La Liga: Η Ρεάλ έβαλε την «υποχρέωση» με Μπέτις και... τώρα τελικός με Λίβερπουλ - Δείτε βίντεο

La Liga: Η Ρεάλ έβαλε την «υποχρέωση» με Μπέτις και... τώρα τελικός με Λίβερπουλ - Δείτε βίντεο

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπέτις έμειναν στο 0-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με την Βασίλισσα να «βλέπει» μόνο τη Λίβερπουλ - Αποθέωση για τον Μαρσέλο, ο οποίος πιθανότατα αποχωρεί, αλλά και στον Χοακίν, ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της La Liga που φτάνει τις 600 συμμετοχές - Τεσσάρα και προτελευταία η Λεβάντε

real
Έγινε γιατί, απλά, έπρεπε να γίνει. Με το μυαλό στον τελικό του Champions League με την Λίβερπουλ (Σάββατο 28/05, 22:00), η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 0-0 με την Μπέτις στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τους Σεβιλιάνους να «κλειδώνουν» οριστικά την πέμπτη θέση της ισπανικής La Liga, η οποία θα τους αποφέρει επιπλέον επτά εκατομμύρια ευρώ βάσει τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν συμπεριέλαβε καν στην αποστολή τον Γκάρεθ Μπέιλ που αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, άφησε εκτός για προληπτικούς λόγους τον Νταβίντ Αλάμπα και παρέταξε την ενδεκάδα που ενδεχομένως να ξεκινήσει στον τελικό, με εξαίρεση ίσως την παρουσία του Αλάμπα αντί του Νάτσο και του Φεδερίκο Βαλβέρδε αντί του Ροντρίγκο.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του Κλαούντιο Μπράβο, Έκτορ Μπεγερίν και Βίκτορ Ρουίθ λόγω τραυματισμού, ξεκίνησε Αντρές Γκουαρδάδο και Γουίλιαν Ζοσέ αντί Γουίλιαμ Καρβάλιο και Μπόρχα Ιγλέσιας αντίστοιχα.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν, κανένα γκολ
Μετά το pasillo που έκανε η μια ομάδα στην άλλη, αμφότερες ξεκίνησαν με διάθεση, με τον Καρίμ Μπενζεμά να χάνει την πρώτη ευκαιρία μετά από αντεπίθεση που ξεκίνησε ο… Τιμπό Κουρτουά και τον Τόνι Κρόος να αγγίζει το 1-0, ύστερα από νέα προσπάθεια του Γάλλου επιθετικού.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση, με Γκίντο Ροντρίγκες, Χουάνμι και Γουίλιαν Ζοσέ να απειλούν την μαδριλένικη εστία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Οι συνδυασμοί Βινίσιους Ζούνιορ - Ροντρίγκο και ένα καλό μακρινό σουτ του Καζεμίρο δεν έφεραν το επιθυμητό γκολ για την Ρεάλ, η άμυνα της οποίας φρόντισε να αποσοβήσει τους όποιους κινδύνους της προκάλεσαν οι Σεβιλιάνοι.

Ιστορικός Χοακίν
Στην ανάπαυλα, ο Αντσελότι έβγαλε Καζεμίρο και Τόνι Κρόος για να τους προφυλάξει ενόψει Λίβερπουλ, με Εντουάρντο Καμαβινγκά και Βαλβέρδε να παίρνουν τις θέσεις τους στην ενδεκάδα της Ρεάλ.

Πιο κεφάτοι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος, πλησίασαν πιο πειστικά στο γκολ, ειδικά με μια διπλή ευκαιρία στο 51’, όταν ο Ρουί Σίλβα απέκρουσε το εξ’ επαφής πλασέ του Μπενζεμά, με τον Ροντρίγκο να αστοχεί στην επαναφορά προ κενής εστίας. Αργά αλλά σταθερά, η Μπέτις άρχισε να μπαίνει και αυτή στον ρυθμό του αγώνα, με την Ρεάλ πάντως να έχει τον έλεγχο και τις καλύτερες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του (σταθερού) Ρουί Στίλβα.

Ο Αντσελότι προφύλαξε τον Λούκα Μόντριτς και έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Μαρσέλο και Ίσκο, ώστε να αποθεωθεί ο πρώτος και να χειροκροτηθεί ο δεύτερος στο, πιθανότατα, τελευταίο τους παιχνίδι με την φανέλα της Ρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Για την Μπέτις μπήκε ως αλλαγή και ο Χοακίν, ο οποίος επίσης αποθεώθηκε, αφού έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της La Liga που φτάνει τις 600 συμμετοχές, όντας πίσω μόνο από τον Αντόνι Θουμπιθαρέτα (622), τον οποίο ο 40χρονος εξτρέμ (θα γίνει 41 στις 21 Ιουλίου) αναμένεται να ξεπεράσει την επόμενη σεζόν, αφού έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Ο Μπενζεμά, ο οποίος έψαχνε ένα γκολ για να ξεπεράσει τον Ραούλ και να είναι μόνος δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στη Βασίλισσα, το άγγιξε δύο φορές λίγο πριν από το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν ενδιάμεσα με μια εξίσου μεγάλη ευκαιρία του Χοακίν, σε έναν αγώνα που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αφού η Ρεάλ έχει προ πολλού το μυαλό της στον τελικό του Champions League (λογικό…) και η Μπέτις στις διακοπές ύστερα από μια εξαιρετική σεζόν.

Resumen de Real Madrid vs Real Betis (0-0)


Τεσσάρα και προτελευταία η Λεβάντε
Στο έτερο (επίσης αδιάφορο βαθμολογικά) παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η 38η και τελευταία αγωνιστική της La Liga, η Λεβάντε νίκησε μέσα στην Μαδρίτη τη Ράγιο Βαγιεκάνο με 4-2 (18’ Κέβιν Ροντρίγκες, 62’ πέν. Γκουαρδιόλα - 26’, 45’+1’ Μελέρο, 44’ Ροτζέρ Μαρτί, 76’ Κόκε) και, παρ’ ότι έχει υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία εδώ και δύο αγωνιστικές, τουλάχιστον απέφυγε την τελευταία θέση της βαθμολογίας, στην οποία θα τερματίσει σίγουρα η Αλαβές.

Resumen de Rayo Vallecano vs Levante UD (2-4)



Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της La Liga:

Ράγιο Βαγεκάνο-Λεβάντε 2-4

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπέτις 0-0

Βαλένθια-Θέλτα 21/5

Ελτσε-Χετάφε 22/5

Αλαβές-Κάντιθ 22/5

Γρανάδα-Εσπανιόλ 22/5

Οσασούνα-Μαγιόρκα 22/5

Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 22/5

Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 22/5

Σεβίλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο 22/5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 86 -38αγ. --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, Champions League--

Μπαρτσελόνα 73 --Champions League--

Ατλέτικο Μαδρίτης 68 --Champions League--

Σεβίλη 67 --Champions League--

----------------------

Μπέτις 65 -38αγ. --Europa League--

Σοσιεδάδ 62 --Europa League--

----------------------

Βιγιαρεάλ 56

----------------------

Αθλέτικ Μπιλμπάο 55

Οσασούνα 47

Θέλτα 46

Βαλένθια 45

Ράγιο Βαγεκάνο 42 -38αγ.

Εσπανιόλ 41

Χετάφε 39

Έλτσε 39

Γρανάδα 37

Μαγιόρκα 36

----------------------

Κάντιθ 36

Λεβάντε 35 -38αγ. --Υποβιβασμός--

Αλαβές 31 --Υποβιβασμός--



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό στη Βόρεια Κορέα με τσάι και… αλατόνερο

Η Gazprom επιβεβαιώνει την αναστολή παροχής φυσικού αερίου στη Φινλανδία

Έντεκα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αιγαίο - 44 παραβιάσεις του εναέριου χώρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης