Οργή στον Ολυμπιακό για τη στάση της ΕΟΚ στην ονομασία

Οργή στον Ολυμπιακό για τη στάση της ΕΟΚ στην ονομασία

Σε αντίθεση με ό,τι έχει κάνει με όλες τις ομάδες που έχουν αλλάξει ΑΦΜ, η ΕΟΚ δεν έχει πράξει το ίδιο με τους «ερυθρόλευκους» και δεν χρησιμοποιεί το «Ολυμπιακός Β» -  Κινείται νομικά η πειραιώτικη ΚΑΕ

OLYMPIAKOS_SPANOULIS
Η ΕΟΚ αρνήθηκε να αναγράφεται ο Ολυμπιακός στις διοργανώσεις της με την ονομασία «Ολυμπιακός Β’-Αναπτυξιακή ομάδα», καθώς σε αντίθεση με ό,τι έχει κάνει με όλες τις ομάδες που έχουν αλλάξει ΑΦΜ, έχουν συγχωνευτεί ή αλλάξει ονομασία για αποφυγή χρεών, οι «ερυθρόλευκοι» αναγράφονται κανονικά ως Ολυμπιακός.

Το ρεπορτάζ, αναφέρει πως προτού οι Πειραιώτες ανακοινώσουν την ονομασία της ομάδας που θα αγωνίζεται στην Α2, προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ερωτήσεις και νομικές συμβουλές για να είναι απόλυτα καλυμμένοι. Όπως και είναι, από τη στιγμή που ως brand μπορούν να ονομάζονται όπως επιθυμούν. Ζήτησαν λοιπόν με επίσημο έγγραφο από την ομοσπονδία να αναγράφεται σε όλες τις προκηρύξεις της, τα δελτία Τύπου και στις αναγγελίες με την ονομασία της αναπτυξιακής ομάδας (η κανονική θα παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα) και η ΕΟΚ, τραβώντας ακόμα περισσότερο το σχοινί δεν το δέχθηκε.

Τουλάχιστον για την ώρα, καθώς στον Ολυμπιακό θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες νομικά για να συμμορφωθεί η ομοσπονδία, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναφέρεται στο πρωτάθλημα π.χ. ως Ήφαιστος Λήμνου, ο Φάρος Κερατσινίου, ενώ έχει κάνει δεκτές όλες τις άλλες αλλαγές ονομάτων. Για παράδειγμα, ο Κολοσσός Ρόδου, είναι πλέον Χολαργός Ρόδου, το Λαύριο είναι ΓΣ Κύμης-Λαύριο κλπ.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νομικό επιτελείο της ομοσπονδίας, ως οφείλει, έχει ενημερώσει το ΔΣ και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες και δικαιούται να έχει αυτή την ονομασία, παρόλα αυτά δεν έχει εισακουστεί.

«Κάνουν ο,τι θέλουν, χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι νόμοι και η τήρηση της νομιμότητας. Άλλωστε δεν τους ελέγχει κανείς. Είναι άλλη μία απόφαση καθαρά για εκδίκηση και κόντρα στους νόμους», ήταν σύμφωνα με πληροφορίες τα λεγόμενα στην ΚΑΕ, που άμεσα θα κινηθεί για την αποκατάσταση αυτής της αυθαιρεσίας από πλευράς ομοσπονδίας.

Πηγή: SportFM
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης