Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 101-91: Οδυνηρός αποκλεισμός για τους ερυθρόλευκους
Ο Ολυμπιακός ξύπνησε πολύ αργά στον "τελικό" της πρόκρισης κι αφού βρέθηκε να χάνει με 22 πόντους, απλά περιόρισε την έκταση της ήττας του από την πολύ ανώτερη (και σήμερα) Ζαλγκίρις!
Η Ζαλγκίρις θα δώσει το παρών στο Final 4 του Βελιγραδίου αφού νίκησε τον Ολυμπιακό με 101-91 και έκλεισε τη σειρά με 3-1 έχοντας μάλιστα μειονέκτημα έδρας. Οι Λιθουανοί δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την απουσία του Πρίντεζη και την κακή κατάσταση αρκετών «ερυθρόλευκων», έπαιξαν πολύ καλύτερα σε όλη τη διάρκεια της σειράς αι πανηγύρισαν δίκαια μία ιστορική στιγμή για αυτούς αφού τελευταία συμμετοχή τους σε Final ήταν το 1999.
Η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε την οδηγία των «ερυθρόλευκων» για κλειστή άμυνα και με 4 τρίποντα (Πάνγκος, Μίσιτς από δύο) προηγήθηκε με 14-5 (5’). Ο Ολυμπιακός είχε ως μοναδικό σκόρερ του τον Ρόμπερτς και μόνο όταν βρήκε ρυθμό ο Σπανούλης κατάφερε να μειώσει σε 18-13 (7’). Οι αλλαγές των προπονητών άλλαξαν τους επιθετικούς στόχους, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου λειτούργησαν καλύτερα και με τρίποντο του Παπαπέτρου μείωσαν σε 23-22 στο τέλος της περιόδου.
Οι γηπεδούχοι βρήκαν σε ένα ακόμη παιχνίδι λύσεις στο πρόσωπο του Ούντριχ ο οποίος είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας έβαλε την ομάδα του μπροστά με 8 πόντους διαφορά (35-27, 15’). Οι Λιθουανοί δε σταμάτησαν εκεί όμως και παρέσυραν ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό αφού με δύο τρίποντα και καλάθι του Τουπάν στον αιφνιδιασμό το σκορ έγινε 46-29 (17’).
Θα περίμενε κανείς από τους παίκτες του Ολυμπιακού να μπουν στο τρίτο δεκάλεπτο με το «μαχαίρι στα δόντια», αλλά ο Γιανκούνας και οι συμπαίκτες του ήταν αυτοί που βουτούσαν στο παρκέ. Τα τρίποντα των Ουίλτζερ και Παπανικολάου βρήκαν απάντηση και μάλιστα στο πολλαπλάσιό τους και με πόντους του Ουλάνοβας η διαφορά πήγε στο +23 (76-53, 29’). Στο γήπεδο είχε στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι από 13.200 ανθρώπους, παίκτες και προπονητές του Ολυμπιακού αδυνατούσαν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να περιμένουν υπομονετικά την κόρνα της λήξης.
Απλά ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων για το κατόρθωμά τους δεν του βοήθησε στη διαχείριση των συναισθημάτων τους, στοιχείο που βοήθησε τον Ολυμπιακό να ηττηθεί με την αξιοσέβαστη για την απόδοσή του, των 10 πόντων αν και θα μπορούσε ένα είναι μικρότερη αλλά ο Κώστας Παπανικολάου δεν συγκράτησε τα νεύρα του και δέχτηκε δύο τεχνικές ποινές στο τέλος.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πολύ ανώτερη ομάδα όχι μόνο στο Game 4, αλλά σε όλη τη διάρκεια της σειράς η λιθουανική. Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα, αλλά παρουσιάστηκε ανέτοιμος πνευματικά και κυρίως χωρίς να παίξει καλό μπάσκετ. Η Ζαλγκίρις είχε 13/24 τρίποντα στο πιο κρλισιμο παιχνίδι της.
ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Εντγκάρας Ουλανόβας είχε 20 πόντους (4/8δ., 3/4τρ., 3/4β.), 9 ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κλέψιμο.
ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ομαδικό το βραβείο αφού κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δε βοήθησε πέραν των Σπανούλη κα Στρέλνιεκς.
Κλείσιμο
ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το 23-7 με το οποίο ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος ήταν ουσιαστικά το διάστημα το οποίο έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι βέβαια ξέρουν πως αν στραβώσει το σημερινό ματς, θα έχουν και άλλη και ευκαιρία στο 5ο παιχνίδι στο ΣΕΦ, πλεονέκτημα που δεν έχει ο Ολυμπιακός, με τους ερυθρόλευκους όμως να έχουν την εμπειρία τέτοιων ειδικών καταστάσεων. Ακόμη και πέρσι που έφτασαν μέχρι τον τελικό, οι Πειραιώτες στα πλέι οφ έχαναν με 2-1 νίκες από την Εφές, απάντησαν με μπρέικ στο 4ο παιχνίδι και προκρίθηκαν στο 5ο στο ΣΕΦ.
Φυσικά κάθε χρονιά δεν μπορεί να συμβαίνει το ίδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πιθανότητες. Παρόλο που ο Γιώργος Πρίντεζης έμεινε εκτός αποστολής, παρόλο που Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου δεν είναι έτοιμοι, όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν έτοιμοι κι αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη που θα ξαναφέρει τη σειρά στον Πειραιά.
Τον αγώνα θα διευθύνουν οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία).
Επωφεληθείτε τώρα από τις μεγάλες εκπτώσεις της LA VIE EN ROSE για να αποκτήσετε μοναδικές φόρμουλες που μετατρέπουν την καθημερινή ρουτίνα σε μια μοναδική εμπειρία προσωπικής περιποίησης.