Europa League: Ούτε τώρα νίκη η Γιουνάιτεντ, μεγάλα διπλά για Εσπανιόλ, Γουλβς

Europa League: Ούτε τώρα νίκη η Γιουνάιτεντ, μεγάλα διπλά για Εσπανιόλ, Γουλβς

Δραματικό φινάλε στα παιχνίδια των 19:55 για τη 2η αγωνιστική του Europa League - Η Γιουνάιτεντ απογοήτευσε και στην έδρα της Άλκμααρ όπου έμεινε στο 0-0 - Η Φέγενορντ πήρε το ντέρμπι με την Πόρτο, η Εσπανιόλ άλωσε την έδρα της ΤΣΣΚΑ, ενώ Γιουνγκ Μπόις και Γουλβς νίκησαν στα... χασομέρια Ρέιντζερς και Μπεσίκτας, αντίστοιχα- Δείτε γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα

UNITED
Ούτε στην Ολλανδία κατάφερε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σημειώσει την πολυπόθητη νίκη, με την ομάδα του Όλε Γούναρ Σόλσκιερ να μένει στο 0-0 κόντρα στην Αλκμάαρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 10ο σερί παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων» χωρίς νίκη εκτός έδρας, με την τελευταία νίκη να είναι αυτή κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League.

Αντίθετα, μεγάλη επικράτηση μέσα στην Ουγγαρία πέτυχε η Λουντογκόρετς που επιβλήθηκε με  3-0  επί της Φερεντσβάρος, παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες.

Σπουδαίο διπλό για την Εσπανιόλ, που κέρδισε την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 2-0.

Η Μπράγκα με αυτογκόλ στο τέλος έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-2) για τον 11ο όμιλο του Europa League.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Γουλβς πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μπεσίκτας και μάλιστα με γκολ στο 94’!


7ος ΟΜΙΛΟΣ
Φέγενορντ – Πόρτο 2-0

Κλείσιμο



Η Πόρτο κρατούσε περισσότερη ώρα τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Φέγενορντ ήταν περισσότερο απειλητική όταν έβγαινε στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, γκολ δεν μπήκε από καμία από τις δύο ομάδες. Η ολλανδική ομάδα σε μια από τις πρώτες επιθέσεις της στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ με τον Τούρνστρα στο 49’, ενώ ο ίδιος παίκτης, πέντε λεπτά αργότερα, έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0.

Επτά λεπτά αργότερα, οι «δράκοι» είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο ματς, αλλά ο Οτάβιο στάθηκε άτυχος, αφού στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 74’, οι Πορτογάλοι ήταν εκ νέου άτυχοι, αφού είχαν δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Ντίαζ. Κι αφού δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, τελικά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στο 80’ από τον Κάρσντροπ, που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Γιουνγκ Μπόις – Ρέιντζερς 2-1



Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Βέρνη, με τη Ρέιντζερς να έχει μεγαλύτερη κατοχή και τη Γιουνγκ Μπόις να περιορίζεται περισσότερο σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Στήβεν Τζέραρντ ευτύχησε να προηγηθεί στο 44’ με γκολ του Αλφρέντο Μορέλος, ο οποίος έφτασε τα εννιά στη διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών.

Οι Ελβετοί αντέδρασαν και στο 50’ έφτασαν στην άμεση ισοφάριση με τον Ασαλέ. Μετά το γκολ των γηπεδούχων, το παιχνίδι απέκτησε καλύτερο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες, στην προσπάθειά τους να πετύχουν δεύτερο γκολ, που θα τους έφερνε πιο κοντά στη νίκη. Τελικά, αυτή που τα κατάφερε ήταν η Γιουνγκ Μπόις στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φάσναχτ, που «έγραψε» το 2-1.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Εσπανιόλ 0-2



Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε στο ξεκίνημα τους Καταλανούς.

Στο 12’ ο Ντιέγκο Λόπες έκανε έξοχη επέμβαση σε σουτ του Βλάσιτς, ενώ στο 41’ ο Ακχμέτοφ έχασε ευκαιρία από καλή θέση. Στο 44’ χρειάστηκε πάλι να επέμβει ο Ντιέγκο Λόπες σε κεφαλιά του Σίγκουρτσον.

Φερντσβάρος – Λουντογκόρετς 0-3


Η Εσπανιόλ κατάφερε να πάρει προβάδισμα τελικά στο 64’ όταν ο Ντιέγκο Λόπες έκανε βολέ, η μπάλα έφτασε στον Βάργκας που έβγαλε έξοχη ασίστ στον Γου Λεϊ που με ψύχραιμο δεξί πλασέ έκανε το 0-1. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από λάθος του Μάγκνουσεν, οι κόντρες ευνόησαν τον Καμπουσάνο που διαμόρφωσε το τελικό 0-2.



9ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεντ Ετιέν – Βόλφσμπουργκ 1-1




Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν σε χαλαρούς ρυθμούς, όμως μπήκαν δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο. Πρώτα οι «στεφανουά» έκαναν το 1-0 με το δυνατό σουτ του Κολοτζέτζακ, ύστερα από την μπαλιά του Ντεμπισί. Η απάντηση των «λύκων» ήρθε στο 15’ με την καρφωτή κεφαλιά του Γουίλιαν μετά τη σέντρα του Αρνολντ. Ως τη λήξη της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βόλφσμπουργκ ξεκίνησε πιο επιθετικά, όμως δε δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ. Μετά το 70’, οι «στεφανουά» βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να απειλήσουν χωρίς να αλλάξει κάτι.

Αλεξαντρία – Γάνδη 1-1
Στο άλλο ματς οι Βέλγοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 6΄ προηγήθηκαν, με τον Ντεπουάτρ να δέχεται την μπαλιά του Οτζίτζα-Οφόε μέσα στην περιοχή και να ανοίγει στο σκορ. Η σπασμωδική αντίδραση της Ολεξάντριγια δε έφερε κάτι ιδιαίτερο μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά και, χωρίς χάνουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, πίεσαν τη βελγική εστία. Έτσι, στο 61’ ο Σιμαλο βρέθηκε μέσα στην περιοχή και ισοφάρισε. Ο Οτζίζα-Οφόε πρωταγωνίστησε σε κάποιες ευκαιρίες των Βέλγων χωρίς να αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.


10ος ΟΜΙΛΟΣ
Βόλφσμπεργκερ – Ρόμα 1-1




Με μια «επαγγελματική» ισοπαλία (1-1) βολεύτηκε η Ρόμα στην έδρα της Βόλφσμπεργκερ. Οι «τζιαλορόσι» δεν μπόρεσαν να ζευγαρώσουν τις νίκες στον 10ο όμιλο του Europa League, ωστόσο παρέμειναν στην κορυφή (παρέα με τη σημερινή τους αντίπαλο).Το γκολ του Σπινατσόλα στο 27’ (με κεφαλιά-καραμπόλα που κατέληξε με δόση τύχης στα δίχτυα) έκανε αφεντικό την ομάδα του Πάουλο Φονσέκα. Ωστόσο οι μαχητικοί γηπεδούχοι απέδειξαν ότι δεν ήταν τυχαία η εντυπωσιακή τεσσάρα στην πρεμιέρα μέσα στην έδρα της Γκλάντμπαχ. Ισοφάρισαν λοιπόν στο 51’ με τον Λιντλ και προστάτευσαν ως το τέλος το αποτέλεσμα που τους δίνει πολλές ελπίδες πρόκρισης.

Μπασακσεχίρ – Γκλάντμπαχ 1-1


Κι αυτό διότι το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου την ευνόησε ακόμα περισσότερο. Ως τις καθυστερήσεις λοιπόν του αγώνα στην Κωνσταντινούπολη η Μπασάκσεχιρ κρατούσε μια πολύτιμη νίκη επί της Γκλάντμπαχ χάρη σε γκολ του Βίσκα στο 51’ (με άψογο πλασέ στην αντεπίθεση). Ωστόσο οι Γερμανοί δεν παραιτήθηκαν και ισοφαρίζοντας λίγο πριν τη λήξη με τον Χέρμαν (1-1) απέφυγαν να μείνουν τελευταίοι και χωρίς πόντο στον όμιλο.

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπεσίκτας - Γουλβς 0-1


Ένα αυτογκόλ από τον Βιάνα λίγο πριν από το τέλος (87’) σόκαρε την Μπράγκα, η οποία ήταν αγκαλιά με τη νίκη απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Όμως, χάρη στο λάθος αυτό το ματς ήρθε ισόπαλο 2-2. Βιάνα (31’) και Γκαλένο (63’) με εντυπωσιακό μάλιστα σουτ, ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τη Σλόβαν το άλλο τέρμα σημείωσε σκόραρε με πέναλτι ο Σπόραρ (45’).


Μπράγκα – Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-2

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου η Γουλβς πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μπεσίκτας και μάλιστα με γκολ στο 94’! Ο Μπόλι σκόραρε για την αγγλική ομάδα και της έδωσε το τρίποντο.

12ος ΟΜΙΛΟΣ

Αλκμααρ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που «τσίμπησε» τον βαθμό (0-0) στην Ολλανδία κόντρα στην Άλκμααρ.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποφάσισε να αφήσει πολλούς από τους βασικούς του εκτός ενδεκάδας και έδωσε την ευκαιρία σε πιτσιρικάδες, όπως ο Γουίλιαμς, ο Νταλό, ο Γκόμες και ο Γκρίνγουντ και το θετικό της υπόθεσης για τους ίδιους είναι ότι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα.


Παρά την πίεση που δέχθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι Λίντελοφ και Ρόχο ήταν αλάνθαστοι στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο, μεσοεπιθετικά η κατάσταση ήταν όπως πάντα... τραγική, αφού δεν βρήκε ούτε μία τελική εντός στόχου.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 10ο σερί παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων» χωρίς νίκη εκτός έδρας, με το τελευταίο να είναι αυτό κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης