Euro 2020: Οι γερμανικές ομάδες απάντησαν στην UEFA με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Euro 2020: Οι γερμανικές ομάδες απάντησαν στην UEFA με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Μετά την απόρριψη της UEFA να φωταγωγηθεί η «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ για την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία, το γερμανικό ποδόσφαιρο ενώθηκε κι έστειλε το δικό του μήνυμα.

volkswagen_arena
Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ, ζήτησε να φωταγωγηθεί η «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ για την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία, προκειμένου να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την έμπρακτη στήριξή τους στη συγκεκριμένη κοινότητα μετά από το Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Ουγγαρία και απαγορεύει την «προβολή και προώθηση της ομοφυλοφιλίας» για τους ανήλικους κάτω των 18 ετών.

Ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από την UEFA. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το γερμανικό ποδόσφαιρο να ενωθεί και να δώσει μια ηχηρή απάντηση στην Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, οι γερμανικές ομάδες δημοσίευσαν στα social media φωτογραφίες στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Μάλιστα, όπως τόνισαν με ανακοίνωση, σε περίπτωση που η απόφαση της UEFA δεν αλλάξει και το γήπεδο δεν φωταγωγηθεί υπό την αιγίδα της UEFA, τότε θα φωτιστεί τουλάχιστον στα γήπεδα των Βόλφσμπουργκ, Κολωνία και Άουγκσμπουργκ.

Μάλιστα το παράδειγμα των γερμανικών ομάδων, ακολούθησε και η Μπαρτσελόνα, θέλοντας να δείξει κι αυτή την στήριξή της στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.


Κλείσιμο



Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: «Η μητέρα της Καρολάιν αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της»

Μετς: Πατέρας και γιος έβαλαν ροτβάιλερ να επιτεθεί σε 30χρονο - Φωτογραφίες

Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις απευθείας επαφές μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης