Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της
Πέμπτης (27/03) η κλήρωση της τελικής φάσης του
EuroBasket 2025, το οποίο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι σε Κύπρο, Πολωνία, Λετονία και Φινλανδία. Η
Εθνική Ελλάδας έμαθε τους αντιπάλους της στη φάση των ομίλων, όπου θα αγωνιστεί στον 3ο όμιλο απέναντι σε Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Γεωργία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Στόχος η πρόκριση στα νοκ-άουτ
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα επιδιώξει να τερματίσει εντός της πρώτης τετράδας του ομίλου, ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των “16”. Εκεί, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία από τις ομάδες του 4ου ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν Γαλλία, Σλοβενία, Πολωνία, Ισραήλ, Βέλγιο και Ισλανδία.
Στη Ρίγα η επόμενη φάση
Οι αγώνες της διασταύρωσης θα διεξαχθούν στη Ρίγα της Λετονίας, όπου η Εθνική, αν προκριθεί, θα δώσει την πρώτη της νοκ-άουτ αναμέτρηση στη διοργάνωση. Με την Ισπανία και την Ιταλία να είναι από τα βαριά ονόματα της διοργάνωσης, η «γαλανόλευκη» καλείται να δώσει σημαντικές μάχες για την πρόκριση, με το βλέμμα σε ένα θετικό πλασάρισμα που θα της επιτρέψει να έχει πιο βατό αντίπαλο στη συνέχεια.
Αναλυτικά οι όμιλοι και ο δρόμος μέχρι τον τελικό:
Group A (Ρίγα – Λετονία)
Σερβία
Λετονία
Τσεχία
Τουρκία
Εσθονία
Πορτογαλία
Group B (Τάμπερε – Φινλανδία)
Γερμανία
Λιθουανία