Στον αέρα ο τελικός του Κυπέλλου - «Όχι» από την αστυνομία Κύπρου στη διεξαγωγή στη Λευκωσία

Στον αέρα ο τελικός του Κυπέλλου - «Όχι» από την αστυνομία Κύπρου στη διεξαγωγή στη Λευκωσία

«H απόφαση λήφθηκε με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση - Επιστολή της ΕΠΟ στον Μπέο για το Πανθεσσαλικό, σύσκεψη με τους φιναλίστ και στο βάθος... ΟΑΚΑ 

kypello
«Μπλόκο» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Κύπρο έστησε η κυπριακή Αστυνομία. Μπορεί η ΕΠΟ να ανακοίνωσε πως το ματς ανάμεσα στους νικητές των ζευγαριών Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Λαμία θα διεξαχθεί στη Μεγαλόνησο και το «ΓΣΠ», ωστόσο, οι αρχές της χώρας αρνούνται να συναινέσουν στην τέλεση του αγώνα λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει ότι δεν μπορεί να απαντήσει θετικά, στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, στην Κύπρο.

Το ζήτημα απασχόλησε έντονα τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας. Για το σκοπό αυτό, ζητήθηκαν επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα της εν λόγω ποδοσφαιρικής συνάντησης. Οι πληροφορίες που λήφθηκαν είναι τέτοιες, που επιβάλλουν στην Αστυνομία, να μην συνηγορήσει στη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Αστυνομίας Κύπρου, λήφθηκε με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών».

Νέα προσπάθεια για Πανθεσσαλικό
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το πρώτο και βασικό είναι πως αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του, καθώς στις 20 Μαΐου, παραμονή των εκλογών δηλαδή, δεν γίνεται να διεξαχθεί παιχνίδι τέτοιας σημασίας στην χώρα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το γήπεδο του τελικού, αύριο η Ομοσπονδία θα αποστείλει επιστολή στον Δήμαρχο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ζητώντας του να γίνει η αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό.

Ωστόσο τον προηγούμενο μήνα ο τελευταίος, είχε εμφανιστεί κατηγορηματικά αντίθετος σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο θέτοντας και ο ίδιος ζητήματα για την ασφάλεια των πολιτών του Βόλου.

Κλείσιμο
«Όχι, δεν θα δώσουμε το γήπεδο για τον τελικό. Ποιος είναι ο λόγος που δεν θα το δώσουμε; Στον τελικό λογικά θα είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την πόλη μου πεδίο μάχης. Να το ξεκαθαρίσω αυτό.», είχε δηλώσει ο κ. Μπέος στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας στις 23 Μαρτίου και συμπλήρωσε με νόημα: 

«Γενικά είμαι υπέρ του να γινόταν ο τελικός στον Βόλο αλλά όχι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Στο γήπεδο, με τις γνώσεις που έχω, μπορώ να εξασφαλίσω ότι δεν θα ανοίξει μύτη. Την πόλη πώς να την προφυλάξω; Να δίνουν ραντεβού θανάτου και να γίνουν πεδία μαχών έξω από το δημαρχείο και στην παραλία.

Σ’ αυτή την περίπτωση θα έρθουν και από τις δύο πλευρές φίλαθλοι, οπότε καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της πόλης».

Λίγες ημέρες αργότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis της Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Βόλου όταν ρωτήθηκε για την ενδεχόμενη διεξαγωγή του αγώνα στο Πανθεσσαλικό απάντησε: «Δεν έχουμε τελικό στον Βόλο, δεν πάει να λέει η προκήρυξη, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Για να γίνει ο τελικός θέλω 1.000 εισιτήρια ονομαστικά με 100 ευρώ το ένα και 500 προσκλήσεις για την ΕΠΟ, ενώ 10.000 προσκλήσεις για τα παιδάκια.
Δεν θα κάνω πεδίο μάχης τον Βόλο, εκεί αποφασίζει ο Μπέος. Άλλο να έρθουν φιλοξενούμενοι οπαδοί μίας ομάδας και άλλο να έρθουν να δώσουν εδώ ραντεβού».

Σύσκεψη με τους φιναλίστ και στο βάθος ΟΑΚΑ
Αν υπάρξει εκ νέου αρνητική απάντηση, τότε η ΕΠΟ θα έρθει σε επαφή με τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο (το ζευγάρι θα ξεκαθαρίσει οριστικά αύριο το βράδυ), προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει. Δεδομένου όμως ότι η προοπτική του εξωτερικού, όπου θεωρητικά όπως έλεγε ο πρόεδρος της ΕΠΟ «έχουμε έτοιμα γήπεδα να μας περιμένουν», δεν υφίσταται πλέον, όλα δείχνουν ότι το ΟΑΚΑ θα αποτελέσει μονόδρομο (δικαιώνοντας αυτούς που το σιγοψιθύριζαν εδώ και αρκετές εβδομάδες).

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό - Χρέος μας η στήριξη απέναντι στην ακρίβεια

Εντοπίστηκε στο Κάβο Ντόρο το ναυάγιο του «Χρυσή Αυγή» – Η τραγική ιστορία του πλοίου

Η συγκλονιστική κατάθεση της ανήλικης για τον βιασμό από τον Κλέιμαν στο Κολωνάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης