Wimbledon: Η Σβιτολίνα απέκλεισε τη Σβιόντεκ

Wimbledon: Η Σβιτολίνα απέκλεισε τη Σβιόντεκ

Η Ελίνα Σβιτόλινα έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα στο μονό των γυναικών του Γουίμπλεντον, αφήνοντας εκτός συνέχειας το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και νο1 του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ.

Svitolina
Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο στο Λονδίνο η Σβιτολίνα, με την 28χρονη Ουκρανή να προκαλεί αίσθηση με τον θρίαμβο της επί της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο.



Η Σβιτολίνα, Νο76 πλέον στην παγκόσμια κατάταξη των, γυναικών επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) της 22χρονης Πολωνής και και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θ΄ αντιμετωπίσει την Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα (νο42 στον κόσμο), που λίγο νωρίτερα είχε επιβληθεί με 2-1 της Αμερικανίδας, Τζέσικα Πεγκούλα (νο4).

Κλείσιμο


Η Σβιτολίνα, η οποία πέρσι έγινε μητέρα, επιστρέφει σε ημιτελικό Grand Slam μετά το 2019, είναι η εν ενεργεία τενίστρια με τις περισσότερες νίκες κόντρα σε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ με τη σημερινή της νίκη έγινε μόλις η 4η τενίστρια που έχει αποκλείσει τέσσερις κατόχους grand slam (Βένους Γουίλιαμς, Κένιν, Αζαρένκα, Σβιόντεκ).

Κάτι που έχουν πετύχει στο παρελθόν οι Σερένα Γουίλιαμς (το 1999 στο US Open), η Ζιστίν Ενάν στο Roland Garros το 2005 και Σάρα Εράνι (πάλι στο Παρίσι το 2012).



Ειδήσεις σήμερα:

Νέο οικονομικό νομοσχέδιο: Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο το Market Pass, οριζόντια αύξηση €70 στους δημοσίους υπαλλήλους

Άγιος Παντελεήμονας: Δύο μοιραίες μαχαιριές στον λαιμό η αιτία θανάτου της Κουβανής τρανς - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Μεσολόγγι: Νεκρά από ηλεκτροπληξία φλαμίνγκο στην Τουρλίδα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης