Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Ποδαρικό στα...«σβηστά» για την πρωταθλήτρια - Δείτε τα γκολ

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Ποδαρικό στα...«σβηστά» για την πρωταθλήτρια - Δείτε τα γκολ

Χωρίς να... ιδρώσουν ιδιαίτερα και με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει δύο τέρματα, οι «Πολίτες» μπήκαν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους στην Premier League

Collage_Maker-12-Aug-2023-12-28-AM-9429
Επέβαλε τον νόμο της... πρωταθλήτριας η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Μπέρνλι! Οι Πολίτες με πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ υπέταξαν τη νεοφώτιστη ομάδα του Βινσέν Κομπανί και διαλύοντας τον ενθουσιασμό της με κυνικότητα έφυγαν από το «Τερφ Μουρ» με το 3-0. Έτσι, πήραν τους πρώτους τρεις βαθμούς της σεζόν και ξεκίνησαν δυναμικά την πορεία τους προς έναν ακόμη (;) τίτλο.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Τρία λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάστηκε ο «Θορ» και πρώτος σκόρερ της περυσινής Premier League για να... σπάσει το ρόδι της σεζόν. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Χάαλαντ βρέθηκε, ως συνήθως στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και πλασάροντας από κοντά έκανε την κεφαλιά-πάσα του Ρόδρι ασίστ για το 1-0.



Οι γηπεδούχοι πάντως ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ του ταχύτατου γκολ και έπαιξαν το παιχνίδι τους. Πιέζοντας αποτελεσματικά, δυσκόλεψαν την κυκλοφορία των Πολιτών, οι οποίοι για μεγάλο διάστημα δεν απείλησαν τον Τράφορντ. Μάλιστα είδαν και τον Ντε Μπρόινε να αντικαθίσταται αναγκαστικά στο 22' μετά από ενοχλήσεις.

Η Μπέρνλι από την πλευρά της όμως, δεν εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές. Στο 28' ο Αμντουνί κόπηκε ακριβώς πριν εκτελέσει από τον Ρόδρι και ένα λεπτό μετά το πλασέ του Φόστερ από πλάγια πέρασε άουτ.

Στο 36' ο Χάαλαντ και πάλι... απλοποίησε τα πράγματα. Με πανέμορφο φαλτσαριστό τελείωμα εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο και την αγκαλιά των διχτυών χαλυβδώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το προβάδισμα των Πρωταθλητών.



Κλείσιμο
Στο δεύτερο μέρος η Σίτι έσβησε τις μηχανές της και με υπομονή στην ανάπτυξή της διαχειρίστηκε το προβάδισμά της. Η Μπέρνλι επί της ουσίας δεν μπορούσε να την απειλήσει και ο ρυθμός έπεσε αρκετά.

Το... καρφί στο φέρετρο των γηπεδούχων έβαλε ο Ρόδρι στο 75'. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τη «φουρτούν» στην αντίπαλη άμυνα και σκόραρε από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.



Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, εξαιτίας της αποβολής του Ζαρουρί για σκληρό μαρκάρισμα στον Κάιλ Γουόκερ.

Μπέρνλι (Βινσέντ Κομπανί): Τράφορντ, Ρόμπερτς, Αλ Νταχίλ, Ο'Σι, Μπέγερ (74' Μπένσον), Βιτίνιο, Κολεόσο (61' Λάρσεν), Μπερτζ (90+1' Μπράουνχιλ), Κούλεν, Φόστερ (90+1' Ρέντμοντ), Αμντουνί (61' Ζαρουρί)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (90+5' ΜακΑτί), Ακάντζι, Ακέ (79' Λαπόρτ), Λιούις (79' Γκβάρντιολ), Ντε Μπρόινε (23' Κόβασιτς), Ρόδρι, Σίλβα, Άλβαρες, Φόντεν, Χάαλαντ (80' Πάλμερ)



Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους προέδρους UEFA, Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στο Μαξίμου για τους χούλιγκανς

Μιχάλης Κατσουρής: Το «τελευταίο αντίο» στον 29χρονο που δολοφονήθηκε από χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ανώνυμη επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για κληροδότημα δεκάδων εκατ. ευρώ από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης