Ο Ρικ Πιτίνο υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο με το St. John's έναντι 20 εκατ. δολαρίων!

Ο Ρικ Πιτίνο υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο με το St. John's έναντι 20 εκατ. δολαρίων!

O Ρικ Πιτίνο συμφώνησε να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στο Πανεπιστήμιο St. John's στο NCAA με μυθικές απολαβές

pitino
Μετά από τρία χρόνια στο πάγκο του πανεπιστημίου του Αϊόνα, ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος είναι πλέον 70 ετών, όχι απλά δεν αποσύρεται από την προπονητική, αλλά υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο με το πανεπιστήμιο St. John's και επιστρέφει στην περιφέρεια (Big East) που ουσιαστικά έφτιαξε το όνομα του.

Ο 70χρονος έχει οδηγήσει τρία πανεπιστήμια στο Final 4 του NCAA, ενώ έχει κατακτήσει και δύο τίτλους σε κολεγιακό επίπεδο, έναν με το Κεντάκι το 1996 και ένα με το Λούιβιλ το 2013. Σε κολεγιακό επίπεδο έχει βρεθεί και στον πάγκο των Πρόβιντενς, Σίρακιους, Μπόστον Γιουνιβέρσιτι και Aϊόνα. Στο ΝΒΑ συνεργάστηκε με τους Σέλτικς και τους Νικς.

Στον Παναθηναϊκό βρέθηκε από το 2018 μέχρι και το 2020 με ένα μικρό διάλειμμα το 2019, ενώ έκατσε και στον πάγκο της Εθνικής με την οποία βρέθηκε στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2020 στον Καναδά.

Ο Πιτίνο τον περασμένο μήνα όταν είχε ερωτηθεί σχετικά με το μέλλον του είχε πει προφητικά: «αν θα έφευγα από το Αϊόνα θα ήταν για μια δουλειά που θα πίστευα ότι θα μπορούσε να με οδηγήσει σε ένα Final Four. Θα ήταν ένα σπουδαίο μέρος όπου θα ήθελα να ζήσω, αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει γιατί ε ίμαι πραγματικά δεμένος με αυτά τα παιδιά».

Ωστόσο το St.John's έριξε στο τραπέζι ένα εκπληκτικό συμβόλαιο διάρκειας 6 ετών και μαζί 20 εκατομμύρια δολάρια αναγκάζοντας τον πολύπειρο τεχνικό να ανακοινώσει σήμερα το πρωί μέσω twitter την αποχώρηση του, ενώ το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει η επίσημη παρουσία του στο Madison Square Garden, τη θρυλική έδρα των Μπόστον Σέλτικς (όπου το πέρασμα του δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο).

Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα:

Στα καρεκλάκια των δίδυμων παιδιών του τοποθέτησε τη φιάλη υγραερίου ο απόστρατος που κλειδώθηκε στο ΙΧ του


Δένδιας και Τσαβούγλου τα είπαν στις Βρυξέλλες - Η Άγκυρα θα ψηφίσει την Αθήνα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Γιατί οι αγορές είναι επιφυλακτικές παρά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης