Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Larentzakis ↔️ @2easy32 🆙
— Basketball Champions League (@BasketballCL) May 6, 2018
📺https://t.co/tvGWbXJ559 #BasketballCL #FinalFour #MONAEK @AEKbcgr pic.twitter.com/t4wGBheo3f
Στην τρίτη περίοδο, με τη συμβολή αψυχολόγητου αντιαθλητικού φάουλ του 23άχρονου Χάντερ, η διαφορά μειώθηκε στην ελάχιστη δυνατή τιμή της, αλλά η Μονακό δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να μπει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Αντίθετα, με επιμέρους σκορ 11-2, η Ένωση “έγραψε” ξανά +10 ξεφεύγοντας με 71-61. Αρκέστηκε, πάντως, σε 73-70 στο τέλος του 10άλεπτου, καθώς ο Σεργκέι Γκλάντιρ ευστόχησε σε δύο τρίποντα, το δεύτερο μπάζερ μπίτερ.
Πέντε παίκτες της ΑΕΚ ξεπέρασαν τους δέκα πόντους στο δρόμο για τον τίτλο του πρωταθλητή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της FIBA. Ο Μάικ Γκριν ήταν εξαιρετικός επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην τέταρτη περίοδο “μίλησε” ο Κέβιν Πάντερ πετυχαίνοντας 11 από τους 16 πόντους του! Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ αρνήθηκε να… συζητήσει την περίπτωση της ήττας.
Όπως συνέβη στον ημιτελικό με τη Μούρθια, η Ένωση δεν θα μπορούσε να χάσει με τόσο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Η νίκη ήταν… λαϊκή απαίτηση σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Στην προκειμένη έφερε και το κύπελλο, το κύπελλο το ευρωπαϊκό… Στο ΟΑΚΑ η ποδοσφαιρική ΑΕΚ και ο Πρίγκιπας! Πολλές ξεχωριστές παρουσίες είχε ο τελικός του Final Four της δεύτερης σεζόν του BCL. Από τη μία, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησαν το παιχνίδι. Από την άλλη, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος.
Δεκάλεπτα: 29-20, 53-44, 73-70, 100-94.
Διαιτητές: Γκλίσιτς, Γιασεβίτσιους και Κοζλόφσκις.
Πηγή:www.eurohoops.net
Ο πρίγκηπας Αλβέρτος ο 2ος του Μονακό, παρακολούθησε τον αγώνα, έχοντας δίπλα του τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματα του βρέθηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.