Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 2-3: «Ζωντανή» στο κυνήγι της Ευρώπης - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 2-3: «Ζωντανή» στο κυνήγι της Ευρώπης - Δείτε τα γκολ

Έστω κι αν αγχώθηκε στο φινάλε, η αποστολή της ΑΕΚ στα Γιάννενα στέφθηκε με επιτυχία. - Η Ενωση επικράτησε με 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στην 5η ημέρα των πλέι οφ της Super League 1 και διατηρήθηκε στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου -  Κριχόβιακ, Ρότα και Αραούχο τα γκολ του Δικεφάλου, δύο φορές σκόραρε ο Περέα

5573110_3
Η ΑΕΚ πήγαινε στα Γιάννενα για να παίξει ένα ματς με τον ΠΑΣ χωρίς αύριο αναφορικά με τη μάχη της ευρωπαϊκής εξόδου.

Η πίεση ήταν μεγάλη για την Ένωση μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των Άρη και Παναθηναϊκού και οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να ανταποκριθούν φεύγοντας με το διπλό (2-3) που τους βοήθησε να μειώσουν ξανά στους δύο βαθμούς από τον Άρη στην 3η θέση και να πιάσουν τον Παναθηναϊκό μένοντας ζωντανοί.

Δείτε ΕΔΩ το 0-1  από τον Κριχόβιακ 

Δείτε ΕΔΩ το 0-2 από τον Ρότα 

Δέιτε ΕΔΩ το 1-2 από τον Περέα 

Δείτε ΕΔΩ το 1-3 από τον Αραούχο 

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ το 2-3 από τον Περέα 

Ο Κριχόβιακ με το πρώτο του κιτρινόμαυρο γκολ (4') και ο Ρότα (45'+2') «χτύπησαν» στην αρχή και στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Περέα μείωσε με την έναρξη του δεύτερου, αλλά ο Αραούχο στο 70' έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ένωση. Με τη συμπλήρωση των 90' ο Περέα με το δεύτερο προσωπικό γκολ μείωσε 2-3, αλλά παρά το άγχος η ΑΕΚ έφυγε με το τρίποντο από τα Ιωάννινα.

Έτσι ξεκίνησαν Μεταξάς και Οφρυδόπουλος
Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το γνωστό 4-4-2. Ο Λοντίγκιν ήταν στο τέρμα, οι Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας και Σάλιακας αριστερά προς δεξιά στην άμυνα, Καραχάλιος και Στάνκο οι δύο του άξονα, Σνάιντερ και Γκαρντάφσκι στα άκρα και ο Ντομίνκεθ λίγο πιο πίσω από τον Περέα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ.

Ο Μάνταλος, όπως αναμενόταν, επέστρεψε στην ενδεκάδα παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από το δίδυμο των Κριχόβιακ και Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή που μπορούσε να λειτουργεί και ως 4-2-3-1 αλλά και ως 4-3-3. Επιστροφή και για τον Στάνκοβιτς κάτω από την εστία, με τον Χατζισαφί να επιλέγεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ρότα να διατηρείται στο δεξί και τον Τζαβέλλα με τον Μήτογλου να συνθέτουν το κέντρο της αμυντικής γραμμής. Στην επίθεση οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Αραούχο στην κορυφή.

«Χτύπησε» με Κριχόβιακ και Ρότα στην αρχή και στο τέλος του πρώτου μέρους με δημιουργό Τσούμπερ
Το ματς ξεκίνησα ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία μόλις στο 4' πήρε το προβάδισμα, με τον Κριχόβιακ να σημειώνει το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Μάνταλος τροφοδότησε αριστερά τον Τσούμπερ αυτός γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Κάργας στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στον αμαρκάριστο Κριχόβιακ, ο οποίος βρήκε δίχτυα για το 0-1 της Ένωσης. Η ΑΕΚ είχε μπει με αυτοπεποίθηση, πίεζε ψηλά την άμυνα του ΠΑΣ, έπαιρνε δεύτερες μπάλες και στο 13' από παρέμβαση του Σιμάνσκι ο Αραούχο είδε τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει το πλασέ του σε μια δεύτερη καλή στιγμή για τους κιτρινόμαυρους.

Μάνταλος, Κριχόβιακ και Τσούμπερ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, με τον Αραούχο να έχει εκτελεστικό ρόλο. Ο Αργεντινός στο 22' είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία για να βρει το δεύτερο γκολ όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και γέμισμα του Σιμάνσκι, ο «Τσίνο» κατέβασε και σούταρε πάνω από το οριζόντιο. Μια κάκιστη ανασταλτική λιεοτυργία της ΑΕΚ όμως αρκούσε για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ένωση.

Στο 24' ο Περέα, που ξέφυγε από τον Μήτογλου, ντρίμπλαρε με «ποδιά» τον Ρότα, σέντραρε στο πίσω δοκάρι και ο Σάλιακας βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς μέσω VAR ο Κολομβιανός υποδείχθηκε στην αρχή της φάσης σε θέση οφσάιντ. Οι Ηπειρώτες είχαν αρχίσει να πατάνε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους κιτρινόμαυρους να βγάζουν τη συνηθισμένη τους αστάθεια στα μετόπισθεν.

Οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να κρατάνε περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους κάτι που τους βοήθησε να ισορροπήσουν ξανά το παιχνίδι και να δίνουν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βγαίνουν με αξιώσεις μπροστά. Ο Κριχόβιακ έβγαζε συνεχώς προωθητικές μπαλιές, είτε σε Τσούμπερ είτε σε Αραούχο και ο Ελβετός ήταν εκείνος που δημιούργησε το δεύτερο κιτρινόμαυρο γκολ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Τσούμπερ είδε πολύ σωστά τον Ρότα μέσα στην περιοχή, εκείνος άδειασε τον Πίρσμαν και νίκησε τον Λοντίγκιν στην κλειστή του γωνία για το 0-2.

Ο Περέα έδωσε ελπίδες στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό
Παρά την ψυχολογία που είχε η ΑΕΚ, η άμυνά της δεν ενέπνεε καμία σιγουριά με τον ΠΑΣ Γιάννινα να την τιμωρεί στο 52' μειώνοντας σε 1-2. Ο Σάλιακας από τα δεξιά έβγαλε μια συρτή σέντρα την οποία... κοίταξε όλη η κιτρινόμαυρη αμυντική γραμμή και ο Περέα στο δεύτερο δοκάρι στην πλάτη του Ρότα με πλασέ στην κίνηση βρήκε δίχτυα βάζοντας τους Ηπειρώτες ξανά στο ματς. Η ΑΕΚ έβγαζε νευρικότητα και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά, όπως το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να βγάζουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά τη μείωση του σκορ.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Περέα να απειλήσει στο 69' με ένα διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής που πέρασε δίπλα από το κάθετο, ωστόσο στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση στην πρώτη της απειλητική στιγμή στο δεύτερο μέρος πήρε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Κριχόβιακ πέρασε την κάθετη στον Λιβάι Γκαρσία, οι πάντες για λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησαν νομίζοντας ότι έχει δοθεί οφσάιντ ενώ ακούστηκε και ένα σφύριγμα. Τίποτα δεν είχε δοθεί όμως με τον Λιβάι να πασάρει στον Αραούχο και αυτός να πλασάρει με τη βοήθεια και μιας κόντρας στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-3.

Ο Οφρυδόπουλος φρέσκαρε τη μεσαία του γραμμή με τον Σιμόες αντί του Σιμάνσκι, ενώ την ίδια στιγμή από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα ο Κόντε έκανε την επανεμφάνισή του μετά από πολλούς μήνες λόγω της απουσίας του από τον σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Οφρυδόπουλος πέρασε τον Σβάρνα αντί του Λιβάι αλλάζοντας τον σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα. Με τη συμπλήρωση των 90' όμως ο Περέα έδωσε ελπίδες στον ΠΑΣ όταν ο Περέα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σάλιακα μείωσε σε 2-3. Η ΑΕΚ, όπως πάντα, αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, αλλά αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο που την κρατάει ζωντανή στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

MVP: Ο Τσούμπερ βρήκε κενούς χώρους και «χτύπησε» δημιουργώντας τα γκολ των Κριχόβιακ και Ρότα (στο πρώτο χρειάστηκε και το κακό διώξιμο του Κάργα). Ο Ελβετός απέδειξε όταν βρίσκει πεδίο δράσης του πάει το παιχνίδι.

Στο ύψος τους: Ο Κριχόβιακ πέρα από το γκολ, αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, ενώ από το πόδι του ξεκίνησε και η φάση του γκολ του Αραούχο. Από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Περέα ξεχώρισε για τα δύο γκολ που σημείωσε, ενώ και ο Σάλιακας διακρίθηκε για τις δύο ασίστ του.

Αδύναμος κρίκος: Η ανασταλτική λειτουργία των δύο ομάδων. Σε όλα τα γκολ η αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕΚ είτε λόγω ατομικών λαθών είτε συνολικής αντίδρασης ήταν το λιγότερο κάκιστη.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κάργας, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει το γύρισμα του Τσούμπερ έστειλε την μπάλα στον Κριχόβιακ με τον τελευταίο να μην το αφήνει ανεκμετάλλευτο και να σκοράρει.

Το στραγάλι: Ο Μανούχος δεν είχε κάποια δύσκολη φάση μέσα στο παιχνίδι, ενώ ειδοποιήθηκε από το VAR ότι ο Περέα στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ του Σάλιακα ήταν σε θέση οφσάιντ με συνέπεια να το ακυρώσει.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο για την Ευρώπη στους «Ζωσιμάδες» καθώς άλλο αποτέλεσμα πέραν του διπλού θα την άφηνε με το... 1,5 πόδι εκτός Ευρώπης. Μόνο το αποτέλεσμα μετρούσε για την Ένωση σε αυτή τη φάση και το πέτυχε, παραμένοντας ζωντανή στη μάχη της ευρωπαϊκής εξόδου. Η Ένωση στα προηγούμενα παιχνίδια πλήρωσε ατομικά λάθη και αναποτελεσματικότητα. Απέναντι στον ΠΑΣ η αμυντική λειτουργία πάλι πήγε να της στοιχίσει, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι ήταν πιο προσεκτικοί σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια και σίγουρα πιο αποτελεσματικοί παίρνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε την πολύ ευάλωτη ανασταλτική του λειτουργία, με την ΑΕΚ να αποδεικνύεται για άλλη μια φορά καλύτερη στα εκτός έδρας παιχνίδια (όπου παραμένει αήττητη στα play offs) εν αντιθέσει στο ΟΑΚΑ όπου μετράει δύο ήττες.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (78' Κόντε), Σνάιντερ (62' Μορέιρα), Ντομίνγκεθ, Περέα

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Κριχόβιακ (88' Σάκχοφ), Σιμάνσκι (78' Σιμόες), Μάνταλος, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83' Σβάρνας), Αραούχο (88' Ανσαριφάρντ)



Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα

Ένας «άλλος» Μακρόν: Ποζάρει γελαστός με ανοιχτό πουκάμισο που αποκαλύπτει το δασύτριχο στήθος του

Άσυλο ζήτησαν οι δυο Τούρκοι που έπεσαν με ανεμόπτερο στην Κάρυστο

Εμμανουήλ σε Σοφιάνα: «Ο Άρης έχει κορίτσι και ετοιμάζεται να παντρευτεί» - Η αντίδραση της Μαρίας Αντωνά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης