Australian Open, Σάκκαρη-Ζενγκ 2-0 (6-1, 6-4): Τρομερή εμφάνιση και άνετη πρόκριση

Australian Open, Σάκκαρη-Ζενγκ 2-0 (6-1, 6-4): Τρομερή εμφάνιση και άνετη πρόκριση

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open επικρατώντας μετά από 1 ώρα και 29 λεπτά της Κινέζας Κινγουέν Ζενγκ (Νο 111)  - Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε τρομερό πρώτο σετ, ενώ όταν η Ζενγκ προσπάθησε να επιστρεψει στο ματς έβγαλε εξαιρετική αντίδραση και θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Κουντερμέτοβα στην επόμενη φάση

Sakkari
Επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση στους 32 του Australian Open για τη Μαρία Σάκκαρη  η οποία έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στο πρώτο γκέιμ η Μαρία έχασε την πρώτη της ευκαιρία για να ξεκινήσει με μπρέικ, καθώς η Ζενγκ έσβησε δύο μπρέικ πόιντς και μετά από 8 λεπτά (!) κατάφερε να το κατακτήσει.






Η Σάκκαρη έκανε το 1-1 και στο τρίτο γκέιμ ήταν εξαιρετική κάνοντας το μπρέικ χωρίς να δώσει πόντο, ενώ η προσπάθεια της Ζενγκ να απαντήσει άμεσα έμεινε στη μέση καθώς προηγήθηκε με 0-30, αλλά με τρομερά σερβίς η Ελληνίδα τενίστρια πήρε τέσσερις σερί πόντους για το 3-1.

Κι αυτό ήταν το σημείο κλειδί για το πρώτο σετ καθώς η Σάκκαρη έδωσε στη Ζενγκ να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να την υποτιμήσει, αλλά αντιθέτως είχε μπει στο ματς με διάθεση να το τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο καθώς πήρε και τα τρία επόμενα γκέιμς τελειώνοντας το σετ σε 33 λεπτά.

Κλείσιμο


Το σερί της Μαρίας έφτασε στα 9 κερδισμένα γκέιμς καθώς ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο 2ο σετ όπου έκανε με μπρέικ το 2-0, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά η Ζενγκ μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι.

Παρόλο που η Μαρία απέφυγε άμεσα το μπρέικ (από 0-30 πάλι πήρε συνεχόμενους πόντους) δεν μπόρεσε να «σκοτώσει» την Κινέζα η οποία κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της μειώνοντας σε 3-1, 4-2 και 5-3 (σβήνοντας μάλιστα το πρώτο ματς πόιντ).

Η Σάκκαρη έφτασε σε διπλό ματς πόιντ, αλλά και πάλι δεν βρήκε τον τρόπο να τελειώσει το ματς με την Ζενγκ να κάνει το πρώτο της μπρέικ στο ματς μειώνοντας σε 5-4 για να ακολουθήσει ένα συναρπαστικό σετ.

Η Μαρία προηγήθηκε 15-30 η Κινέζα προσπέρασε 40-30, ωστόσο η Ελληνίδα ισοφάρισε με απίστευτη άμυνα και έφτασε σε νέο ματς πόιντ με την Ζενγκ να τελειώνει το ματς με αβίαστο λάθος.

Επόμενη αντίπαλος της στον αγώνα που θα διεξαχθεί την Παρασκευή είναι η Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα η οποία επικράτησε της Ρουμάνας Ελενα Γκαμπριέλα Ρους με 2-0 σετ (6-2, 7-5).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης