Στον «αέρα» η συμμετοχή του Μεντβέντεφ στο Wimbledon, λόγω Πούτιν

Στον «αέρα» η συμμετοχή του Μεντβέντεφ στο Wimbledon, λόγω Πούτιν

Ο υπουργός αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Χάντλεστον, αναφέρθηκε στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και στην συμμετοχή του στο Wimbledon αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κάνει δήλωση κατά του Πούτιν για να παίξει

25426852
Στον αέρα είναι η συμμετοχή του Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Wimbledon που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 27 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2022.

Ο Ρώσος τενίστας που είναι στο Νο1 κόσμου, εδώ και δυο εβδομάδες αγωνίζεται ως "ανεξάρτητος" όπως και όλοι οι τενίστρες και οι τενίστριες από την Ρωσία στα τουρνουά της ATP και της WTA.

Δίπλα στο όνομα του στις επίσημες λίστες των τουρνουά και των οργανισμών δεν υπάρχει η σημαία της Ρωσίας αλλά ένα άσπρο... κενό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να παίζει παντού!



Με βάση τις δηλώσεις του υπουργού αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Χάντλεστον, η συμμετοχή του στο Wimbledon είναι στον αέρα. Σε δηλώσεις του την Τρίτη (15/3) ο υπουργός σημείωσε ότι είναι σε συζητήσεις με τους διοργανωτές του Wimbledon για το τι θα πράξουν σχετικά με τους Ρώσους τενίστες και τενίστριες.

Κλείσιμο
Ο Χάντλεστον ξεκαθάρισε ότι δεν θα ένιωθε άνετα με έναν «Ρώσο αθλητή που θα φέρει τη ρωσική σημαία» και θα φτάσει σε σημείο να κερδίσει το κορυφαίο τουρνουά τένις στον κόσμο που είναι το Wimbledon.

«Πολλές χώρες έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα επιτρέψουν σε εκπροσώπους από τη Ρωσία ν' αγωνιστούν.Όταν είναι άτομα και όχι ομάδες είναι διαφορετικό. Υπάρχει και το θέμα της βίζας.Χρειαζόμαστε κάποια πιθανή διαβεβαίωση ότι δεν είναι υποστηρικτές του Πούτιν και θα εξατάσουμε τι εγγυήσεις θα ζητήσουμε. Είμαστε σε συζητήσεις», είπε μεταξύ άλλων  ο υπουργός.

Ο Χάντλεστον σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία θα μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αθλητισμού. 

Για τον Μεντβέντεφ θα είναι "πλήγμα" να μην παίξει στο Wimbledon ενώ δεν είναι μόνο αυτός αφού στην δεκάδα υπάρχει και ο Αντρέι Ρούμπλεφ ενώ ακολουθούν οι Καράτσεφ, Κατσάνοφ και αρκετές Ρωσίδες τενίστριες. 

Πάντως ο Ντανίλ δεν έχει και σπουδαία παράδοση στο Wimbledon αφού μόλις το 2021 πέτυχε ρεκόρ καριέρας που ήταν η είσοδος του στον 4ο γύρο. 

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα

Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Λάρνακα

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι για συμφωνία με τη Ρωσία» λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης