Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς η αισθησιακή σύζυγος Ρώσου συνταγματάρχη πιάστηκε στη «φάκα» Ουκρανών χάκερ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς η αισθησιακή σύζυγος Ρώσου συνταγματάρχη πιάστηκε στη «φάκα» Ουκρανών χάκερ

Η σύζυγος του συνταγματάρχη Σεργκέι Ατροσένκο πείστηκε να στείλει στους χάκερ λάγνες φωτογραφίες της ίδιας και άλλων γυναικών στρατιωτικών με τις στολές των συζύγων τους

rwsoi_hackers_xr
Η σύζυγος του Ρώσου συνταγματάρχη που κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την καταστροφή της Μαριούπολης, πιάστηκε κορόϊδο και έστειλε λάγνες σέξι φωτογραφίες της ίδιας και των συζύγων μελών του συντάγματος του συζύγου της σε Ουκρανούς χάκερς, καθώς και φωτογραφίες που ταυτοποιούν και άλλους αξιωματικούς του ιδίου συντάγματος αλλά και ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες. Εκείνοι με τη σειρά τους τις διέρρευσαν σε όλο το διαδίκτυο!


Η ουκρανική ομάδα χάκερς Cyber Resistance και η εθελοντική οργάνωση Inform Napalm αποκάλυψαν ότι ο συνταγματάρχης Σεργκέι Ατροσένκο - διοικητής του 980ου Ρωσικού Συντάγματος Αεροπορίας Εφόδου - είναι αυτός που διέταξε δύο πολεμικά αεροπλάνα να βομβαρδίσουν το θέατρο της Μαριούπολης στις 16 Μαρτίου 2022. Εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο θέατρο, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής και είχε τη λέξη «ΠΑΙΔΙΑ» γραμμένη με τεράστια γράμματα (ώστε να είναι ορατά από τους πιλότους των βομβαρδιστικών) στην εξωτερική αυλή. Ισχυρίσθηκαν ότι ήταν επίσης ο Ατροσένκο, που διέταξε πολεμικά αεροσκάφη να βομβαρδίσουν το μαιευτήριο της Μαριούπολης. Το Inform Napalm ισχυρίστηκε ότι οι χάκερς είχαν στείλει στοιχεία που είχαν λάβει για τον Ατροσένκο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για να συμβάλουν στην εν εξελίξει έρευνα για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

hacker_in__5_
To θέατρο της Μαριούπολης


Κλείσιμο
Οι χάκερς κατάφεραν αρχικά και χάκαραν την ηλεκτρονική αλληλογραφία του συνταγματάρχη, την παρακολουθούσαν για αρκετούς μήνες και έκαναν έτσι πιο αποτελεσματική τη χρήση των διαρροών προς το συμφέρον των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων.

hacker_in__1_
Ο συνταγματάρχης Σεργκέι Ατροσένκο


Έχοντας μάθει τα προσωπικά στοιχεία του Ατροσένκο, οι χάκερς/ακτιβιστές στη συνέχεια παρέστησαν στη σύζυγό του, Λίλια, τους αξιωματικούς από το σύνταγμά του και της ζήτησαν να οργανώσει μια «πατριωτική φωτογράφιση» συζύγων και φιλενάδων για τους άνδρες τους στην πρώτη γραμμή. Εκείνη κατάπιε αμάσητο το δόλωμα και στις 16 Μαρτίου 2023 - ακριβώς έναn χρόνο από την ημέρα που - όπως ισχυρίζονται οι χάκερς- ο σύζυγός της διέταξε τον αποτρόπαιο βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης - η Λίλια επετέλεσε στο έπαρκο το ...πατριωτικό της καθήκον και έστειλε στους χάκερς το έργο της. Που, πέρα από τις αισθησιακές φωτογραφίες, περιέχει και πολλές, που δείχνουν τις 12 συζύγους να ποζάρουν με τις στολές των συζύγων τους, δίνοντας στους χάκερς όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν για να εντοπίσουν αρκετούς ακόμη Ρώσους διοικητές που πιστεύουν ότι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στη Μαριούπολη.

hacker_in__8_


Τo κόλπο και η αισθησιακή Λίλια

Η Λίλια Αλεξάντροβα Ατροσένκο γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1982. Οι χάκερς παρατήρησαν ότι στην Λίλια άρεσε να στέλνει «φωτογραφικές εκπλήξεις» στον σύζυγό της (στις φωτο είναι μερικές από τις πιο αξιοπρεπείς, όπου φοράει μερικά ρούχα). Καθώς λοιπόν η Λίλια με τα άλλα κορίτσια ετοίμαζαν αυτό το υλικό και νόμιζε πως επικοινωνούσε με κάποιον αξιωματικό από το σύνταγμα του άντρα της - και σε καμία περίπτωση φανταζόταν πως είχε πέσει θύμα Ουκρανών χάκερς - κατόπιν αιτήματος του "αξιωματικού" , η Λίλια συμφώνησε να κάνουν και
μια νέα «έκπληξη» στον συνταγματάρχη Ατροσένκο και σε άλλους αξιωματικούς του συντάγματος.

hacker_in__2_
Η Λίλια Αλεξάντροβα Ατροσένκο


 Οι σύζυγοι έκαναν μια «πατριωτική φωτογράφιση» στο αεροδρόμιο με επίσημες στολές των συζύγων τους με καρφιτσωμένα όλα τα παράσημα των συζύγων τους. Τη διαβεβαίωσαν ότι οι φωτογραφίες αυτές προορίζονταν αποκλειστικά για υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Ρωσικού στρατού και δεν προορίζονταν για το ευρύ κοινό. Η Λίλια υποστήριξε πρόθυμα την πρόταση και οργάνωσε τα πάντα.

Αυτό επέτρεψε να γίνουν από τους χάκερς πρόσθετες αναγνωρίσεις στόχων, ανάλογα με τον τόπο φωτογράφησης που φαίνονταν.

hacker_in__4_Στις 16 Μαρτίου 2023, η Λίλια Ατροσένκο έστειλε το βίντεο- έκπληξή της που αποτελούνταν από φωτογραφίες από αυτήν την «πατριωτική φωτογράφιση». Η Λίλια τα πήγε πολύ καλά – υπήρχαν κοντινά πλάνα γυναικών που ποζάρουν με τα μπουφάν των πιλότων συζύγων τους, οι οποίοι συνήθως είναι πολύ προσεκτικοί με τις δικές τους φωτογραφίες και προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ στα social media. Όμως, χάρη στις συζύγους τους, οι διασυνδέσεις και τα προσωπικά τους δεδομένα διαπιστώθηκαν εύκολα.


hacker_in__6_


Επιπλέον, η Λίλια έδωσε μερικές μεγαλοπρεπείς λήψεις από το αεροδρόμιο και τα αεροπλάνα, δείχνοντας ότι έχει γίνει συνήθης πρακτική να ζωγραφίζουν οι Ρώσοι τις ρατσιστικές σβάστικες σε σχήμα Ζ ακριβώς πάνω από τα κόκκινα αστέρια. Κάτι που είναι αρκετά ασυνήθιστο, καθώς οι περισσότερες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δείχνουν κανονικά το γράμμα "Z" σχεδιασμένο δίπλα-δίπλα, χωρίς να επικαλύπτεται το αστέρι. Ίσως αυτή είναι μια προσωπική πρωτοβουλία του διοικητή του συντάγματος να προσδιορίσει τα αεροπλάνα της μονάδας του με ειδικό τρόπο.

hacker_in__7_


Οι χάκερς δημοσίευσαν έναν χείμαρρο από τις προσωπικές πληροφορίες του διοικητή, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών στοιχείων επικοινωνίας και μισθού, ευαίσθητες λεπτομέρειες όπως λίστες με τους πιλότους υπό τη διοίκηση και τις αξιολογήσεις της απόδοσής τους και διάφορες «θεωρητικές και πρακτικές» λεπτομέρειες αποστολών που παρέδωσαν στις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας για ανάλυση.

Μόλις δύο ημέρες αφότου οι χάκερ έλαβαν το υλικό από τη Λίλια, στο σύνταγμα του Ατροσένκο απονεμήθηκαν τιμές ως μέρος εκτελεστικού διατάγματος που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Tο σύνταγμα ανυψώθηκε στον τιμητικό τίτλο των «φρουρών» για τον «μαζικό ηρωισμό και ανδρεία, το σθένος και το θάρρος τους στις πολεμικές επιχειρήσεις για την προστασία της Πατρίδας», σύμφωνα με το διάταγμα.

hacker_in__3_


Φυσικά το υλικό δεν είχε ακόμη τότε κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο...Ειδήσεις σήμερα:

Ο «πόλεμος των κατασκόπων» και η νέα κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

Ανοιξιάτικος σήμερα ο καιρός με θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών - Η πρόγνωση του Σαββατοκύριακου

Αθώα η Γκουίνεθ Πάλτροου για το ατύχημα στο σκι – Υπαίτιος ο συνταξιούχος οπτικός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης