La Liga Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις 2-1: Μόνη στην κορυφή η Βασίλισσα

La Liga Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις 2-1: Μόνη στην κορυφή η Βασίλισσα

Με γκολ των Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε (και) την Μπέτις στον πρώτο φετινό της αγώνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

lioga
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε έξι χρόνια, από την σεζόν 2016-17, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Και το έκανε με το 2-1 επί της «απόλυτης» μέχρι σήμερα (03/09) Μπέτις, το οποίο χτίστηκε πάνω στα γκολ των δύο Βραζιλιάνων της, Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Στο πρώτο φετινό της παιχνίδι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», η Βασίλισσα παρουσίασε πριν από τον αγώνα στους φιλάθλους της τα τρόπαια του Champions League και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, φιλοδοξώντας φέτος να προσθέσουν και άλλους τίτλους στη μυθική συλλογή της.

Ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε Εντουάρντο Καμαβινγκά και Ροντρίγκο αντί Τόνι Κρόος και Φεδερίκο Βαλβέρδε αντίστοιχα, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να κάνει τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα της Μπέτις, δύο υποχρεωτικές, λόγω της τιμωρίας του Χερμάν Πετσέλα και του τραυματισμού του Γουίλιαμ Καρβάλιο.

Μια ο Βινίσιους, μια ο Κανάλες
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο έκτο λεπτό διαμαρτυρήθηκαν (ορθά;) για πτώση του Ναμπίλ Φεκίρ στην περιοχή του Τιμπό Κουρτουά ύστερα από αμυντική προσπάθεια του Ντάνι Καρβαχάλ, με τον διαιτητή να μην δείχνει τίποτα.

Κλείσιμο
Μόλις τρία λεπτά αργότερα και στην πρώτη καλή επιθετική της προσπάθεια, η Ρεάλ άνοιξε το σκορ. Ο Νταβίντ Αλάμπα βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Βινίσιους Ζούνιορ στην πλάτη της ανδαλουσιάνικης άμυνας, με τον Βραζιλιάνο να επιβεβαιώνει την διαρκή βελτίωσή του στα τελειώματα και να «κρεμάει» τον Ρουί Σίλβα με εξαιρετική λόμπα.

Το γκολ του «Βίνι» έβαλε τέλος σε ένα σερί απαραβίαστης εστίας 468 λεπτών στο «Μπερναμπέου» της Μπέτις (από τις 12 Μαρτίου του 2017 και σε πέντε σερί παιχνίδια) η οποία, σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε αμέσως μετά τον Φεκίρ με τραυματισμό στους προσαγωγούς.

Παρά την απώλεια του παίκτη που κάνει την διαφορά μεσοεπιθετικά και το 1-0 εις βάρος της, η Μπέτις δεν άλλαξε την προσέγγισή της, συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της και έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση (17’).

Γρήγορη εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Μπόρχα Ιγλέσιας παίρνει την μπάλα με πλάτη, βρίσκει τον Σέρχιο Κανάλες μόνο του στην περιοχή και αυτός την περνάει κάτω από τα πόδια του Κουρτουά, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στο «Μπερναμπέου» στην 17η συμμετοχή του, αφού δεν τα είχε καταφέρει μέχρι τώρα, ούτε ως παίκτης της Ρεάλ, ούτε ως παίκτης της Μπέτις.


Η Ρεάλ απάντησε με σπουδαία ευκαιρία του Βινίσιους, κεφαλιά – φαρμάκι του (πανταχού παρόντα) Ορελιέν Τσουαμενί που έβγαλε με φοβερή απόκρουση ο Ρουί Σίλβα και συνέχισε να έχει τον έλεγχο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, μέχρι την ανάπαυλα.

«Χρυσή» αλλαγή ο Βαλβέρδε, λυτρωτής ο Ροντρίγκο
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ, αλλά δεν τα κατάφεραν σε ευκαιρία του Καρίμ Μπενζεμά και σουτ του Λούκα Μόντριτς που έβγαλε καταπληκτικά ο Ρουί Σίλβα, με τους φιλοξενούμενους να μην… κρύβονται και να ψάχνουν και αυτοί το γκολ με τον Άλεξ Μορένο.

Ο Αντσελότι έριξε μέσα τον Βαλβέρδε αντί του Καμαβινγκά στο 63’ και, σχεδόν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Ουρουγουανός την γύρισε άψογα μέσα στην περιοχή για τον Ροντρίγκο, προκειμένου ο Βραζιλιάνος με πλασέ να δώσει ξανά προβάδισμα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης (65’).


Η Ρεάλ ήταν ανώτερη, είχε τις ευκαιρίες και άγγιξε το 3-1 σε προσπάθεια του Ροντρίγκο που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με το σουτ του Μόντριτς με το εξωτερικό να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Ο Πελεγκρίνι απάντησε με τριπλή αλλαγή και την είσοδο των Ρουιμπάλ, Χοακίν και Γουίλιαν Ζοσέ, με το ματς να είναι ξεχωριστό για τον 41χρονο αρχηγό των Μπέτικος, ο οποίος σαν σήμερα (03/09) πριν από… 22 χρόνια (!) έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Μπέτις.

Όταν έκανε ντεμπούτο ο Χοακίν, ο οποίος έφτασε αισίως τα 601 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία (απέχει μόλις 21 από τον απόλυτο ρέκορντμαν, Αντόνι Θουμπιθαρέτα), ο Βινίσιους Ζούνιορ ήταν… ενός μηνός και μερικών ημερών, ενώ Ροντρίγκο και Καμαβινγκά δεν είχαν καν γεννηθεί!

Ο «Καρλέτο» φρέσκαρε την μεσαία γραμμή της ομάδας του με Κρόος και Ντάνι Θεμπάγιος και… οχύρωσε την άμυνα με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ, η Μπέτις δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Κουρτουά και οι Μαδριλένοι έφτασαν δικαίως στο «4 στα 4».

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (90’ Ρούντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί – Τσουαμενί, Μόντριτς (79’ Κρόος), Καμαβινγκά (63’ Βαλβέρδε) – Ροντρίγκο (79’ Ντάνι Θεμπάγιος), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ρουί Σίλβα – Σαμπαλί, Λουίζ Φελίπε, Έντγκαρ, Άλεξ Μορένο – Γκίντο Ροντρίγκες, Γκουαρδάδο, Κανάλες, Φεκίρ (12’ λ. τρ. Λουίς Ενρίκε) – Χουάνμι, Μπόρχα Ιγλέσιας.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

Ρωσία: Διπλό μπλόκο της Δύσης στα ταμεία του Πούτιν - Αντεπίθεση με «πάγωμα» του Nord Stream 1

Καλοκαιρινό ξέσπασμα της γρίπης: Πού οφείλεται, ποιοι μολύνονται, τι σηματοδοτεί για τον χειμώνα

Καιρός: Bροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά - Πότε αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης