Premier League: «Χριστουγεννιάτικο πάρτι» για Άρσεναλ, Τότεναμ, Σαουθάμπτον με «θύματα» Νόριτς, Κρίσταλ Παλας και Γουεστ Χαμ

Premier League: «Χριστουγεννιάτικο πάρτι» για Άρσεναλ, Τότεναμ, Σαουθάμπτον με «θύματα» Νόριτς, Κρίσταλ Παλας και Γουεστ Χαμ

Το νέο αίμα έδειξε το δρόμο για τους «Κανονιέρηδες» - Ο Κέιν πήρε από το χέρι τους «σπιρούνια» και τους οδήγησε σε μία εύκολη νίκη - Δείτε την πανδαισία με τα γκολ στην Boxing Day

000_9V97C7
Γιορτινό από κάθε άποψη ήταν το απόγευμα της Άρσεναλ απέναντι στη Νόριτς, η οποία άνοιξε τα δώρα που της πρόσφερε το αχτύπητο δίδυμο Σάκα - Όντεγκααρντ και έφτασε σε μια ιστορική επικράτηση (0-5), που την έστειλε (προσωρινά) στο -3 από την τρίτη στη βαθμολογία, Τσέλσι.

Και μπορεί ο πλουραλισμός στους σκόρερ να τράβηξε την προσοχή όμως ήταν το νέο αίμα που έκανε πραγματικά τη διαφορά, με τους δυο πρωταγωνιστές να φτάνουν συνολικά τα 11 γκολ σε συμμετοχή μέσα στον Δεκέμβριο και να δείχνουν τον δρόμο για την αντεπίθεση των Κανονιέρηδων που τους βρήκε εδραιώνονται στην τέταρτη θέση της Premier League.

Τον χορό των γκολ άνοιξε μόλις στο 5΄ο Μπουκαγιό Σακά, ο οποίος εκτέλεσε άψογα τον Γκαν και έγινε μόλις ο νεότερος στην ιστορία της Άρσεναλ που φτάνει τα 10 γκολ στo πρωτάθλημα μετά τον Νικολά Ανελκά.

Γκολ που προήλθε έπειτα από ασίστ του φορμαρισμένου Όντεγκααρντ, ο οποίος ξεκλείδωσε για δεύτερη φορά την άμυνα των Καναρινιών στο 44΄σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Τίρνεϊ για το 2-0.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Αρτέτα δεν κατέβασαν ταχύτητα και έφτασαν στο 0-3 χάρη στο δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μπουκαγιό Σακά (67΄), προτού ο Λακαζέτ ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (84΄).

Η επιστροφή του Τζόλη στην αγωνιστική δράση δεν άλλαξε και πολλά υπέρ της Νόριτς που είδε και τον Σμιθ Ρόου να «χτυπά» στις καθυστερήσεις για να γίνει ο πρώτος στην ιστορία της Άρσεναλ που σκοράρει σε τρία διαδοχικά ματς της Premier ως αλλαγή μετά τον Τόμας Ροζίτσκι πίσω στο 2009.

Κλείσιμο
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Άγγλος έκανε παράλληλα το δικό του δώρο στους Κανονιέρηδες, οι οποίοι χάρη σε αυτό το 5-0 ισοφάρισαν τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη που έχουν πετύχει ποτέ στο αγγλικό πρωτάθλημα...

Νόριτς (Ντιν Σμιθ): Γκαν, Άαρονς, Καμπάκ, Γκίμπσον, Γουίλιαμς, Ντάουελ (66΄Λι Μελού), ΜακΛιν, Γκίλμουρ, Πλατσέτα (75΄Τζόλης), Σάρτζεντ (71΄Άιντα), Πούκι

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Τσάκα, Τόμας (75΄Ελνένι), Σάκα (78΄Πεπέ), Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι (82΄Σμιθ Ρόου), Λακαζέτ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgpeeetewyvl-sf)

Επιστροφή στις νίκες για Τότεναμ

Η Τότεναμ «λύγισε» τηn Κρίσταλ Πάλας και πήρε μια εύκολη νίκη εντός έδρας με 3-0. Θυμίζουμε πως οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με κορονοϊό τις τελευταίες ώρες και η διεξαγωγή του ματς ήταν αμφίβολη μέχρι και το πρωί της Κυριακής.

Τα «Σπιρούνια» προηγήθηκαν στο 32' με τον Τανγκάγκα να βρίσκει τον Χάρι Κέιν με κάθετη μπαλιά και τον Άγγλο φορ με σουτ από διαγώνια θέση να ανοίγει το σκορ.

Δύο λεπτά μετά το γκολ του Κέιν ο Έμερσον έκανε μια εξαιρετική σέντρα και ο Λούκας Μόουρα με κεφαλιά έκανε το 2-0. Το έργο της Τότεναμ έγινε ακόμα πιο εύκολο στο 37' όταν ο Ζαχά έσπρωξε τον Σάντσεζ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σον μετά από ασίστ του Λούκας Μόουρα.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά τις 5 Δεκεμβρίου και το 3-0 κόντρα στη Νόριτς των Γιαννούλη - Τζόλη. Τα «Σπιρούνια» δεν αγωνίστηκαν σε δυο αγωνιστικές λόγω κορονοϊού και στην επιστροφή τους στη δράση πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Λίβερπουλ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgpefxc5zndd-sf)

Back-to-back ήττες για Γουέστ Χαμ, 3-2 από τη Σαουθάμπτον

Νίκη ζωτικής σημασίας για τη Σαουθάμπτον, η οποία επικράτησε 3-2 στο Λονδίνο επί της Γουέστ Χαμ και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Το σκορ για τους Αγίους άνοιξε μόλις στο 8΄ο Ελγιουνούσι, με τους Λονδρέζους να φτάσουν στην ισοφάριση στο 49΄με τον Αντόνιο.

Στο 61΄ο Γουόρντ Πράουζ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους από την άσπρη βούλα, όμως η Γουέστ Χαμ είχε και πάλι την απάντηση με τον Μενραχμά τρία λεπτά αργότερα.

Η Σαουθάμπτον ωστόσο ήταν αποφασισμένη για τη νίκη και τελικά κατάφερε να συλλέξει και τους τρεις βαθμούς χάρη στο λυτρωτικό τέρμα του Μπεντνάρεκ (70΄), υποβάλλοντας στους Hammers σε δεύτερη σερί ήττα και στο -1 από την πεντάδα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgpfc4r8m1gx-sf)


Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης