Super League 1, ΟΦΗ-Βόλος 0-0: One Κλέι-man show!

Super League 1, ΟΦΗ-Βόλος 0-0: One Κλέι-man show!

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ το πρώτο ματς του 2023 στη Super League 1 - Ο Κλέιμαν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο 0-0 του ΟΦΗ με τον Βόλο, αφού στο 90' έκανε μια από τις σπουδαιότερες επεμβάσεις της σεζόν κρατώντας τον πολύτιμο βαθμό για τους Θεσσαλούς

5770800
Χωρίς σκορ (0-0) έληξε το πρώτο ματς της Super League για το 2023, καθώς ΟΦΗ και Βόλος έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους και φέρει την «υπογραφή» του γκολκίπερ τους Κλέιμαν.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μανδά στο τέρμα, τους Διαμαντή, Βούρο, Πασαλίδη στα στόπερ, τους Λάρσον, Μπαλογιάννη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τους Μεγιάδο, Ντιουσέ, Νέιρα στον άξονα και τον Τοράλ κοντά στον φορ Ντίκο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Αλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα στην άμυνα, τους Μεταξά, Μπαριέντος στον άξονα και τους Νόκερτ, Ντέλετιτς, Μεσκίδα τριπλέτα πίσω από τον Κούτσια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpip81a6fwxl)


Η ποδοσφαιρική «ευφυΐα» του Νέιρα
Σέντρα στο ματς και το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ντέρμπι. Αλλωστε και το βαθμολογικό ζητούμενο ήταν «μεγάλο», οπότε υπήρξαν αρκετές διακοπές και κάρτες. Σε αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ ήταν πιο απειλητικός, χάρις στην ποδοσφαιρική «ευφυΐα» του Νέιρα, που ήταν «μέσα» και στις τρεις «καθαρές» φάσεις που δημιούργησε.

Ο Αργεντινός εναλλάσσονταν με τον Τοράλ πίσω από το «9άρι» τους και στο 8' «βρέθηκε» όμορφα με τον Ισπανό που με τη σειρά του έστρωσε στον Ντίκο που σε πλάγια θέση και απέναντι από τον Κλέιμαν πλάσαρε άουτ. Στο 45' έπαιξε πανέξυπνα κάθετα στον 30χρονο στράικερ που θέλησε να αποφύγει τον αντίπαλο γκολκίπερ όμως εκείνος τον «νίκησε» και μάλιστα πανηγύρισε έξαλλα την απόκρουσή του σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του οποίου ο Νέιρα πήδηξε μαζί με τον Τοράλ για την κεφαλιά, την πήρε ο δεύτερος όμως ο Αλχο έδιωξε πάνω στη γραμμή, κρατώντας το «μηδέν» για τον Βόλο.


Ο οποίος από την πλευρά του ήθελε να παίξει στο χώρο και «έψαχνε» με πρέσινγκ στον άξονα τη γρήγορη μετάβαση. Οι φιλοξενούμενοι δεν έβαλαν μέχρι την ανάπαυλα τα (πολύ) δύσκολα στον Μανδά, όμως είχαν τις «στιγμές» τους που όμως δεν αξιοποίησαν επειδή έδειξε να τους λείπει η τελική πάσα. Αλλωστε καλούνταν να διαχειριστούν και σημαντικές απουσίες, αφού οι Τσοκάνης, Οζέγκοβιτς δεν ταξίδεψαν καν στην Κρήτη, ενώ ο Ντόκερτ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 36΄με πρόβλημα σε αστράγαλο και γάμπα (ντεμπούτο Καρτάλη).

Κλείσιμο
Πίεση ο ΟΦΗ, ακυρωθέν γκολ ο Λάρσον
Στο δεύτερο μισό ο Ντίκο τραβιόνταν περισσότερο στα άκρα και οι Τοράλ, Νέιρα ήταν στα φορ, κάτι που έδειξε να «δουλεύει» για τους Κρητικούς αφού παρουσιάζονταν με περισσότερη ενέργεια. Ετσι με το «καλημέρα» ύστερα από την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο και μετέφεραν το ματς γύρω από τα καρέ του Βόλου. Ομως τους έλειπε το «κάτι» για να απειλήσουν ουσιαστικά, αφού ήταν μεν εγκατεστημένοι στο μισό των αντιπάλων τους ωστόσο δεν «παρήγαν» φάσεις. Τελικά βρήκαν δίχτυα στο 59' όταν μετά από (νέα) «πολιορκία» τους ο Νέιρα έστρωσε στον Ντίκο που σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Λάρσον που μόνος του στο δέυτερο δοκάρι την έσπρωξε στα δίχτυα. Ωστόσο το VAR έδειξε πως ο Αργεντινός ήταν εκτεθειμένος στην πρώτη πάσα και έτσι το γκολ ακυρώθηκε.

Με τρεις στόπερ ο Βόλος, ισορρόπησε και απείλησε με τον Κούτσια, δεύτερο φορ ο ΟΦΗ
Την πίεση των γηπεδούχων διέγνωσαν προφανώς και στον πάγκο του Βόλου, κάτι που τους «οδήγησε» ώστε στο 65' να «κλείσουν» τις αλλαγές τους και με την είσοδο του Σιελή «γύρισαν» σε διάταξη με τρεις στόπερ και τους Κούτσια, Ντέλετιτς στα φορ. Αυτόματα «έσβησαν» το παιχνίδι, ενώ «σύμμαχός» τους ήταν και το ρολόι. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίζονταν πλέον καλύτερα την κατάσταση και παράλληλα σε 2-3 περιπτώσεις «έψαξαν» την κόντρα με σκοπό να κάνουν τη «ζημιά», όπως π.χ. στο 78' όπου ο μετά από σέντρα του Αλχο ο Κούτσιας πήρε την κεφαλιά, ο Μανδάς δεν μπορούσε να αντιδράσει αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Λίγο αργότερα ο ΟΦΗ έβαλε και δεύτερο κλασικό φορ στον αγώνα (Ντουρμισάι) και συμπληρώσαμε τα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας.

Τι έβγαλε ο Κλέιμαν!
Οπότε ο Κλέιμαν «μίλησε» ξανά. Ο γκολκίπερ του Βόλου επιβεβαίωσε τότε την πολύ καλή βραδιά του όταν σε στατική φάση ο Περέα οριζοντιώθηκε» στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, όμως εκείνος απέκρουσε από το μισό μέτρο και έκανε μία εξαιρετική επέμβαση.


MVP: Ο Κλέιμαν. Ο γκολκίπερ του Βόλου έκανε εξαιρετική/φανταστική επέμβαση στην κεφαλιά του Περέα στο 90΄, έβγαλε δύσκολα το τετ α τετ με τον Ντίκο στο 45', ήταν σταθερότατος και ο βασικός λόγος που ο Βόλος κράτησε το «μηδέν».

Στο ύψος του: Ο Νέιρα για τον ΟΦΗ έκανε πολύ καλό ματς, ενώ ο Μπαλογιάννης πήρε πρωτοβουλίες από τα αριστερά. Στο Βόλο ο Αλχο πιστώνεται πως αποσόβησε το γκολ στην κεφαλιά του Τοράλ και ότι «έφτιαξε» τη μόνη ουσιαστική ευκαιρία της ομάδας στο ματς (με τον Κούτσια).


Αδύναμος κρίκος: Ο Ντίκο. Είχε διάθεση και όρεξη, έτρεξε πολύ, όμως απώλεσε δύο τετ α τετ και η αστοχία του «στοίχισε» στον ΟΦΗ.

Η «γκάφα»: Οι γηπεδούχοι έκαναν στο πρώτο ημίχρονο δις λάθος γύρω από τα καρέ τους (33',39') και έδωσαν την ευκαιρία στο Βόλο για τρανζίσιον με εξαιρετικές προϋποθέσεις. Ο ΟΦΗ ναι μεν δεν το «πλήρωσε», αλλά ήταν ένα «καμπανάκι» για εκείνον.

Το «στραγάλι»: Ο πρώτος βοηθός υπέπεσε σε ορισμένα λάθη. Οι Κρητικοί ζήτησαν στο 80' πέναλτι στον Νέιρα, Ευαγγέλου και VAR είπαν «παίζετε».

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΟΦΗ είχε τέσσερις «καθαρές» φάσεις, ο Βόλος μία, αλλά καμία ομάδα δεν βρήκε δίχτυα. Ο βασικός λόγος που συνέβη αυτό ήταν οι επεμβάσεις του Κλέιμαν.

ΟΦΗ: Μανδάς, Πασαλίδης (83' Ντουρμισάι), Βούρος, Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (76' Περέα), Μπαλογιάννης, Τοράλ, Νέιρα (82' Τσιλιανίδης), Ντίκο (76' Γκερέρο).
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Αλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Νοκέρτ (36' Καρτάλης, 61' Ουές), Ντέλετιτς, Μεθκίδα (65' Σιέλης), Κούτσιας

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: H άρνηση του Ντάνου, τα παζάρια και τα ταχύρρυθμα φροντιστήρια ίντριγκας


Ντάνα Γουάιτ: Το αφεντικό του UFC χαστουκίζει τη σύζυγό του σε κλαμπ στο Μεξικό την Πρωτοχρονιά


Πάτρα: Ανάγκασαν Ρομά να πει τα κάλαντα γονατιστός και του 'βαλαν φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης