσιαστικά η συνεργασία μας έληξε λόγω του ότι η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε να μην υπάρχει φυσικό πρόσωπο στην παρουσίαση του δελτίου καιρού, παρά μόνο voice over» λέει η Μαρία.

Η Εύη και η Μαρία μεγάλωσαν πολύ αγαπημένες. «Είμαστε από τα τυχερά αδέλφια, υπό την έννοια πως δεν είναι όλα τα αδέλφια που γνωρίζω και φιλαράκια. Ήμασταν πάντα περισσότερο συμμαχικές δυνάμεις, παρά σε κόντρα. Εννοείται πως έχουμε κάνει πολλούς καβγάδες ως παιδιά, ως έφηβες ή ακόμα και τώρα, όμως η σχέση μας είναι τόσο βαθιά και ουσιαστική, που με τεράστια άνεση μιλάμε το επόμενο πεντάλεπτο σαν να μην έχει προηγηθεί απολύτως τίποτα. Είναι η πιο υγιής σχέση που θα μπορούσα να έχω, διότι είναι αυθόρμητη και αναγκαία» λέει η Εύη και η Μαρία συμπληρώνει: «Εννοείται ότι όταν ήμασταν μικρές, η μία έπαιρνε τα πράγματα της άλλης! Γι’ αυτό δεν είναι οι αδελφές, άλλωστε; Το γεγονός ότι φοράμε το ίδιο νούμερο σε ρούχα και παπούτσια ήταν πάντα καταπληκτικό. Πάντα είχαμε και κοινές παρέες, κοινούς κώδικες… Κι έτσι ακριβώς είμαστε και σήμερα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά καθημερινά, ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να βρεθούμε λόγω διαφορετικών ωραρίων».

Η σχέση τους έχει περάσει και από επαγγελματική συνεργασία, πριν από μερικά χρόνια στον Alpha. «Έχουμε συνεργαστεί σε εκπομπή, την οποία εγώ παρουσίαζα και η Μαρία ήταν υπεύθυνη για τις συνεντεύξεις. Και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στο mother.gr, όπου η Μαρία διατηρεί το δικό της blog και εντυπωσιάζει με τα ξεχωριστά της κείμενα ως μητέρα!» σημειώνει η Εύη, ενώ η Μαρία είναι θετική στο να έκαναν σήμερα μια εκπομπή μαζί: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεργαζόμαστε στενά στο mother.gr. Θα είχε ενδιαφέρον και πλάκα να παρουσιάζαμε μαζί μια εκπομπή».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης