Wimbledon, Ριμπάκινα - Ζαμπέρ 2-1: Πρώτο Grand Slam με ανατροπή

Wimbledon, Ριμπάκινα - Ζαμπέρ 2-1: Πρώτο Grand Slam με ανατροπή

Η Έλενα Ριμπάκινα επικράτησε της Ονς Ζαμπέρ στον τελικό του απλού γυναικών στο Wimbledon και κατέκτησε το πρώτο της Grand Slam

25938161
H 23χρονη η Έλενα Ριμπάκινα είναι η νέα πρωταθλήτρια στο Wimbledon. Η Μοσχοβίτισσα, που παίζει για το Καζακστάν νίκησε την Τυνήσια, Ονς Ζαμπέρ με 3-6, 6-2, 6-2 κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της σε Grand Slam.



Η Ριμπάκινα, που γεννήθηκε και ζει στη Μόσχα, από τον Ιούνιο του 2018 άλλαξε αθλητική πατρίδα εκπροσωπώντας το Καζακστάν.

Η Ζαμπέρ από την άλλη, επιζητούσε τον τίτλο για τη δική της πατρίδα, την Τυνησία, όντας η πρώτη Αράβισσα παίκτρια και η πρώτη παίκτρια από τη βόρεια Αφρική, που βρισκόταν σε τελικό Grand Slam.

Κλείσιμο


Δύο εντελώς διαφορετικές προπωπικότητες στο κορτ, με την ανέκφραστη Ριμπάκινα να επιβάλει το παιχνίδι της και να νικά τη γεμάτη μεσογειακό ταμπεραμέντο, Ονς Ζαμπέρ.

H Ζαμπέρ, No.2 στον κόσμο, θεωρητικά ήταν το φαβορί, το έδειξε στο 1ο σετ, όμως μετά στην πρώτη ανάποδη στιγμή δεν λειτούργησε ως φαβορί. Η Ριμπάκινα προσάρμοσε το παιχνίδι της, διατήρησε την ψυχραιμίας της και πανάξια είδε το όνομά της να γράφεται στις πρωταθλήτριες του φημισμένου τουρνουά.

Στο 1ο σετ η Ζαμπέρ πετυχαίνοντας break στο 3ο game, πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Με σερί πόντων 7-0 προηγήθηκε 3-1, με τη Ριμπάκινα να προσπαθεί να αντιδράσει, όμως τα 17 αβίαστα λάθη δεν τη βοήθησαν. Η Ζαμπέρ δεν έδωσε ευκαιρία για break στην αντίπαλό της και με δύο σερί love game τελείωσε το σετ άνετα το σετ με 6-3.

Ο κόσμος στο κεντρικό κορτ ήθελε Ζαμπέρ, όμως ο τελικός εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η Ριμπάκινα στην πρώτη ευκαιρία για break το πέτυχε στο εναρκτήριο game του β' σετ. Κρατώντας το σερβίς της προηγήθηκε 2-0, παίρνοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, τη στιγμή που η Ζαμπέρ έδειχνε τα πρώτα σημάδια εκνευρισμού.

Καθοριστικό αποδείχθηκε το 4ο game, η Ζαμπέρ πέταξε τρεις ευκαιρίες για break και έπειτα από πέντε ισοπαλίες η Ριμπάκινα έκανε το 3-1 και πετυχαίνοντας νέο break (4-1), με την Τυνήσια να πετά «λευκή» πετσέτα στο σετ, που ολοκληρώθηκε με 6-2 για τη Ριμπάκινα.

Ανάλογη αρχή και στο 3ο σετ, break η Ριμπάκινα, που πήγε στο 2-0 και στο 3-1. Η τελευταία ελπίδα για τη Ζαμπέρ για τη διεκδίκηση του τίτλου παρουσιάστηκε στο 6ο game. Και τι ευκαιρία, η Τυνήσια προηγήθηκε με 0-40, όμως η Ριμπάκινα με πέντε σερί πόντους έκανε το 4-2 και κάπου εκεί η πλάστιγγα της νίκης έγειρε προς την πλευράς της. Η Ζαμπέρ δέχθηκε break (5-2), με τη Ριμπάκινα, σερβίροντας να πρπηγείται 40-30 και με τον πρώτο championship point να γίνεται πρωταθλήτρια στο Wimbledon.



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Έφηβοι στις ΗΠΑ χτύπησαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένο με κώνο οδικής σήμανσης, ενώ γελούσαν και τραβούσαν βίντεο

Άνοιξαν οι ουρανοί από την κακοκαιρία στην Σκιάθο

Ο δολοφόνος πίστευε ότι ο Σίνζο Άμπε ήταν μέλος θρησκευτικής οργάνωσης που κατέστρεψε την οικογένειά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης