Αλκης Δαυίδ:«Εζησα την κόλαση, αλλά βρήκα το φως»

Αλκης Δαυίδ:«Εζησα την κόλαση, αλλά βρήκα το φως»

Προσέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον τολμούσε να εμφανιστεί γυμνός μπροστά στον πλανητάρχη Ομπάμα. Προκάλεσε τον Τσάρλι Σιν για έναν αγώνα μποξ ενώπιον του κοινού και έκανε επαγγελματική πρόταση στη Λίντσεϊ Λόχαν.

Στις 13 Σεπτεμβρίου το «πρώτο κουδούνι»
Αλκης Δαυίδ:«Εζησα την κόλαση, αλλά βρήκα το φως»
Προσέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον τολμούσε να εμφανιστεί γυμνός μπροστά στον πλανητάρχη Ομπάμα. Προκάλεσε τον Τσάρλι Σιν για έναν αγώνα μποξ ενώπιον του κοινού και έκανε επαγγελματική πρόταση στη Λίντσεϊ Λόχαν. Ο Αλκης Δαυίδ δεν είναι απλώς ο ιδιοκτήτης του διαδικτυακού καναλιού FilmOn με περισσότερους από 150 εκατομμύρια φαν στις ΗΠΑ, αλλά και ένας γνήσιος jet setter αφού η οικογένειά του εμπορεύεται σε πολλά μέρη του κόσμου τη δημοφιλή Coca-Cola.  



Κλείσιμο

περίπου έναν χρόνο προσπαθούσα να έρθω σε επαφή μαζί του. «Στείλ' του mail, αλλά μάλλον δεν θα έχεις τύχη. Είναι περιζήτητος, πολυάσχολος και σπάνια απαντά σε τέτοιου είδους αιτήματα», μου είχε διαμηνύσει συνάδελφος από την Αμερική. Οταν τελικά το ραντεβού μας θα κλειστεί μέσω τρίτων, θα βρεθώ έξω από το σπίτι του στις Σπέτσες μην ξέροντας ποια πόρτα απ’ όλες και ποιο κουδούνι να χτυπήσω. Για καλή μου τύχη εμφανίζεται μπροστά μου ο καπετάνιος του και αφού γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις, με βάζει στο σπίτι και μου λέει ότι τον ειδοποιεί να κατέβει. Θα εμφανιστεί ντυμένος casual, ευδιάθετος και χαλαρός. Είναι 45 ετών, πάμπλουτος, επιτυχημένος και εσχάτως… μπαμπάς.



Αλλαξε τα δεδομένα της ζωής σου το γεγονός ότι πρόσφατα προστέθηκε στην οικογένεια κι ένα μωρό; Tολμώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένος. Εχω δύο ακόμη παιδιά, τον Ανδρέα και τον Αλέξανδρο, 18 και 15 ετών αντίστοιχα, με τα οποία διατηρώ μια πολύ όμορφη σχέση. Μεγαλώσαμε μαζί, αφού τους απέκτησα σε ηλικία περίπου 28 ετών και είμαστε ουσιαστικά φίλοι. Με τον Νικόλα όμως, που μπήκε πριν από λίγους μήνες στη ζωή μου, συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Τα χρόνια έχουν περάσει κι εγώ είμαι εκ των πραγμάτων περισσότερο συνειδητοποιημένος.
Ομολογώ πάντως ότι κάποιες φωτογραφίες με τον γιο σου που αναρτήθηκαν πρόσφατα στα social media μας έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του εκκεντρικού που είχαμε μέχρι τώρα για εσένα. Ημουν παρών στη γέννα του μικρού μου γιου γιατί ήθελα αυτή τη φορά να το ζήσω. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να ρουφώ τις εμπειρίες της ζωής. Του αλλάζω πάνες και ασχολούμαι με τον κήπο μου. Η ζωή είναι αδιάφορη από τη θέση του θεατή!



Η ιδέα του καναλιού FilmOn πώς ξεκίνησε; Από την ανάγκη αξιοποίησης των ταινιών που είχα κάνει ως παραγωγός και σκηνοθέτης χωρίς να υπάρχουν μεσάζοντες και εξελίχθηκε σε μια τηλεοπτική πλατφόρμα που μοίραζε την εικόνα και άλλων καναλιών. Είχα βαρεθεί την εκμετάλλευση των διανομέων και να αντιδράσω. Με το FilmOn τα βάλαμε με τα μεγάλα συμφέροντα, ανακατεύοντας τη διεθνή τηλεοπτική σούπα.



Είναι αλήθεια ότι έχεις κάνει πρόταση συνεργασίας στη Λίντσεϊ Λόχαν; Την έκανα στον πατέρα της, τον οποίο έχω γνωρίσει μέσω της δουλειάς, και δεν έχει πάψει να υφίσταται. Απλώς η Λίντσεϊ πρέπει να απαλλαγεί πρώτα από τους δαίμονες που τη βασανίζουν. Θα συνεργαστούμε όταν αισθανθεί δυνατή και επομένως θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της δουλειάς.



Διάβασα πρόσφατα ότι έκανες πρόταση και στον Τσάρλι Σιν να παίξετε μποξ μαζί. Του είχα δανείσει 50.000 δολάρια πριν από τρία χρόνια και δεν μου τα επέστρεψε ποτέ. Τώρα λοιπόν που συμμετέχει σε τηλεοπτική σειρά και βγάζει πολλά χρήματα, του πρότεινα να μετάσχει στους αγώνες μποξ που στήνουμε και προβάλλουμε στο κανάλι μπας και πάρω πίσω τα χρήματά μου.



Οταν πριν από χρόνια έβαλες μια κάμερα στο σπίτι σου, επιδεικνύοντας την καθημερινότητά σου, ομολογώ ότι σόκαρες κάποιους. Μου αρέσει να αντιμετωπίζω τα πάντα με χιούμορ. Αμα πάρεις τη ζωή σου πολύ σοβαρά κολλάς στις λεπτομέρειες και γίνεσαι δυστυχής.



Δεν έχω γνωρίσει άλλο τέτοιο άτομο του δικού σου κοινωνικού στάτους. Τι είναι τα χρήματα;
Σήμερα τα έχεις, αύριο όχι. Το θέμα είναι να ζεις απελευθερωμένος και όπως πραγματικά θέλεις, απαλλαγμένος από καθωσπρεπισμούς. Πρέπει να αρέσεις πρώτα απ’ όλα στον ίδιο σου τον εαυτό.

Ποια είναι η πιο μεγάλη τρέλα που έχεις κάνει στη ζωή σου;
Σε ηλικία 15 ετών έπεισα τον πατέρα μου να διακόψω το σχολείο και να έρθω εδώ στις Σπέτσες για να δουλέψω σε ιχθυοτροφείο. Κυκλοφορούσα με μηχανάκι και ζούσα όπως οι ντόπιοι. Επέστρεψα στο Λονδίνο κάποιους μήνες μετά έχοντας ερωτευτεί το νησί.

Με τις οικογενειακές επιχειρήσεις σκέφτηκες ποτέ να ασχοληθείς;
 Oχι! Δούλεψα για αρκετά σημαντικό διάστημα στην Coca-Cola στο Λονδίνο, ήρθα σε επαφή με την παραγωγή, αλλά μου έλειπε το καλλιτεχνικό στοιχείο, που το έχω έντονα μέσα μου. Από τότε διατηρώ μόνο τη σχέση του μετόχου.

Η οικογένειά σου σε ενθάρρυνε να ακολουθήσεις τον δικό σου ανεξάρτητο επαγγελματικό δρόμο;
Ο πατέρας μου, Ανδρέας Δαυίδ, υπήρξε ένα δυνατό επιχειρηματικό μυαλό και ένας υπέροχος άνθρωπος που έμαθε εμένα και τις αδελφές μου να ζούμε ελεύθεροι κάνοντας αυτό που επιθυμούμε και, εντέλει, επιλέγουμε.


Το επιχειρηματικό DNA έχει περάσει στην τρίτη γενιά;
Μάλλον έχουν επηρεαστεί περισσότερο από εμένα. O μεγάλος γιος μου, ο Ανδρέας, που φέτος πρόκειται να σπουδάσει στο Λονδίνο, διαθέτει ταλέντο σεναριογράφου. Ο Αλέξανδρος, ο οποίος πηγαίνει στο σχολείο ακόμη, θέλει να σπουδάσει δικηγόρος και να γίνει ηθοποιός. Με τα παιδιά μου συζητάμε πολύ τα θέματα δουλειάς και με επηρεάζουν καθώς διαθέτουν το βλέμμα αλλά και το ένστικτο της επόμενης γενιάς. Η σχέση μας είναι πολύ ιδιαίτερη. Οταν ήταν μικρά νομίζω ότι τους φαινόταν περίεργο το ιδιόρρυθμο στυλ μου. Τώρα που μεγάλωσαν μου εξομολογούνται ότι τους αρέσει που είμαι ένας ασυνήθιστος μπαμπάς.

Οι καλώς εννοούμενες τρέλες που έχεις κάνει έχουν ενοχλήσει κατά καιρούς άτομα του κοινωνικού σου κύκλου;
Kαι παπάς να είσαι, κάποιους τους ενοχλείς. Δεν μου αρέσουν τα κουτσομπολιά και δεν βασανίζομαι για το τι σκέπτονται οι άλλοι για εμένα. Αυτό το θεωρώ απελευθέρωση. Αλλωστε έχω μια αρχή: δεν πάω σε τραπέζι όπου δεν μπορώ να ρευτώ ελεύθερα! (γέλια)

Coca-Cola πίνεις;
Oχι. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει - μην ξεχνάς ότι μεγάλωσα στη Νιγηρία τρώγοντας μάνγκο και πίνοντας Coca-Cola. Απλώς τώρα πια προσέχω πόση ζάχαρη καταναλώνω ημερησίως.

Είχες ευτυχισμένα παιδικά χρόνια;
Πολύ ευτυχισμένα. Μικρά παιδάκια παίρναμε το banana boat στη Νιγηρία και κάναμε βόλτες απολαμβάνοντας τα ψηλά κύματα. Ο πατέρας μου πήρε από τον θείο του την Coca-Cola στην Γκάνα και τη Νιγηρία και έπειτα στην Ιταλία, στην Ιρλανδία, την Ελλάδα κι άλλες 28 χώρες. Παρά την επαγγελματική επιτυχία δεν ξέχασε ποτέ πόσο φτωχός ξεκίνησε, γι’ αυτό και διατήρησε την απλότητά του ως το τέλος του. Είχαμε οικονομική άνεση αλλά μεγαλώσαμε εντελώς απλά.
Πάντως εσύ τώρα ζεις πολυτελώς. Η γυναίκα σου οδηγεί Βentley, της δωρίζεις πανάκριβες τσάντες Hermès και κατοικείτε σε μια πολυτελή έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς. Το luxury κάνει τη ζωή πιο luxury. Eίναι ωραίο να ζεις σε ωραίο περιβάλλον και να έχεις ωραία πράγματα, αλλά, πίστεψέ με, δεν είναι το παν. Την ίδια ευτυχία αισθάνομαι κι όταν φορώ το μαγιό μου και βρίσκομαι στα βράχια μπροστά από το σπίτι μου εδώ στις Σπέτσες κάνοντας διαλογισμό. Η ζωή θέλει διαφορετικές γεύσεις και διαφορετικά χρώματα.

Ποιο είναι το τελευταίο δώρο που έκανες στον εαυτό σου;
(σκέφτεται) Το τελευταίο δώρο μού το πήρε η γυναίκα μου (Τζένιφερ Στάνο) και είναι ένα ρολόι Breitling. Οταν γνωριστήκαμε της δάνεισα κάποια χρήματα για να ξεκινήσει την εταιρεία με τα μαγιό και δεν φανταζόμουν ότι θα πήγαινε τόσο καλά ώστε τα δύο επόμενα χρόνια να έχει τέτοια επιτυχία και να με ξεχρεώσει. Σήμερα τα μαγιό της γράφουν το δικό τους success story και χαίρομαι. Η γυναίκα αυτή με βοήθησε να ηρεμήσω και να βρω τις ισορροπίες μου.

Νεαρή και κούκλα, τη ζηλεύεις;

(γέλια) Εκείνη με ζηλεύει περισσότερο. Είναι μια θεότρελη Ιταλοαμερικανίδα… Οταν πρωτογνωριστήκαμε δεν έδωσε σημασία ο ένας στον άλλον. Την κυνήγησα για πολλούς μήνες γιατί ήταν αρνητική, αφού είχε μόλις βγει από μια σχέση που την είχε ταλαιπωρήσει.

Μπορείς να θυμηθείς μια δυστυχισμένη περίοδο της ζωής σου;
Yπάρχουν αρκετές. Στα 18 μου με χτύπησε αυτοκίνητο και ήμουν σε κώμα για περίπου πέντε ημέρες. Μου πήρε 6 χρόνια για να συνέλθω από το σοκ. Επειτα έζησα την κόλαση των ναρκωτικών. Για να ζήσεις στο φως πρέπει πρώτα να γνωρίσεις το σκοτάδι. Τα δοκίμασα όλα: μαριχουάνα, έκσταση, κοκαΐνη. Κάποια μέρα «ξύπνησα» και είπα στον εαυτό μου ότι χρειάζομαι βοήθεια. Και τη βρήκα μέσα μου, αλλά και στον Θεό, στην πίστη. Από την ημέρα εκείνη άλλαξα τελείως. Εγινα vegetarian, δεν πίνω αλκοόλ, ζω υγιεινά, γυμνάζομαι και κάνω διαλογισμό.

Διαθέτεις κανάλι, υπογράφεις την παραγωγή και τη σκηνοθεσία σε σημαντικές ταινίες, το όνομά σου όμως έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν δήλωσες ότι προσφέρεις ένα εκατ. δολάρια σε όποιον εμφανιστεί γυμνός μπροστά στον Ομπάμα φωνάζοντας έξι φορές «BattleCam». Ηταν ένας έξυπνος τρόπος για να διαφημίσω το συνδρομητικό «BattleCam» μου. Γνώριζα ότι λόγω αυστηρού σεκιούριτι κανένας δεν θα είχε τη δυνατότητα να εμφανιστεί -πόσο μάλλον γυμνός- μπροστά στον Ομπάμα. Οντως, ο πλανητάρχης δεν είδε αυτόν που γδύθηκε και φώναξε «BattleCam», γι’ αυτό και εισέπραξε από εμένα μόνο 150.000 δολάρια. Εγώ, από την άλλη, πήρα πίσω μια διαφήμιση σε διεθνές επίπεδο που αποτιμάται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης