Η απογείωση της Κατερίνας Στεφανίδη στην κορυφή της Ευρώπης

Η απογείωση της Κατερίνας Στεφανίδη στην κορυφή της Ευρώπης

Από τον Χολαργό βρέθηκε στις ΗΠΑ για να κατακτήσει τους αιθέρες – Ο γάμος της με τον Αμερικάνο προπονητή της Μίτσελ Κρίερ και ο μεγάλος στόχος των Ολυμπιακών Αγώνων

Η απογείωση της Κατερίνας Στεφανίδη στην κορυφή της Ευρώπης
Από τον Χολαργό, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην κορυφή της Ευρώπης. Η Κατερίνα Στεφανίδη από το βράδυ του Σαββάτου είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην εκπληκτική της πορεία.

Με άλμα στα 4.81 μ. πήρε την πρώτη θέση στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Άμστερνταμ, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα και το ρεκόρ αγώνων που κατείχε μέχρι χθες η θρυλική Γελένα Ισινμπάγιεβα.

Η ενασχόληση της με τον αθλητισμό μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς ο πατέρας της Γιώργος Στεφανίδης ήταν αθλητής του τριπλούν και η μητέρα της Ζωή Βαρέλη σπρίντερ. Προφανώς για να μην στεναχωρήσει κανέναν από τους δύο, αφού δοκίμασε διάφορα αθλήματα στην ηλικία των 10 ετών είχε την πρώτη της επαφή με το επί κοντώ κι εκεί πήρε την απόφαση που άλλαξε τη ζωή της. Εντός και εκτός αθλητισμού…

Κλείσιμο
Το ταλέντο της διαγνώστηκε αρκετά γρήγορα κι εξίσου γρήγορα άρχισε να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (σε επίπεδο κορασίδων και νεανίδων) και να συλλέγει μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα και στις διεθνείς διοργανώσεις (2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2007, 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2008, τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2011 μεταξύ άλλων).

Το 2009 όταν στην Ελλάδα άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της κρίσης οι γονείς της την παρακίνησαν να φύγει στο εξωτερικό για να μπορέσει να αναδείξει τις δυνατότητες της τόσο σε αθλητικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.

Έτσι βρέθηκε στις ΗΠΑ για σπουδές Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ συνδυάζοντας με επιτυχία τις σπουδές και τον αθλητισμό καθώς το 2014 κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Η ζωή στις ΗΠΑ όπως είχε εκμυστηρευτεί η ίδια δεν ήταν εύκολη, ωστόσο όλα άλλαξαν όταν στη ζωή της μπήκε ο Μίτσελ Κρίερ με τον οποίο παντρεύτηκε πέρσι και πλέον είναι ο σύζυγος και ο προπονητής της.

Γνωρίστηκαν στο Φοίνιξ της Αριζόνα όπου είχε βρεθεί για αγώνες κι εκείνος τις έδωσε συμβουλές… Γρήγορα αντιλήφθηκαν τη χημεία που υπάρχει μεταξύ τους και έγιναν ζευγάρι ενώ φέτος μετακόμισαν στο Οχάιο.

Ο Μίτσελ είναι λάτρης της Ελλάδας και πλέον κάθε χρόνο οι διακοπές τους περιλαμβάνουν μια επίσκεψη στα πάτρια εδάφη, αν και φέτος το πρόγραμμα θα διαφοροποιηθεί καθώς τον Αύγουστο υπάρχει ο μεγάλος στόχος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκεί όπου η Κατερίνα μπορεί βάσιμα να ονειρεύεται ότι με μια εμφάνιση σαν αυτή που έκανε στον Άμστερνταμ και τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπορεί και πάλι να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Εξάλλου από τον περασμένο Φεβρουάριο με το άλμα στα 4.90 μ. (η πρώτη Ελληνίδα που «πέταξε» τόσο ψηλά) έχει την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες μεγάλες του αθλήματος.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Κατερίνα Στεφανίδη


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης