Περιορισμούς σε ατζέντηδες και δανεισμούς θέτει η FIFA

Περιορισμούς σε ατζέντηδες και δανεισμούς θέτει η FIFA

Μία σειρά μέτρων με σκοπό να περιορίσει τις προμήθειες που λαμβάνουν οι ατζέντηδες και τον αριθμό των δανεικών ανακοίνωσε η FIFA

FIFA
Τις προμήθειες που εισπράττουν οι ατζέντηδες από τις ομάδες και τον αριθμό των δανεικών θέλει να περιορίσει η FIFA, με τα μέτρα που ανακοίνωσε. Αναλυτικότερα οι ατζέντηδες θα μπορούν να λαμβάνουν προμήθεια 10% από την ομάδα που πουλάει.

Επίσης, θα μπορούν να λαμβάνουν μέχρι το 3% της αμοιβής του παίκτη και οι ομάδες που προσλαμβάνουν ατζέντηδες για να πουλήσουν κάποιον παίκτη, θα μπορούν να πληρώνουν μέχρι 3% της αμοιβής που λαμβάνει ο παίκτης από τη μεταγραφή.

H FIFA θέλει να αποτρέψει ατζέντηδες να εκπροσωπούν πολλαπλά μέρη σε μια μεταγραφή, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων.

Ο περιορισμός των δανεισμών έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τη συσσώρευση παικτών και να εξασφαλίσει ότι οι δανεισμοί έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη νέων παικτών και όχι εμπορικούς σκοπούς.

Για τους παίκτες ηλικίας 22 ετών και άνω, από την επόμενη σεζόν οι σύλλογοι θα περιοριστούν σε οκτώ δανεισμούς παικτών, με αυτόν τον αριθμό να μειώνεται σε έξι μέχρι το 2022-23. Θα μπορούν να υπάρξουν επίσης τρεις δανεισμοί μεταξύ δύο σωματείων.

πηγή: www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης