Europe Cup, Λέιντεν-Ηρακλής 71-63: Απογοητευτικός στην Ολλανδία

Europe Cup, Λέιντεν-Ηρακλής 71-63: Απογοητευτικός στην Ολλανδία

Ο Ηρακλής έδωσε μια τρομερά απογοητευτική παράσταση στην Ολλανδία και ηττήθηκε από τη Λέιντεν με 71-63 στην πρεμιέρα των ομίλων του FEC

basket-leiden-iraklis-131021
Κρίμα και για τους φίλους της ομάδας οι οποίοι στην επιστροφή αυτής σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης βρέθηκαν στην ολλανδική πόλη για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της αγαπημένης ομάδας τους. Αυτή ήταν από απογοητευτική έως αποκρουστική, γεγονός το οποίο αναδεικνύεται εξάλλου και μέσα από την ήττα από τη Λέιντεν. Οι «κυανόλευκοι» έδειξαν εικόνα ομάδα δίχως αρχή και τέλος.

Ο αγώνας

Αν μπορεί να κρατήσει κάποια αγωνιστικά ο Ηρακλής από το πρώτο ημίχρονο αυτά δεν είναι περισσότερα από τα έξι που ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος. Γιατί στο διάστημα που προηγήθηκε του συστήθηκε ο 24χρονος Άσμπγιορν Μίντγκαρντ ο οποίος εξέθεσε την άμυνα του Ηρακλή και ειδικά τον Ρέτζι Λιντς. Οι δικοί του 12 πόντοι έβαλαν τη Λέιντεν σε θέση οδηγού (19-14, 4’) καθώς η αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας ήταν για κλάματα.

Μια προσωρινή αντίδραση μάζεψε τη διαφορά για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου (25-24, 10’) για να έρθει το επιμέρους σκορ 10-2 για τους Ολλανδούς επαναφέροντας τη διαφορά στο +9 (35-26, 14’). Κάπου εκεί ο Ηρακλής τράβηξε μια γραμμή, τα κλεψίματα των Αγραβάνη, Ντάγκλας έδωσαν τη δυνατότητα για πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, κυρίως όμως κράτησε στο μηδέν τους γηπεδούχους για περισσότερα από πέντε αγωνιστικά λεπτά. Κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με +1 (37-38) για τους «κυανόλευκους».

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο από πλευράς ποιότητας. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να σκοράρουν με το σταγονόμετρο, απόρροια των κακών επιλογών τους στην επίθεση και του ανορθόδοξου μπάσκετ που απέδωσαν (50-49, 28’), αλλά και της αστοχίας τους στο μακρινό σουτ καθώς στο τέλος της 3ης περιόδου η Λέιντεν είχε 4/17 τρίποντα (23.5%) και ο Ηρακλής 3/12 (25%). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 53-51 υπέρ των Ολλανδών.

Δίχως καμία συνεργασία και με ατομικές προσπάθειες που «έβγαζαν» απελπισία, ο Ηρακλής έμεινε χωρίς σκορ στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου (58-51). Οι πόντοι του Γούλντριτζ μέσα από δεύτερες επιθέσεις κράτησαν τον Ηρακλή στο παιχνίδι (65-63, 37’) για να ακολουθήσει ένα 5-0 σερί των Ολλανδών οι οποίοι μπήκαν με +7 (70-63) στα τελευταία δύο λεπτά. Η ελληνική ομάδα συνέχισε να πετάει στα σκουπίδια κατοχές μπάλας και επιθέσεις και φυσικά δεν θα μπορούσε να φτάσει σε θέση διεκδίκησης της νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 37-38, 53-51, 71-63

Αποτελέσματα 5ου γκρουπ
Κλείσιμο
Μπασάκσεχιρ-Μόρναρ Μπαρ 75-68

Λέιντεν-Ηρακλής 71-63

Βαθμολογία ομίλου
1.Λέιντεν 1-0

2.Μπασάκσεχιρ 1-0

3.Μόρναρ Μπαρ 0-1

4.Ηρακλής 0-1


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τουρκία: Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την παρουσία των αμερικανικών F-15 στην Ελλάδα

Φρίκη στη Ρόδο: 8χρονη νοσηλεύεται μετά από καταγγελία για βιασμό

Τώρα ο Γρηγόρης Πετράκος θα τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους και δηλώνει: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης