Χαμηλή πτήση για τον «Δικέφαλο του Βορρά»: 1-0 με πέναλτι τον Αστέρα Τρίπολης

Χαμηλή πτήση για τον «Δικέφαλο του Βορρά»: 1-0 με πέναλτι τον Αστέρα Τρίπολης

Το «χρυσό» τέρμα σημείωσε από την άσπρη βούλα ο Πρίγιοβιτς - Κατοχή 73% και ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ από τον ΠΑΟΚ

paok_neo
Το γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από την «άσπρη βούλα» ήταν αυτό που χάρισε στον ΠΑΟΚ την 30η νίκη του σε πρεμιέρα της μεγάλης κατηγορίας. Και το μόνο που κράτησαν οι περίπου 20.000 φίλοι του, που βρέθηκαν στην Τούμπα, είναι οι τρεις βαθμοί. Αντε και η απόδοση των πρώτων 45 λεπτών, όπου με 73% κατοχή της μπάλας, δημιούργησε φάσεις και ευκαιρίες.

Μετά το γκολ του Σέρβου επιθετικού και μέχρι το φινάλε, ο ΠΑΟΚ σα να… εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Εδωσε μέτρα και χώρο στον Αστέρα, που βγήκε μπροστά έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες και είδε τον Πασχαλάκη να συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις κρατώντας το 1-0.

Δείτε το βίντεο με το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους: 

PAOK vs Asteras Tripolis 1-0 Highlights & Goals 2018 HD ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0


Με αλλαγές ο ΠΑΟΚ

Με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Βαρέλα και Μαουρίσιο και την επιλογή να πάρουν ανάσες οι Πέλκας και Λημνιός, ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ επέλεξε να ξεκινήσει τον αποψινό αγώνα με τον μόνιμο Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο και Βιεϊρίνια να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Οι Κάνιας και Σάχοφ ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι, ο Ελ Καντουρί σε ρόλο δεκαριού, με τους Ζαμπά και Ουάρντα στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή ως ο μοναδικός καθαρά προωθημένος.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Παντελίδης δεν είχε μαζί του στη Θεσσαλονίκη τους Τασουλή, Φερνάντεζ, Σάλας και Βλάχο παρατάσσοντας τους Αρκάδες μ’ ένα «4-3-3» και στόχο να περιορίσει την ανάπτυξη των γηπεδούχων.

Κατοχή χωρίς αποτέλεσμα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και μόλις στο 8ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή του. Το μονοκόμματο σουτ του Λέο Ζαμπά υποχρέωσε τον Παπαδόπουλο να εκτιναχθεί για να απομακρύνει την μπάλα, που είχε κατεύθυνση το «Γάμα» της εστίας του.

Από τα άκρα, κυρίως, πότε από τα δεξιά και πότε από τα αριστερά, με τους ορεξάτους Ουάρντα και Ζαμπά οι «ασπρόμαυροι» έψαχναν τρόπο να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Αστέρα. Δεν τα κατάφεραν ούτε στο 28’ με την καρφωτή κεφαλιά του Σάχοφ στον οποίο είπε «όχι» ο Ελληνας «πορτιέρε» των Αρκάδων. Δέκα λεπτά αργότερα ο «Δικέφαλος» έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ, όμως ο Μάτος για εκατοστά δεν έκανε επαφή με την μπάλα, μετά το φάουλ του Βιεϊρίνια, ενώ στο 40’ ο Αστέρας είχε την καλύτερη στιγμή του με το σουτ του δραστήριου Τσιλιανίδη, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο απομάκρυνε ο Πασχαλάκης.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την κυριαρχία του ΠΑΟΚ να επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς, κυρίως το ποσοστό κατοχής της μπάλας, που έφτασε στα πρώτα 45 λεπτά στο 73%-27% υπέρ των «ασπρόμαυρων», που είχαν 6 τελικές προσπάθειες (3 στην εστία), έναντι μίας των φιλοξενούμενων.

Ο Σάκης Παντελίδης έβγαλε τον Κώτσιρα (στη θέση του πέρασε ο Κυριακόπουλος) καθώς ο νεαρός δεξιός μπακ κινδύνευε να δεχθεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, που στο 37’ του χάρισε ο Κουτσιαύτης, χωρίς κάτι να αλλάξει στον προσανατολισμό του Αστέρα. Στο 48’ η κεφαλιά του Ζαμπά έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από το δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ να αυξάνει την πίεση του αναζητώντας το γκολ.

Η λύση ήρθε στο 58ο λεπτό από την άσπρη βούλα. Ο Πρίγιοβιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, που ο ίδιος κέρδισε από τον Παπαδόπουλο στο 57’, μετά από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Σάχοφ. Ο Αστέρας βγήκε μπροστά και απείλησε δις, στο 68’ με τη βολίδα του Τσιλιανίδη, που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης και στην εξέλιξη της φάσης με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Τριανταφυλλόπουλου.

Η Τούμπα υποδέχθηκε με ζεστό χειροκρότημα, τόσο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, όσο και τον Πόντους Βέρνμπλουμ, που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Δικεφάλου», σε μια προσπάθεια του Λουτσέσκου να φρεσκάρει την ομάδα του, που είχε χάσει την κατοχή της μπάλας και ξαφνικά έδωσε χώρο στον Αστέρα, ο οποίος έφτασε κοντά στο γκολ με τη νέα κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου (80’). Απλά στο τέλος οι Αρκάδες έδειχναν σαν να μη το πιστεύουν, με τραγικές επιλογές στην τελική προσπάθεια τους.

MVP: Οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι κορυφαίοι. Ο Νίκος Παπαδόπουλος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αστέρα έκανε μεγάλο παιχνίδι και με τις αποκρούσεις του κράτησε το σκορ τόσο χαμηλά. Από την άλλη και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στο β’ μέρος ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Αμρ Ουάρντα ήταν μια ομάδα μόνος του για περίπου 60’-70’ λεπτά και ο μοναδικός που πραγματικά απειλούσε την άμυνα του Αστέρα.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο νεαρός Γιάννης Κώτσιρας θα πρέπει να λέει ευχαριστώ στον προπονητή του, που σωστά και έγκαιρα τον προφύλαξε. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να σταματήσει τον Ουάρντα.

Το στραγάλι: Ο Κουτσιαύτης είχε δύο φάσεις που σήκωσαν πολύ κουβέντα. Η πρώτη στο 37' όταν στο δυνατό μαρκάρισμα του Κώτσιρα πάνω στον Ουάρντα, χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του Αστέρα, τον οποίο έβγαλε άρον άρον ο Παντελίδης στο ημίχρονο. Η δεύτερη στο 57’ και στο πέναλτι που έδωσε στον ΠΑΟΚ, όταν ο Παπαδόπουλος βρίσκει τον Πρίγιοβιτς, ενώ όμως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να πέφτει στη μεγάλη περιοχή πριν έρθει σε επαφή με τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Επίσης, ο ΠΑΟΚ ζητά κόκκινη σε πάτημα με τις τάπες εκτός φάσης του Ιγκλέσιας στον Ουάρντα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ αν πρέπει να κρατήσει κάτι από το αποψινό ματς αυτό είναι μόνον οι τρεις βαθμοί. Μακριά από τον καλό εαυτό του, με το μυαλό του, προφανώς, στην Μπενφίκα, τουλάχιστον μπόρεσε να «σβήσει» το μείον δύο με το οποίο μπήκε στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Χατσερίδης, Μάτος, Κάνιας (74’ Βέρνμπλουμ), Σάχοφ, Ζαμπά (67’ Μπίσεσβαρ), Ουάρντα, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς (82’ Ακπόμ).

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα (78’ Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας (46’ Κυριακόπουλος), Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (88’ Ρόλε), Μανιάς, Καλτσάς.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης