Σεμπάστιαν Κόε: «Απειλείται ο γυναικείος αθλητισμός με την συμμετοχή διεμφυλικών αθλητριών»

Σεμπάστιαν Κόε: «Απειλείται ο γυναικείος αθλητισμός με την συμμετοχή διεμφυλικών αθλητριών»

Η νίκη της Λία Τόμας στις 500 γιάρδες ελεύθερο στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ έχει ταρακουνήσει τον κόσμο του αθλητισμού και ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου Σεμπάστιαν Κόε δεν έκρυψε τον προβληματισμό του προκειμένουνα προστατευτεί η ακεραιότητα του γυναικείου αθλητισμού

lia-thomas3
Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, δεν κρύβει την ανησυχία του για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθούν οι διεμφυλικές αθλήτριες ώστε να μπορούν να αγωνίζονται με τις γυναίκες και να μην υπερτερούν από αυτές εξαιτίας των αυξημένων ορμονών τους.

«Νομίζω ότι η ακεραιότητα του γυναικείου αθλητισμού —αν δεν το κάνουμε σωστά— και, στην πραγματικότητα, το μέλλον του γυναικείου αθλητισμού, είναι πολύ εύθραυστο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε τον συλλογισμό του αναφέροντας ότι: «Αυτά είναι ευαίσθητα ζητήματα, είναι κοινωνικά ζητήματα, που ξεπερνούν πολύ τον αθλητισμό. Δεν έχω την πολυτέλεια να μπω σε ατελείωτες συζητήσεις ή στη σχολή της ηθικής φιλοσοφίας».

koe


Η κολυμβήτρια Λία Τόμας ολοκλήρωσε την κολεγιακή της καριέρα αγωνιζόμενη με γυναίκες ενώ στα τρία πρώτα χρόνια του πανεπιστημίου συναγωνιζόταν με άνδρες.

Κλείσιμο
Η εθνική ομοσπονδία κολύμβησης των ΗΠΑ ενημέρωσε τους υπάρχοντες κανονισμούς που πρέπει να τηρούν οι διεμφυλικές αθλήτριες για να μπορούν να αγωνίζονται, με στόχο να μετριαστούν τυχόν αθέμιτα πλεονεκτήματα.

Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια, οι αθλήτριες χρειάζεται να έχουν το επίπεδο της τεστοστερόνης τους ίσο με πέντε νανομόρια ανά λίτρο αίματος για ένα διάστημα τουλάχιστον 36 μηνών. Στον στίβο τα πράγματα είναι διαφορετικά, με την World Athletics να ζητά τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης να είναι μόνο 12 μήνες πριν από τις διοργανώσεις που σκοπεύουν να πάρουν μέρος οι αθλήτριες, μια περίοδο που ο Κόε δεν θεωρεί ότι επαρκεί.

Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές των διεμφυλικών αθλητριών έχουν απωθήσει τις κατηγορίες ότι οι αθλήτριες αυτές κυριαρχούν στα αγωνίσματά τους και ότι αποτελούν απειλή για τον γυναικείο αθλητισμό και υποστηρίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε ότι άθλημα επιθυμούν.

Πηγή:www.sportsfeed.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ανησυχία για το Τσερνόμπιλ μετά τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή

Δημοσιογράφος παραιτήθηκε από την ρωσική κρατική τηλεόραση γιατί δε συμφωνεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Απίστευτο περιστατικό σε σουσάδικο της Αθήνας - Άνδρας με μουστάκι μπήκε, παρήγγειλε και αυνανίστηκε μπροστά σε όλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης