Champions League, Βαλένθια-Αταλάντα 3-4: Το... τρένο από το Μπέργκαμο είναι ασταμάτητο - Δείτε τα γκολ

Champions League, Βαλένθια-Αταλάντα 3-4: Το... τρένο από το Μπέργκαμο είναι ασταμάτητο - Δείτε τα γκολ

Η... σταχτοπούτα του Champions  League, συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο - Οι Μπεργκαμάσκι με τον απίθανο Ίλισιτς να πετυχαίνει 4 γκολ (3' πεν., 43', πεν, 71', 82') νίκησαν για δεύτερη φορά τη Βαλένθια (21', 51' Γκαμεϊρό, 67' Τόρες) και με συνολικό σκορ 8-4 προκρίθηκαν στα προημιτελικά!

000_1PS0H6
Απίστευτη Αταλάντα, συνεχίζει το ταξίδι της στο Champions League και δίνει παράταση στο παραμύθι της.

Η «Σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, στην παρθενική συμμετοχή της, με την αβάντα του πρώτου ματς (4-1), πέρασε και από το «Μεστάγια» με 4-3 σε μια... ματσάρα, πέταξε εκτός συνέχειας την Βαλένθια που το πάλεψε από τη μεριά της όσο μπορούσε, κυνηγώντας το θαύμα που δεν ήρθε. Μάλιστα η ομάδα του Γκασπερίνι, έγινε η πρώτη νεοφώτιστη μετά τη Λέστερ που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο.



Και αν ψάχνεται τον πρίγκιπα στο παραμύθι των Ιταλών, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γιόσιπ Ίλισιτς, με τον Σλοβένο να γράφει ιστορία, σημειώνοντας... καρέ στο ματς. Χτύπησε φύο φορές με πέναλτι και δύο στο αιφνιδιασμό. Μοναδική παραφωνία στο ματς, ότι διεξήχθη χωρίς κόσμο, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό στην Ισπανία.

Το ματς

Κλείσιμο
Ήταν που ήταν με την πλάτη στον τοίχο πριν το παιχνίδι η Βαλένθια, μετά την ήττα με 4-1 στην Ιταλία, δέχθηκε και γκολ από τα αποδυτήρια και έχασε... την μπάλα. Στην πρώτη φορά που πάτησε περιοχή στο ματς η Αταλάντα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ίλισιτς από τον Ντιακαμπί, με τον Σλοβένο να νικάει από την άσπρη βούλα τον Σίλεσεν ανοίγοντας τον δρόμο για την πανηγυρική πρόκριση της ιταλικής ομάδας. Μάλιστα, ήταν το ένατο γκολ του Ίλισιτς στα τελευταία εννέα παιχνίδια, με τον παίκτη να είναι στα... καλύτερα του.

Η Βαλένθια πίεσε για την ισοφάριση και στο 21ο λεπτό βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, όταν o Παλομίνο πούλησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Βας έσπρωξε την ομάδα μπροστά, έβγαλε την κάθετη στον Γκαμεϊρό που νίκησε στην πρώτη ευκαιρία της Βαλένθια τον Σπορτιέλο και έγραψε το 1-1.

Μετά το τέρμα που πέτυχε, η ομάδα του Θελάδες αναθάρρεψε, απέκτησε τον έλεγχος της μπάλας και με κινητικότερο όλων τον Μορένο προσπάθησε να βγάλει φάσεις μπροστά από την περιοχή του Σπορτιέλο, με τους Μπεργκαμάσκι πάντως να αποδεικνύονται σωστά τακτικά στημένοι.

Πάντως, η Βαλένθια πίεζε αλλά το γκολ το πέτυχε η ομάδα του Γκασπερίνι. Ο Ντιακαμπί ήταν και πάλι ο μοιραίος, αφού έκανε χέρι στην περιοχή, ο διαιτητής αρχικά δεν είδε κάτι αλλά με την παρέμβαση του VAR σωστά καταλόγισε παράβαση. Εκτελεστής στο 42’ και πάλι ο Ίλισιτς που νίκησε από τα έντεκα μέτρα ξανά τον Σίλεσεν, γράφοντας το 2-1 για τους Μπεργκαμάσκι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Αταλάντα έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 3-1, αλλά το δοκάρι σταμάτησε το δυνατό σουτ του Φρόιλερ στο 50ο λεπτό, με τις «νυχτερίδες» να χτυπούν στην αμέσως επόμενη φάση. Στο 51’ ο Φεράν Τόρες έκανε την σέντρα, με τον Γκαμεϊρό να χτυπάει για δεύτερη φορά στο ματς και με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή να χαρίζει στην ομάδα του το τέρμα της ισοφάρισης.

Μάλιστα οι «νυχτερίδες» στο 67’ έφεραν τούμπα το ματς και πήραν προβάδισμα με 3-2. Ο Παρέχο έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Φεράν Τόρες, αφού είδε την κίνηση του Σπορτιέλο προς τα έξω, έσκαψε την μπάλα την πέρασε πάνω από τον πορτιέρε της Αταλάντα και έβαλε σε ρόλο οδηγού τη Βαλένθια.

Η Αταλάντα πάντως, που δεν ξέρει τι θα πει σκοπιμότητα, απάντησε άμεσα και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Οι Μπεργκαμάσκι βρήκαν ανοικτή την άμυνα των Ισπανών, ο Ζαπάτα έστρωσε στον Ίλισιτς και ο Σλοβένος εκτέλεσε τον Σίλεσεν για το 3-3, πετυχαίνοντας χατ-τρικ στο παιχνίδι.

Οι Μπεργκαμάσκι είχαν την πρόκριση, ωστόσο, το παραμύθι της Αταλάντα έπρεπε να τελειώσει με ιδανικό τρόπο. Έτσι και έγινε... Στο 83ο λεπτό, ο «πρίγκιπας» της βραδιάς και της χρονιάς, Γιόσιπ Ίλισιτς, χτύπησε για τέταρτη φορά στο ματς και με... καρέ έστειλε πανηγυρικά την ομάδα του στους «8» της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:
Βαλένθια (Αλμπέρτ Θελάδες): Σίλεσεν – Βας, Ντιακαμπί (46’ Γκέδες), Κοκλέν (75’ Τσέρισεφ), Γκαγιά – Φεράν Τόρες, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Τσερίσεφ – Ροδρίγο (79’ Φλορέντσι), Γκαμεϊρό

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο – Τζιμίστι, Καλντάρα, Παλομίνο – Χάτεμπερ, Ντε Ρουν (44’ Ζαπάτα), Φρόιλερ, Γκόσενς – Ίλιτσιτς, Πάσαλιτς (83’ Ταμέζε), Γκόμες (78’ Μαλινόφσκι)

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης