Ο Φέντερερ αποκάλυψε γιατί επέλεξε τον Ναδάλ για το «αντίο» του

Ο Φέντερερ αποκάλυψε γιατί επέλεξε τον Ναδάλ για το «αντίο» του

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήθελε να δημιουργήσει μια σπουδαία στιγμή στον παγκόσμιο αθλητισμό και τα κατάφερε

26232288
Για την απόφαση του να επιλέξει τον Ράφα Ναδάλ ως παρτενέρ του στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του μίλησε ο Ρότζερ Φέντερερ. 

Ο Ελβετός τενίστας που αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Laver Cup στο Λονδίνο μίλησε στους New York Times για την απόφαση του: «Απλά σκέφτηκα πως θα ήταν μια όμορφη ιστορία για τον αθλητισμό γενικότερα, η συνύπαρξή μας πάνω από ένα ανταγωνιστικό rivalry, να δείξουμε πως αυτό είναι το τένις. Είναι σκληρό, αλλά είναι δίκαιο άθλημα.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laver Cup (@lavercup)


Μπορείς να είσαι στην πλευρά του ηττημένου, αλλά και πάλι έχει αξία να έχεις μια όμορφη και φιλική σχέση με τον αντίπαλό σου. Τελικά τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα απ' ότι τα είχα φανταστεί. Ο Ράφα έκανε μια απίθανη προσπάθεια, ποτέ δεν θα ξεχάσω τι έκανε για μένα στο Λονδίνο».

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για το πότε ενημέρωσε τον Ναδάλ ότι θα αποσυρθεί: «Του τηλεφώνησα μετά το US Open. Περίμενα να τελειώσει για εκείνον το τουρνουά, ώστε να του αποκαλύψω ότι θα αποσυρθώ.

Ήθελα να του το πω πριν κανονίσει οτιδήποτε ενόψει Laver Cup. Του είπα πως ήταν ακόμα αμφίβολο αν θα έπαιζα διπλά ή όχι, ήταν 50-50 ή 60-40. Του ξεκαθάρισα όμως πως θα τον κρατούσα ενήμερο για να την κατάστασή μου και πως θα μιλούσαμε σύντομα. Από την αρχή όμως, μου έκανε ξεκάθαρο πως θα έκανε ό,τι ήταν δυνατό από τη μεριά του για να είναι εκεί. Ήταν εκπληκτικό για μένα αυτό που έκανε, μου έδειξε για μια ακόμα φορά πόσα σημαίνουμε ο ένας για τον άλλον και πόσος σεβασμός υπάρχει ανάμεσά μα». 


Ειδήσεις σήμερα:

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έπιασαν… πάτο στη βασιλική ιστοσελίδα - Το πριν και το μετά

H Google ανοίγει Cloud Region στην Ελλάδα - H επένδυση που θα προσθέσει 2,2 δισ. στο ΑΕΠ

Σεισμός στο παλάτι της Δανίας: Η βασίλισσα Μαργαρίτα αφαίρεσε τίτλους από 4 εγγόνια της!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης