Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-58: Αφεντικό ξανά, με τον Παύλο να χαμογελάει από ψηλά!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-58: Αφεντικό ξανά, με τον Παύλο να χαμογελάει από ψηλά!

Ο Παναθηναϊκός τίμησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο με… νίκη στον τρίτο τελικό, όντας σταθερά ανώτερος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, πήγε στο 2-1 και χρειάζεται άλλη μια νίκη για να κατακτήσει το back to back πρωτάθλημα!- Με την πλάτη στον τοίχο οι άστοχοι Πειραιώτες

pao_osfp_arthro3
Αυτή τη φορά μίλησε ο νόμος της έδρας. Επειτα από δύο break, σε Game 1 και Game 2, στον τρίτο τελικό ο γηπεδούχος… χαμογέλασε, με τον Παναθηναϊκό σε πολύ βαρύ κλίμα λόγω του πένθους για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, να εξαργυρώνει την ανωτερότητά του με τη νίκη, που του δίνει το 2-1 και το δικαίωμα… match ball στη σειρά των τελικών!

Οι πρωταθλητές με πολλούς πρωταγωνιστές, με Σίνγκλετον, Καλάθη, Τζέιμς στην πρώτη γραμμή, έφτασε και στο +19 (63-44), ενώ παρά το μίνι μπλακ άουτ που μείωσε τη διαφορά στο ήμισυ (64-55), πανηγύρισε τη νίκη και χρειάζεται άλλη μία, την ώρα που ο Ολυμπιακός των Σπανούλη και Πρίντεζη θέλει μόνο νίκη για το 2-2 στον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ (14/6, 19:00)!

Πράσινη επιθετικότητα
Η τακτική των δύο αντιπάλων δεν διέφερε σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τα miss match, ξανά με το δίδυμο Λοτζέσκι-Ρίβερς και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα να ποντάρει στη γρήγορη κυκλοφορία, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα που έβρισκε μετά τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα.

Μετά το 8-9 από τον Σπανούλη (3:40’’) οι φιλοξενούμενοι κόλλησαν επιθετικά, με τους παίκτες του Πασκουάλ να βγαίνουν πολύ επιθετικά στα hedge out και να βρίσκουν πόντους στο τρανζίσιον από Ρίβερς, Καλάθη και Σίνγκλετον, τρέχοντας 10-0 (18-9, 7:40’’), ενώ ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ έπειτα από 5’+ ανομβρίας με δύο τρίποντα από Ουίλτζερ και Σπανούλη (19-15, 10’).

Ζημιά ο ΜακΛιν, μίλησε ο Νικ
Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός βρήκε σταθερά στο πρόσωπο του ΜακΛιν στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου (7π. ως το 24-22), αλλά ελλείψει άλλου σκόρερ, αφού ο Σίνγκλετον έκανε εξαιρετική δουλειά στο “5”, ο Παναθηναϊκός απάντησε παρότι ο Καλάθης είχε περάσει στον πάγκο, με Λεκαβίτσιους και Αντετοκούνμπο, πριν έρθει ο Ρίβερς για το +8 (32-24, 16’).

Μάλιστα, παρά και τη σωρεία άστοχων βολών (4/11 στο πρώτο 20λεπτο), κάποιες απερίσκεπτες επιλογές του Τζέιμς και τις επτά ανανεωμένες επιθέσεις των φιλοξενούμενων, στην ανάπαυλα η διαφορά έγινε για πρώτη φορά διψήφια από το τρίποντο του Καλάθη (38-28, 20’), αφού οι Πειραιώτες είχαν μόλις 9/30 σουτ.

Το ξέσπασμα έδωσε αέρα νίκης
Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η απόσταση πήγε στους 12 από τον Ρίβερς (40-28), αλλά τα άστοχα ελεύθερα τρίποντα δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να τη διατηρήσει ή να την αυξήσει, με τον Πρίντεζη στο τρανζίσιον να δρα για το 44-37 (25’).

Η διαφορά αυξομειωνόταν ανάμεσα σε 7-9 πόντους, οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν ρυθμό κι έχαναν αμφότερες βολές κι ενώ ο Σφαιρόπουλος τράβηξε το… χαρτί Μπράουν για πρώτη φορά στον τελικό, η διαφορά επανήλθε στο “πράσινο” +12 (54-42, 30’) με τις βολές του Τζέιμς και την ασίστ του Αμερικανού για τον Θανάση!

Παράσταση νίκης στο +19, παρά το μίνι μπλακ άουτ
Η ψυχολογική διαφορά έδωσε το έναυσμα ώστε η διαφορά να ανοίξει χάρη στον Τζέιμς (59-44, 32’), με τον Όγκουστ να έχει πολύτιμη συνεισφορά ιδίως αμυντικά.

Ο Καλάθης ήρθε για να καταγράψει τη μεγαλύτερη διαφορά (63-44, 33’), ολοκληρώνοντας επιμέρους 14-2 σε ένα πεντάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να αντιδράσει με δικό του 6-0 αρχικά (63-50, 35’) και επιμέρους 1-11 (64-55, 36:40’’) με τον Παπανικολάου.

Εκεί απάντησε ο Τζέιμς από τη γωνία για τρεις (67-55, 37’), με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να φτάσουν πιο κοντά, με Τζέιμς και Ρίβερς να βάζουν σφραγίδα στη νίκη και το 2-1 που δίνει… παράσταση τίτλου!

Παίκτης-κλειδί
Η ομάδα του Πασκουάλ ευτύχησε να έχει αρκετούς πρωταγωνιστές, χωρίς να έχει έναν και μόνο έναν που θα τραβήξει όλο το κουπί επιθετικά. Ο Ρίβερς έδωσε λύσεις, ο Καλάθης ήταν πάντα εκεί, ενώ εξαιρετικός ειδικά αμυντικά ήταν ο κυρίαρχος Σίνγκλετον, ενώ Θανάσης, Τζέιμς και Όγκουστ έβαλαν επίσης λιθαράκι νίκης.

Που κρίθηκε
Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι σχεδόν από την αρχή του τελικού, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με +10 (38-28), ενώ πήρε πολύ καθοριστικό και ψυχολογικά προβάδισμα χάρη στο 14-2 που έτρεξε στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και την αρχή του τέταρτου (63-44, 33’). Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να επιστρέψει με δικό του 1-11, αλλά ως εκεί.

Δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58.
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Πουρσανίδης, Δεσλής
Πηγή:www.eurohoops.net



pao_osfp_mesa
pao_osfp_mesa2
pao_osfp_mesa3
pao_osfp_mesa4


Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του www.eurohoops.net.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης