«La Folie», ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για τον Christian Louboutin

«La Folie», ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για τον Christian Louboutin

Ανεβαίνοντας το περίτεχνο δίκτυο κλιμάκων, η ματιά ελκύεται προς το έξω αποκαλύπτοντας πανοραμική θέα του τοπίου και του ωκεανού στο βάθος

Louboutin
Στη γνωστή σε πολύ λίγους παραλιακή πόλη Melides στην Πορτογαλία, ο αρχιτέκτονας Tarek Shamma δημιούργησε για τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή μόδας Christian Louboutin ένα αρχιτεκτονικό κτίσμα που θυμίζει πύργο σερβιρίσματος σε πάρτι.

Εμπνευσμένη από τα Step Wells του Ρατζαστάν και το Παρατηρητήριο Jantar Mantar, η ιδιαίτερη δομή κατασκευάστηκε μέσα σε ένα σύδεντρο πεύκων πάνω σε μια χερσόνησο που βγαίνει σε λιμνοθάλασσα ως ένας κυλινδρικός πύργος με γεωμετρικά ανοίγματα και κλίμακες που διασταυρώνονται.

Ktisma


Όπως η επωνυμία της υπονοεί, το «La Folie» δεν έχει άλλη χρησιμότητα παρά το να χαροποιήσει το μάτι και το μυαλό· είναι ένα μέρος για διάβασμα ή για να δεξιωθείς φίλους για ποτό ή σε πάρτι.

Το αρχιτεκτόνημα καλεί τους επισκέπτες σε ταξίδι ανακάλυψης. Αποκαλύπτεται σαν ένα λευκός κύλινδρος από τσιμέντο με ανοίγματα που τραβάνε το μάτι. Στο κέντρο του εσωτερικού, μια εστία που φωτίζει το ηλιόφως που εισέρχεται από τον οφθαλμό στην οροφή.

Κλείσιμο
Ktisma1


Ανεβαίνοντας το περίτεχνο δίκτυο κλιμάκων, η ματιά ελκύεται προς το έξω αποκαλύπτοντας πανοραμική θέα του τοπίου και του ωκεανού στο βάθος.

Ktisma2


Τη νύχτα, η στοχαστική, γαλήνια ατμόσφαιρα αλλάζει χάρη στα με εναλλασσόμενα χρώματα φώτα που είναι ενσωματωμένα στους τοίχους ροζ, μοβ και μπλε αποχρώσεις δημιουργούν υπνωτιστικό περιβάλλον, κατάλληλο για να δέχεται ο σχεδιαστής.

πηγή: ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Όλη η απολογία του επιθεωρητή Νικολάου - «Δεν ξέρω πού έδιωξα την αμαξοστοιχία 62» μου είπε ο Σαμαράς

Ποιοι νέοι είναι δικαιούχοι για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια – Αναλυτικά παραδείγματα

Πώς η αισθησιακή σύζυγος του Ρώσου «σφαγέα» της Μαριούπολης πιάστηκε στη «φάκα» Ουκρανών χάκερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης