Δένδιας: Τι υποσχέθηκαν να του στείλουν οι Ουκρανοί για να θυμάται την επίσκεψή του στο Κίεβο

Δένδιας: Τι υποσχέθηκαν να του στείλουν οι Ουκρανοί για να θυμάται την επίσκεψή του στο Κίεβο

Ο υπουργός Εξωτερικών βίωσε από «πρώτο χέρι» τις απειλές κάτω από τις οποίες ζουν οι Ουκρανοί τους τελευταίους μήνες

dendias_kuleba3
Στο Κίεβο ταξίδεψε μέσα στην εβδομάδα ο Νίκος Δένδιας και βίωσε από «πρώτο χέρι» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν καθημερινά οι Ουκρανοί, με τις απειλές για βομβαρδισμούς από τη Μόσχα να είναι διαρκείς.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ουκρανική πρωτεύουσα, υποχρεώθηκε να μεταβεί σε καταφύγιο, καθώς ακούστηκαν σειρήνες για επικείμενο ρωσικό αεροβομβαρδισμό.



Όπως είπε, η πόλη υπέστη πυραυλική επίθεση από 7 πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων οι τέσσερις καταρρίφθηκαν.

dendias_kuleba1
Κλείσιμο


Μάλιστα, αποκάλυψε και μια «υπόσχεση» που εξασφάλισε από την ουκρανική κυβέρνηση, ώστε να θυμάται αυτή την ιδιαίτερη, όπως τη χαρακτήρισε, εμπειρία.



«Μου υποσχέθηκε η ουκρανική πλευρά ότι θα μου στείλει έναν πυραύλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης», είπε.


H επίσκεψη Δένδια στο Κίεβο 

Τις ρωσικές επιθέσεις, τις κινήσεις αναθεωρητισμού αλλά και την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου καταδίκασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών από το Κίεβο, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του. Την ίδια στιγμή, εστίασε και στις στενές διμερείς διπλωματικές σχέσεις, ενώ μίλησε για τα «ρωσικά εγκλήματα πολέμου» και αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις υπογραμμίζοντας τα εξής: «Οι Έλληνες έχουμε επίσης έναν μεγάλο γείτονα στα Ανατολικά μας. Έναν γείτονα που έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον μας».

«Δεν αναγνωρίζουμε την παράνομη προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών» ξεκαθάρισε ακόμη ο Νίκος Δένδιας.



Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε, από την πλευρά του, στη στάση της ελληνικής πλευράς ενώ αναφέρθηκε στο μήνυμα από την επίσκεψη Δένδια.

Από το καταφύγιο, όπου μεταφέρθηκε με ασφάλεια ο Έλληνας υπουργός, δόθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου Νίκου Δένδια και Ντμίτρο Κουλέμπα καθώς σειρήνες ήχησαν την ώρα που ο πρώτος βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στις κοινές δηλώσεις, ο κ.Δένδιας κατέστησε σαφή την αναγκαιότητα τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και παράλληλα εστίασε στον σεβασμό της εδαφικής κυριαρχίας κάθε χώρας. 

«Ελευθερία ή θάνατος είναι ένα καταπληκτικό σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης και ένα τέτοιο σύνθημα υπήρχε και στην ουκρανική επανάσταση. Ο Ελληνικός λαός καταλαβαίνει καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει ο αγώνας για την ελευθερία» τόνισε ο Κουλέμπα στη συνέντευξη Τύπου.



Ειδήσεις σήμερα:

Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, ο άνθρωπος που... κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνει πρωθυπουργούς

Ενίσχυση των βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - «Καλοκαίρι» από την Κυριακή

«Λευκός καπνός» για παρέμβαση στις τιμές του αερίου - Το παρασκήνιο στη Σύνοδο Κορυφής ως τη συμφωνία  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης