Ζοσέ Μουρίνιο: Ο άνθρωπος που έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις - Βίντεο

Ζοσέ Μουρίνιο: Ο άνθρωπος που έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις - Βίντεο

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποτελεί παρελθόν για τους Ρωμαίους, με την απόλυσή του όμως να σηματοδοτεί ένα ακόμη ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του

mourinho-2-arthrou
Όταν ο κομήτης Μουρίνιο έκανε την εμφάνιση του στο μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είχε προκαλέσει σοκ με την αλαζονική συμπεριφορά του...

Πήρε το Champions League με την Πόρτο και το εξαργύρωσε με τη «μεταγραφή» του στην Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς όπου στην παρουσίαση του στις 2 Ιουλίου 2004 είχε πει μεταξύ άλλων: «Έχουμε τοπ ποδοσφαιριστές και όσο αλαζονικό κι αν ακούγεται έχουμε και τοπ μάνατζερ. Δεν είμαι ένας από τον... σωρό, νομίζω ότι είμαι ο εκλεκτός (Special One)».

"I'm a special one" - Jose Mourinho's first Chelsea press conference


Κλείσιμο
Είκοσι χρόνια αργότερα κι αφού στο μεσοδιάστημα το παρατσούκλι του είχε μετατραπεί σε «Special Once» (Κάποτε-ήταν ο-εκλεκτός), μετά και τη σημερινή απόλυση του από τη Ρόμα, οι χρήστες του διαδικτύου φρόντισαν να τον... βαφτίσουν εκ νέου.

Κι αυτή τη φορά ο Πορτογάλος αναφέρεται ως «Sacked One (ο απολυμένος) το οποίο εμπεριέχει μεγάλη δόση ειρωνείας, αλλά παράλληλα κρύβει από πίσω του και πολλά μηδενικά... Μηδενικά που έχουν να κάνουν με τα αστρονομικά ποσά που έχει πάρει ως αποζημίωση από τις ομάδες που έχει απολυθεί.

Συνολικά ο Πορτογάλος έχει απολυθεί 7 φορές (δύο από την ίδια ομάδα) και αυτές οι αποφάσεις των διοικήσεων έκαναν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς να αυξηθούν κατά 100 (και κάτι ψιλά) εκατομμύρια ευρώ (αν και οι περισσότερες επιταγές ήταν σε αγγλικές λίρες)!!!

Jose Mourinho's Best & Most Wild Moments


Σ' αυτούς τους υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται οι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πήρε από τη Μπενφίκα όταν απομακρύνθηκε τον Δεκέμβριο του 2000 (είχε προβιβαστεί τον Σεπτέμβριο από βοηθός σε πρώτο και τον Δεκέμβριο μετά τη νίκη του στο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ ζήτησε ανανέωση του συμβολαίου του).

Τα πιο πολλά λεφτά (πάντα στο κομμάτι των αποζημιώσεων) τα έχει πάρει από την Τσέλσι. Τον Σεπτέμβριο του 2007 το τσεκ έγραφε 18 εκατ. ευρώ, ενώ στην δεύτερη του θητεία τον Δεκέμβριο του 2015 πήρε άλλα 12 εκατ..

'The Special One' | Jose Mourinho's Best Ever Moments


Στο ενδιάμεσο, η Ρεάλ Μαδρίτης αφού πλήρωσε το 2010 8 εκατ. ευρώ στην Ίντερ για να τον αποδεσμεύσει, μετά από τρία χρόνια έδωσε στον Πορτογάλο 19 εκατ. μετά την απόφαση της να τον απομακρύνει...

Ο «Μου» μετά τη δεύτερη θητεία στην Τσέλσι πήγε στη Γιουνάιτεντ, όπου έμεινε για 1,5 χρόνο και έφυγε εισπράττοντας 17 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ακριβώς ποσό εισέπραξε τον Απρίλιο του 2021 από την Τότεναμ (κι εκεί έμεινε για 1,5 χρόνο).

Για να φτάσουμε στη Ρόμα (2,5 χρόνια στην αιώνια πόλη) που του έδωσε τα λιγότερα δείχνοντας του την πόρτα της εξόδου καθώς θα πληρώσει μόλις 3,5 εκατ. ευρώ.

Μόνο που αυτό το ποσό είναι αρκετό για να τον φέρει Νο1 στη σχετική λίστα καθώς ο Μουρίνιο γίνεται ο πρώτος που σπάει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων όσον αφορά τις αποζημιώσεις που του έχουν καταβληθεί.


Ομάδα Χρονιά ποσό αποζημίωσης (εκατ. ευρώ)
Τσέλσι 2007 20,93
Ρεάλ Μαδρίτης 2013 22,09
Τσέλσι 2015 13,95
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2018 19,77
Τότεναμ 2021 19,77
Ρόμα 2024 3,50
Σύνολο 100,01





Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα για τα βρεφικά γάλατα και μέτρα για «καθαρές τιμές» στη μάχη κατά της ακρίβειας

Οι εκτελεστές του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο ήταν εισαγόμενοι Βαλκάνιοι, εκτιμά ο Καλλιακμάνης


Θλίψη για την 38χρονη Γεωργία που παρασύρθηκε από χείμαρρο - Παραμένει αγνοούμενος ο σύντροφός της, Νίκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης