Χάαλαντ - Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοινώθηκε η «βόμβα» του Νορβηγού σταρ

Χάαλαντ - Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοινώθηκε η «βόμβα» του Νορβηγού σταρ

Η πρώτη βόμβα του καλοκαιριού έσκασε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού η Μάντσεστερ Σίτι  ανακοίνωσε την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ντόρτμουντ - Οι Πολίτες ενεργοποίησαν τη ρήτρα του Νορβηγού, η οποία ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ - Θα εισπράττει 400.000 λίρες την εβδομάδα και το deal ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ

haaland-city-arthro
Ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι και με την βούλα είναι πλέον ο Έρλινγκ Χάαλαντ. 

Ο Νορβηγός επιθετικός της Ντόρτμουντ πέρασε την Δευτέρα από ιατρικές εξετάσεις από τους Πολίτες και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή του.

Η Σίτι έδωσε 60 εκατ. ευρώ στην Ντόρτμουντ για να τον αγοράσει ενώ ο παίκτης  υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, θα καρπώνεται 470.000 ευρώ (400,000 λίρες) την εβδομάδα και φυσικά συγκαταλέγεται στους πιο ακριβοπληρωμένους της Premier League (Eίναι τα ίδια χρήματα που παίρνει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε).

Με αμοιβές εκπροσώπων και μπόνους, το deal άγγιξε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έδωσε οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, αλλά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το συνολικό κόστος αγοράς του Χάαλαντ για συμφωνία πέντε ετών, θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων του μισθού, των αμοιβών του μάναζτερ και των μπόνους.

Ο 21χρονος φορ μετρά 85 γκολ σε 88 παιχνίδια για την Ντόρτμουντ. 

Ο παίκτης θα ανήκει και τυπικά στη Σίτι από 1η Ιουλίου του 2022. Ο Χάλαντ αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ από τον Ιανουάριο του 2020, όταν τον αγόρασε από την Ζάλτσμπουργκ για το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. 




"Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έφτασε σε καταρχήν συμφωνία με την Ντόρτμουντ για τη μεταγραφή του Έρλινγκ Χάλαντ από την 1η Ιουλίου του 2022. Απομένουν οι τελικοί όροι με τον παίκτη" αναφέρει η ανακοίνωση της Σίτι.

Για τον Νορβηγό που δεν θα τον δούμε στο Μουντιάλ του Κατάρ αφού η πατρίδα του δεν προκρίθηκε είχε ενδιαφερθεί και η Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή είναι η πρώτη βόμβα του καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά η μεγαλύτερη θα είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ τον οποίο διεκδικούν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και θέλει να κρατήσει η Παρί Σεν Ζερμέν. 


Κλείσιμο

Πατέρας και γιος στην Σίτι! 

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 2020 στο Λιντς της Μεγάλης Βρετανίας και είναι Νορβηγός επιθετικός. Σε ηλικία 3 ετών μετακόμισε στην Νορβηγία. Ο πατέρας του είχε παίξει και εκείνος ποδόσφαιρο.  Μάλιστα είχε παίξει και στην Σίτι αλλά και στην Φόρεστ. 

Ο πατέρας του Άλφι έπαιζε δεξί μπακ και μέσος και αγωνίστηκε στην Σίτι από το 2000 έως το 2003. Είχε 38 συμμετοχές και 3 γκολ.  Η μεταγραφή του από την Λιντς στην Σίτι είχε κοστίσει 2,5 εκατ λίρες. 

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της Μπρίνε ΦΚ και στα 15 του έπαιξε στην πρώτη ομάδα!



Την 1η Φεβρουαρίου 2017, η Μόλντε ανακοίνωσε την απόκτηση του Χάαλαντ και τη σεζόν 2019 έπαιξε στην Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ.

Με την ομάδα της Αυστρίας έγινε ο δεύτερος μόλις έφηβος στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που σκόραρε στα τρία πρώτα του παιχνίδια, μετά τον Καρίμ Μπενζεμά.

Πέτυχε ένα γκολ κατά της Λίβερπουλ και δύο κόντρα στην Νάπολι.

Την 1η Ιανουαρίου 2020,αποκτήθηκε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, για 20 εκατομμύρια ευρώ και η καριέρα του απογειώθηκε. Έγινε ο δεύτερος παίκτης της Ντόρτμουντ που σημειώνει τρία γκολ στο ντεμπούτο του στη Μπούντεσλιγκα, μετά τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου 2020, σημείωσε και τα δύο γκολ στην εντός έδρας νίκη με 2–1 εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των "16" του Champions League.



Ο Νορβηγός σημείωσε δέκα γκολ στις πρώτες του οκτώ συμμετοχές στο Champions League. Τα οχτώ με την Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ και δύο γκολ για τη Μπορούσια Ντόρμουντ.

Έπαιξε σε όλες τις εθνικές ομάδες της Νορβηγίας και στις 30/5/2019 πέτυχε 9 γκολ στη νίκη επί της Ονδούρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 που φιλοξένησε η Πολωνία.



Στις 28 Αυγούστου 2019 κλήθηκε από τον προπονητή Λαρς Λάγκερμπεκ στην ανδρών για τους αγώνες εναντίον της Μάλτας και της Σουηδίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 και έκανε το ντεμπούτο του στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 εναντίον της Μάλτας. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, σημείωσε το πρώτο του γκολ στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 εναντίον της Αυστρία.

Στις 11 Οκτωβρίου 2020 σημείωσε το πρώτο χατ τρικ με τη Νορβηγία, στη νίκη με 4–0 επί της Ρουμανίας.



«Να πάρω την Premier League με την Λιντς»

Για πολλούς ο Χάαλαντ θυμίζει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο στυλ του παιχνιδιού του.

Στην Αγγλία υποστηρίζει την Λιντς αφού γεννήθηκε εκεί και τον Φεβρουάριο του 2017, σε συνέντευξη του στη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten, δήλωσε ότι: «Το όνειρο μου είναι να κερδίσω την Premier League με τη Λιντς».

Στην καριέρα του ο Χάαλαντ έχει κερδίσει 2 πρωταθλήματα Αυστρίας με την Σάλτσμπουργκ.  Αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση της Σίτι για να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και να κερδίσει τίτλους αν και στην Αγγλία αναφέρουν ειρωνικά πως επειδή πάει στους Πολίτες δεν θα πάρει ευρωπαϊκό τίτλο. 





Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: Πρόγραμμα, ψηφοδέλτια εθνικών εκλογών και πρόβα συνεδρίου

36χρονη από τον Πειραιά έδειρε τον 41χρονο εν διαστάσει σύζυγό της στη δουλειά του

«Φωτιά» η τιμή της αμόλυβδης, ακόμα και πάνω από 2,2 ευρώ το λίτρο σε περιοχές της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης