Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: «Οι αγώνες θα αρχίσουν, αλλά δεν ξέρουμε το πότε»

Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: «Οι αγώνες θα αρχίσουν, αλλά δεν ξέρουμε το πότε»

Ο Αλμπέρτο Κολόμπο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας των ευρωπαϊκών λιγκών (European Professional Football Leagues) ξεκαθάρισε πως όλα τα ματς, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού, θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση 'πότε θα αρχίσουν οι αγώνες;'

EPFL1
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της EPFL, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Premier League, την Bundesliga κτλ, έχει θέσει ως προτεραιότητα την επιστροφή στη δράση, σύμφωνα με τον Κολόμπο.

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, ένας μικρός αριθμός χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, σκέφτεται σοβαρά την ακύρωση των εγχώριων διοργανώσεων.

Οι σύλλογοι της Premier League έχουν προγραμματίσει συνάντηση για τη Μεγάλη Παρασκευή (17/4) προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου την κατάσταση που έχει προκληθεί λόγω της Covid-19, ενώ στη Γερμανία κάποιες ομάδες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις - πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης - με την ελπίδα να επαναρχίσει το πρωτάθλημα τον Μάιο.

Ο Κολόμπο πάντως ζήτησε από όλους να δείξουν μεγάλη προσοχή: «Μέχρι στιγμής προτεραιότητά μας ήταν να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να αρχίσουν και πάλι οι διοργανώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού. Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί νωρίτερα να αρχίσουν οι σύλλογοι τις προπονήσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία, όλα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι διοργανωτές της κάθε διοργάνωσης θα πρέπει να τηρούν όλα τα ιατρικά, προπονητικά, αγωνιστικά πρωτόκολλα».

Και συμπλήρωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της EPFL: «Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση: ‘’Πότε θα αρχίσουμε να παίζουμε;’’. Δεν υπάρχει απάντηση. Εν τέλει, όλοι γνωρίζουμε πως οι κυβερνήσεις των χωρών είναι υπεύθυνες για την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν θέσει για τον αθλητισμό».

Η Γερμανία έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις από όλες τις χώρες στην Ευρώπη για να διαπιστώσει αν ένας αθλητής έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευελπιστεί να ξεκινήσει τους ελέγχους στις αρχές Μαΐου, προετοιμάζοντας την επανεκκίνηση της σεζόν.

«Πέραν πάσας αμφιβολίας, η υγεία έρχεται πρώτη. Και των αθλητών και όσων εμπλέκονται σε αγώνες», ξεκαθάρισε ο Κολόμπο. «Η πραγματοποίηση των τεστ είναι απαραίτητο κομμάτι των μέτρων υγιεινής. Αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε όλες τις χώρες».

Η Pro League του Βελγίου αγνόησε - αρχικά - τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (UEFA), αποφασίζοντας να τερματίσει τη σεζόν για λόγους υγείας αλλά και οικονομίας, ωστόσο η οριστική απόφαση θα παρθεί στις 24 Απριλίου.

«Γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποια πρωταθλήματα, λίγα είναι η αλήθεια, που έχουν τέτοιες σκέψεις», κατέληξε ο Κολόμπο. «Η συντριπτική πλειοψηφία επικεντρώνεται 100% στο πώς θα επιστρέψουν οι σύλλογοι στους αγωνιστικούς χώρους. Για μας είναι μια από τις προτεραιότητές μας να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των διοργανώσεων. Και, φυσικά, πρέπει να αποφύγουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την UEFA τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, αν κάποια λίγκα πάρει διαφορετική απόφαση, θα τη σεβαστούμε».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως την επόμενη εβδομάδα η UEFA έχει προγραμματίσει νέα τηλεδιάσκεψη για να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα διαχείρισης της κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Σετιέν: «Μ’ αρέσει ο Κουτίνιο, θα μιλήσω μαζί του»

Καμαρά: «Τον έχουν τσεκάρει και έχουν ρωτήσει για αυτόν Μίλαν και Άρσεναλ»

Οι Ιταλοί επιστρέφουν στα γήπεδα στις 27 Μαΐου

Η γερμανική κυβέρνηση πως δε θα διεξαχθεί καμία διοργάνωση με κόσμο έως 31/8
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης