Champions League: Μέσι εναντίον Ρονάλντο στους 16!

Το πολύ μεγάλο ζευγάρι στους  16 του Champions League που προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση είναι φυσικά η αναμέτρηση Παρί-Γιουνάιτεντ που θα φέρει αντιμέτωπους τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο! Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Μπενφίκα-Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου,  Σάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ, Ίντερ-Άγιαξ,  Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γιουβέντους, Λιλ-Τσέλσι

champions-league-draw-pots-balls-groups
Από τη στιγμή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε πριν από 4 χρόνια από την Ρεάλ η μοναδική φορά που βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τον Λιονέλ Μέσι ήταν πέρσι όταν Γιουβέντους και Μπάρτσα έπαιξαν αντίπαλοι στον όμιλο του Champions League.



Ένα χρόνο αργότερα ο Κριστιάνο επέστερεψε στη Γιουνάιτεντ, ο Λίο μετακόμισε στην Παρί και η σημερινή κλήρωση για τη φάση των 16 του Champions League έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στο πολύ μεγάλο ζευάρι που προέκυψε.



Κλείσιμο
Η απόλυτη ποδοσφαιρική ονείρωξη που θα ήθελαν να δουν όλοι καθώς δεν θα αργήσει η στιγμή που οι δύο κορυφαίοι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές θα κρεμάσουν τα παπούτσια τους.

Βέβαια πέρα από την κόντρα Ρονάλντο-Μέσι υπάρχουν και οι Έντισον Καβάνι, Άντεν Ερέρα με τον πρώτο να είναι επί χρόνια ο ηγέτης της επίθεσης της Παρί, πριν βρεθεί στους «κόκκινους διαβόλους», ενώ ο Βάσκος άφησε το Μάντσεστερ πέρσι για να βρεθεί στους Παριζιάνους.

Μα πάνω απ' όλα υπάρχει η προ τριετίας μονομαχία των δύο ομάδων για τους 16 της διοργάνωσης όταν η Παρί είχε επικρατήσει με 2-0 στο Όλντ Τράφορντ, αλλά η Γιουνάιτεντ με πέναλτι του Ράσφορντ στις καθυστερήσεις είχε κερδίσει με 3-1 στο Παρκ Ντε Πρενς και πήρε την πρόκριση...

Από κει και πέρα βάσει ονομάτων τα δύο άλλα σημαντικά ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου αλλά και το Ίντερ-Άγιαξ, με τους Βαυαρούς να είναι το απόλυτο φαβορί και τους Ολλανδούς να καλούνται να αποδείξουν ότι το 6χ6 που έκαναν στους ομίλους δεν ήταν τυχαίο.



Από κει πέρα οι Λίβερπουλ (με Σάλτσμπουργκ), Ρεάλ (με Μπενφίκα), Μάντσεστερ Σίτι (με Βιγιαρεάλ), Γιουβέντους (με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ), και Τσέλσι (με τη Λιλ) μάλλον πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένες.

Αναλυτικά τα ζευγάρια
Μπενφίκα-Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου
Σάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ
Ίντερ-Άγιαξ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γιουβέντους
Λιλ-Τσέλσι
Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν 15, 16, 22 και 23 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου με τη σέντρα σε όλα τα ματς να γίνεται στις 22:00.

Οι ομάδες που τερμάτισαν ως επικεφαλής των γκρουπ θα έχουν τον επαναληπτικό εντός έδρας στη φάση των «16».

Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνει μετά τους αγώνες αυτούς, στις 18 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως δεν ισχύει ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ, συνεπώς οι διπλοί αγώνες που θα έχουν ισόπαλο συνολικό σκορ, ανεξάρτητα από τα γκολ που θα έχουν σημειωθεί εκτός έδρας, θα πηγαίνουν στην παράταση και αν χρειαστεί στα πέναλτι.

Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης στις 28 Μαΐου.

Η κλήρωση πάντως στιγματίστηκε από ένα πρωτοφανές λάθος για τέτοιες διαδικασίες στην UEFA καθώς στους πιθανούς αντιπάλους της Βιγιαρεάλ μπήκε και το μπαλάκι της Γιουνάιτεντ με την οποία δεν μπορούσε να αγωνιστεί και ο Αντρέα Αρσάβιν τράβηξε αυτό!

«Αυτό είναι αδύνατον...», ψέλισε ο αντιπρόεδρος της UEFA Τζόρτζιο Μαρκέτι και ζήτησε από τον Ρώσο παλαίμαχο άσο να τραβήξει εκ νέου επιλέγοντας την Μάνστεστερ Σίτι...

Περισσότερα σε λίγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης