ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πορτογαλία: Βλαχοδήμος και Ράφα Σίλβα... έδωσαν το «διπλό» στη Μπενφίκα, 1-0 την Πόρτο - Δείτε το γκολ

Πορτογαλία: Βλαχοδήμος και Ράφα Σίλβα... έδωσαν το «διπλό» στη Μπενφίκα, 1-0 την Πόρτο - Δείτε το γκολ

Τεράστια νίκη για τους «Αετους της Λισαβόνας» εκτός έδρας απέναντι στους «Δράκους», χάρη στην οποία βρέθηκαν στην κορυφή σε απόσταση έξι βαθμών από την αντίπαλο της

benfica
Η Μπενφίκα του βασικού Οδυσσέα Βλαχοδήμου κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0 στην έδρα της Πόρτο για το πορτογαλικό πρωτάθλημα, βρέθηκε στο +6 από την μεγάλη της αντίπαλο και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην αρχή του πρώτου μέρος οι γηπεδούχοι με την ώθηση της έδρας μπήκαν πιο δυναμικά. Στο 15' μάλιστα κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη απειλητική στιγμή. Ο Βλαχοδήμος όμως, με εντυπωσιακό τρόπο είπε «όχι» στη δυνατή κεφαλιά του Ταρεμί.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η Μπενφίκα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Απείλησε δις στο 23' και στο 25' με τις κεφαλιές του Ράφα Σίλβα και του Μπαχ. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Εουστάκιο πάτησε άτσαλα τον Δανό μπακ των Λουζιτανών και αποβλήθηκε, βλέποντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 36ο λεπτό οι Αετοί έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Άουρσνες μπήκε ωραία στην περιοχή από το αριστερά, το δυνατό του σουτ όμως σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ το ίδιο συνέβη και με την κεφαλιά του Σίλβα στο ριμπάουντ.

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημίχρονου κινήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό, με την Πόρτο να επικεντρώνεται στα αμυντικά της καθήκοντα. Στο 59' η Μπενφίκα είχε ακόμα μια στιγμή, το εξωτερικό σουτ του Σίλβα όμως, μετά από σέντρα του Γκριμάλδο, δεν ανησύχησε τον Κόστα. Στο 69ο λεπτό οι Λουζιτανοί λίγο έλειψαν να κάνουν τη ζημιά στους ίδιους τούς τους εαυτούς. Ο Οδυσσεάς Βλαχοδήμος όμως, ήταν και πάλι εκεί, αποκρούοντας το σουτ του... συμπαίκτη του Ζιλμπέρτο.

Η ομάδα του Σμιντ μπόρεσε να φτάσει το πολυπόθητο γκολ στο 74', όταν το γύρισμα του Νέρες μέσα στην περιοχή βρήκε τον μονίμως απειλητικό Ράφα Σίλβα, με τον Πορτογάλο να μην αστοχεί.

Κλείσιμο
Το σύνολο του Κοϊνσεσάο προσπάθησε να βρει αντίδραση χωρίς να καταφέρει όμως να σκοράρει το τέρμα που θα της χάριζε τουλάχιστον την ισοπαλία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnrxkzz1bpft)



Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Με 30άρια το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης

Τι υποσχέθηκαν να στείλουν οι Ουκρανοί στον Δένδια για να θυμάται την επίσκεψή του στο Κίεβο

Οι τελευταίες ώρες της Τρας στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης