Τελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ αντίπαλοι για 7η φορά

Οι δύο Δικέφαλοι επιβεβαίωσαν το προβάδισμα που είχαν πάρει από τους πρώτους αγώνες και έκλεισαν ραντεβού (στα... τυφλά προς το παρόν) στον τελικό

paoK-aek2
Μπορεί να μην ξέρουμε πότε θα γίνει και κυρίως το που θα γίνει, ωστόσο εδώ και λίγη ώρα ξέρουμε ποιο είναι το ζευγάρι του φετινού τελικού Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Για την Ελλάδα αυτό το γεγονός θα μπορούσε να θεωρηθεί και επίτευγμα, αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Εξάλλου όπως λέει πάντα η ΕΠΟ «ο τελικός του Κυπέλλου είναι μια γιορτή» (την οποία δεν μπορούμε να διοργανώσουμε και δεν θέλει να φιλοξενήσει κανείς).

Με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η Ομοσπονδία μαζί με την αστυνομία και όλους τους εμπλεκόμενους θα βρουν γήπεδο και ημερομηνία ας μείνουμε στην προϊστορία των δύο φιναλίστ που τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου για 7η φορά με την απόλυτη υπεροχή της ΑΕΚ μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας να μετατρέπεται σε απόλυτη ισορροπία καθώς ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 3-3 τις κατακτήσεις.

Ο πρώτος Δικέφαλος τελικός έγινε προπολεμικά και πιο συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 1939 στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Εκεί ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Ιωαννίδη στο 31', αλλά Χατζησταυρίδης (43΄), Μανέττας (73') έκαναν την ανατροπή.

Κλείσιμο
Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Γ. Καραϊσκάκης (4 Ιουνίου 1978) με την ΑΕΚ να σκοράρει κάθε 40 λεπτά (Μπάγεβιτς 40', Μαύρος 80') και να κάνει το 2χ2.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 (4/6/1978) ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο πρώτος τελικός Κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ ήταν ο τρίτος με φιναλίστ τους δύο Δικεφάλους στις 29 Ιουνίου 1983. Κι ήταν ο τρίτος θρίαμβος της ΑΕΚ με τα γκολ των Μαύρου (27'), Βλάχου (80'), που είχε κορυφαίο τον Χρήστο Αρβανίτη ο οποίος κατέβασε τα ρολά.

1983  ΑΕΚ - ΠΑΟΚ  2-0 ( ΕΡΤ 2 )


Ο πρώτος τελικός εκτός Αθηνών μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και στιγματίστηκε από τα θλιβερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 (Μπίσεσβαρ 24', Ενρίκε 81' - Χριστοδουλόπουλος 26') πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά εις βάρος της ΑΕΚ και ξεκινώντας το δικό του σερί.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 /Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος - Τα γκολ {6-5-2017}


Στις 12 Μαΐου 2018 οι δύο ομάδες... επέστρεψαν στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ βγαίνει και πάλι νικητής καθώς νίκησε με 2-0 χάρις στα γκολ των Βιεϊρίνια (65'), Πέλκα (90'+3').

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 /Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος - Τα γκολ {12-5-2018}


Ασπρόμαυροι και κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν το απίστευτο σερί τους με τον τρίτο συνεχόμενο τελικό, που διεξήχθη και πάλι στο ΟΑΚΑ (11 Μαΐου 2019) και βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει το αήτητο νταμπλ χάρις στο γκολ του Τσούμπα Άκπομ στο 45'.


ΑΕΚ - ΠΑΟΚ ● ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019


Ειδήσεις σήμερα:

Μπόρις Κλέιμαν: «Δεν έκανα τίποτα» ισχυρίζεται - Τι κατέθεσε ο συμπαίκτης του

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης «άδειασε» σε 3 λεπτά καφετέρια - Πήρε μέχρι και τα... μπισκότα (βίντεο)

Γιώργος Μπόμπολας: Στο Α΄ Νεκροταφείο η κηδεία - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης