Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τρίποντο για play off

Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τρίποντο για play off

Οι Αρκάδες κέρδισαν την «Ελαφρά Ταξιαρχία» με 1-0 για την 19η αγωνιστική της Super League 1  και «έπιασαν« τον ΟΦΗ στην 6η θέση ενώ «έχουν» και την ισοβαθμία

5490042
Στην 6η θέση «σκαρφάλωσε» σήμερα (24/1) ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και επειδή «έχει» την ισοβαθμία με τον ΟΦΗ που έπιασε στους 26 πόντους, τον πέρασε στη βαθμολογία και μάλιστα με αγώνα λιγότερο.

Για τους Αρκάδες ο Παπαδόπουλος θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, οι Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Αλβαρες στην άμυνα απόν δεξιά προς τα αριστερά, οι Μουνάφο, Κανελλόπουλος στον άξονα, οι Ριέρα, Σίτο στα άκρα και οι Σόνι, Μπαράλες στα φορ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα έχει τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τους Ντεντάκη, Ρόγκνε, Αλβες, Τουτουαρίμα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, οι Κάστρο, Φατιόν, Παπαγεωργίου, στον άξονα, οι Παμλίδης, Γιακιμόφσκι στα άκρα και ο Σίγκνεβιτς στο «9».

6 τελικές στο πρώτο ημίχρονο, ο Παμλίδης τις 4
Σέντρα στο ματς με ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία ήταν πολύ χαμηλή και υπήρχε χιονόπτωση. Οι άνθρωποι του Αστέρα διατήρησαν τον αγωνιστικό χώρο σε καλή κατάσταση, αλλά βέβαια τα δεδομένα που υπήρχαν επηρέασαν τους 22 ποδοσφαιριστές. Ετσι το πρώτο μισό κύλησε σε σετ παιχνίδι.

Ο Απόλλων κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα και θέλησε να απειλήσει κυρίως με τον Παμλίδη που σούταρε συχνά θέλοντας, προφανώς, να εκμεταλλευτεί το γλιστερό τερέν, ενώ ο Αστέρας έβγαλε στο 21’ την καλύτερή του φάση που μάλιστα δεν ήταν τελική, καθώς ο Βέρχουλστ… αντέδρασε σωστά απέναντι από τον Σίτο σε κάθετη του Ριέρα. Η ανάπαυλα βρήκε την «Ελαφρά Ταξιαρχίς» με 5 τελικές (4 ο Παμλίδης), τον Αστέρα 1 (από τον Μπαράλες) και το 0-0 προβάλει «φυσιολογικό».

Κλείσιμο
Δοκάρι ο Κρέσπι και 2 καλές στιγμές ο Σόνι σε 120 δευτερόλεπτα!
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι «φρέσκαραν» τον άξονά τους και τη μεσοεπιθετική τους γραμμή με την είσοδο των Βαλιέντε, Κρέσπι αντίστοιχα, ενώ για τον Απόλλωνα ο Τσιλούλης πέρασε στα εξτρέμ και ο Γιακιμόφσκι «οπισθοχώρησε» στα στόπερ.

Σε περίπου 120 δευτερόλεπτα είδαμε, από την πλευρά του Αστέρα, όσα δεν έκαναν σε όλο το πρώτο μισό. Σε αυτό το διάστημα (46’-48’) είχε 1 δοκάρι (σε κεφαλιά του Κρέσπι), ο Βέρχουλστ απέκρουσε δύσκολα σουτ του Σόνι, ο Γιακιμόφσκι έβαλε σωτήρια για τους φιλοξενούμενους την κόντρα σε ένα άλλο, ενώ μία κεφαλιά του Μπαράλες πέρασε άουτ.

«Παγωμάρα» με Βέρχουλστ, 2ο δοκάρι ο Αστέρας
Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον πάρει τα ηνία, το ματς παίζονταν στο επιθετικό του μισό και στο 54’ είχε νέο δοκάρι με το κοντινό σουτ του Σίτο, μετά από «στρώσιμο» του Μπαράλες. Τότε όμως υπήρξε διακοπή λόγω τραυματισμού που υπέστη ο Βέρχουλστ, όπου αρχικά όλοι «πάγωσαν» αλλά ευτυχώς ο έμπειρος πορτιέρε έδειξε να συνέρχεται άμεσα. Ωστόσο αντικαταστάθηκε και μετέβη στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Λισγάρας «έσφιξε» την άμυνα του Απόλλωνα
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα. Ο Απόλλων επιθετικά συνέχισε να μην κάνει αισθητή την παρουσία του (πλην 1 στατικής μπάλας), όμως με την είσοδο του Λισγάρα λίγο αργότερα (68’) όπου «γύρισε» τη διάταξή του σε 3 κεντρικούς αμυντικούς κατάφερε να «σφίξει» ανασταλτικά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατούν μπάλα όμως δεν «έβγαζαν» φάσεις, κυρίως λόγω της πολύ καλής παρουσίας του Λισγάρα που μεταξύ άλλων στο 87’ έκανε ένα κομβικό stop σε σουτ του Καπίγια μέσα από την περιοχή, που πανηγυρίστηκε σαν… γκολ.

Ο Βαλιέντε το «χρυσό« γκολ, το «μισό» είναι του Καρμόνα
Μέχρι που φτάσαμε στο 88’ όπου «μίλησε» η κλάση του Καρμόνα. Σε μία απομάκρυνση των φιλοξενουμένων έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ 2 αντιπάλους του και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Βαλιέντε, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ετσι έγινε το 1-0 και οι Αρκάδες διαχειρίστηκαν εύκολα το υπέρ τους σκορ στα 10 λεπτά που απέμεναν (8’ καθυστερήσεις).

MVP: Ο Βαλιέντε. Ο Ισπανός χαφ πέρασε στο ματς στην ανάπαυλα, έδωσε άλλον αέρα στον άξονα των Αρκάδων και σημείωσε το «χρυσό» του γκολ.

Στο ύψος του: Ο Καρμόνα πιστώνεται την εξαιρετική ενέργεια στη φάση του 1-0. Για τον Απόλλωνα θετικό πρόσημο είχαν Παμλίδης, Λισγάρας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Παπαγεωργίου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο άξονας του Απόλλωνα δέχθηκε πίεση και ο Κύπριος χαφ αντιμετώπισε προβλήματα.

Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα του Απόλλωνα στη φάση του γκολ, καθώς ο Βαλιέντε βγήκε ελεύθερο σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Το «στραγάλι»: Χωρίς προβλήματα έβγαλε το ματς ο ρέφερι Τσαγκαράκης και οι βοηθοί του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το πρώτο ημίχρονο ήταν «μοιρασμένο», όμως στο δεύτερο ο Αστέρας ήταν καλύτερος, είχε φάσεις (μεταξύ άλλων 2 δοκάρια) και πήρε τη νίκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Αλβαρες, Μουνάφο (74’ Καπίγια), Κανελλόπουλος (46’ Βαλιέντε), Σίτο (74’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (46’ Κρέσπι), Σονί (90’+4’), Μπαράλες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ (59’ Κότσαρης), Ντεντάκης, Ρόγκνε, Αλβες (46’ Τσιλούλης), Γιακιμόφσκι, Κάστρο, Φατιόν, Παπαγεωργίου (68’ Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Παμλίδης (84’ Γιαννιώτας), Σίκγνεβιτς.

H Bαθμολογία
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 46 (18 αγώνες)
2. Π.Α.Ο.Κ. 37 (18 αγώνες)
3. A.E.K. 36 (18 αγώνες)
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 30 (18 αγώνες)
5. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 27 (19 αγώνες)
6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 26 (18 αγώνες)
7. Ο.Φ.Η. 26 (19 αγώνες)
8. ΑΡΗΣ 23 (18 αγώνες)
9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 21 (18 αγώνες)
10. ΒΟΛΟΣ 21 (18 αγώνες)
11. ΛΑΜΙΑ 15 (18 αγώνες)
12. ΙΩΝΙΚΟΣ 14 (18 αγώνες)
13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 10 (17 αγώνες)
14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 9 (17 αγώνες)
*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

H επόμενη αγωνιστική (20η)
Σάββατο 29 Ιανουαρίου
Λαμία – ΟΦΗ (15.00)
Ιωνικός – Ατρόμητος (17.15)
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (19.30)

Κυριακή 30 Ιανουαρίου
Παναιτωλικός – Αρης (15.00)
ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης (15.00)
ΑΕΚ – Βόλος (17.15)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (19.30)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης