Roland Garros, Τσιτσιπάς-Μαρτίνεθ 3-0 (6-3, 6-4, 6-3): Άνετος κι ωραίος στον 3ο γύρο

Roland Garros, Τσιτσιπάς-Μαρτίνεθ 3-0 (6-3, 6-4, 6-3): Άνετος κι ωραίος στον 3ο γύρο

Στους 32 του  Roland Garros προκρίθηκε ο  Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος μετά από 2.5 ώρες νίκησε με 3-0 τον Ισπανό (Νο 103) Πέδρο Μαρτίνεθ - Ο Στέφανος βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη φορά στους 32 του γαλλικού Open επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του κατάσταση

24260575
Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις, απέναντι σε έναν πολύ καλό, αλλά τρομερά ασταθή αντίπαλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τσέκαρε το εισιτήριο για τους 32 του Roland Garros και περιμένει να μάθει ποιον από τους Κρααΐνοβιτς, Ίσνερ θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbtaax741jrd-sf)


Το ματς
Ο Στέφανος βρέθηκε σε δύσκολη θέση πολύ νωρίς στο παιχνίδι καθώς με το σκορ να είναι 1-1 στο πρώτο σετ ο Μαρτίνεθ έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ, αλλά η πρώτη του αντίδραση ήταν εξαιρετική. Με πέντε συνεχόμενους πόντους (και τρία διαδοχικά εξαιρετικά σερβίς) έκανε την ανατροπή.

Κλείσιμο
Ο Τσιτσιπάς είχε δύο μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ, όμως ο Μαρτίνεθ όχι μόνο κράτησε το σερβίς του, αλλά στο επόμενο κατάφερε «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου για να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 3-2. Η απάντηση από τον Έλληνα πρωταθλητή ήρθε αμέσως καθώς στο 30-30 ο Ισπανός έκανε διπλό λάθος στο σερβίς και αυτή τη φορά έκανε το μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbt7anz99h1d-sf)


Το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στο επόμενο γκέιμ όπου ο Μαρτίνεθ προηγήθηκε 15-40, όμως από εκείνο το σημείο και μετά τα σερβίς του Τσιτσιπά έφεραν την ολική ανατροπή και το 4-3. Το μομέντουμ είχε αλλάξει για τα καλά και παίζοντας πλέον με τρομερή αυτοπεποίθηση ο Τσιτσιπάς έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.

Η απάντηση του Μαρτίνεθ ήρθε στην εκκίνηση του 2ου σετ όπου με το καλημέρα έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 0-2, ωστόσο ο Στέφανος έβγαλε και πάλι χαρακτήρα. Αν και βρέθηκε να χάνει με 15-40 στο τρίτο γκειμ δεν έχασε την ψυχραιμία του και με τέσσερις αναπάντητους πόντους απάντησε άμεσα στο μπρέικ για να φτάσουμε στο 4-4.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbt8vmeq5se1-sf)


Ο Τσιτσιπάς πίεσε σε κάθε πόντο τον Μαρτίνεθ με τον Ισπανό να μην αποφεύγει τα λάθη και στο 40-30 να στέλνει τη μπάλα στο φιλέ και... άουτ. Ο Τσιτσιπάς είχε το 2ο σετ στα χέρια του και δεν άφησε κανένα περιθώριο επικρατώνας στο επόμενο γκέιμ για το 2-0.

Ο Μαρτίνεθ πήρε το πρώτο γκέιμ στο τρίτο σετ, όμως ο Στέφανος κατέκτησε τα 4 επόμενα κάνοντας δύο μπρέικ!.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbt9r6og9t81-sf)


Αλλά ο πεισματάρης Ισπανός προσπάθησε να επιστρέψει κάνοντας μπρέικ για το 4-2 κι έχοντας δύο φορές την ευκαιρία να μειώσει σε 4-3. Δεν την εκμεταλλεύτηκε όμως και ο Τσιτσπάς αοπάντησε ξανά με μπρέικ στο μπρέικ, κι έχοντας την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbta36rp0agh-sf)


Ο Μαρτίνεθ όμως και πάλι του έβαλε δύσκολα, έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ παρατείνοντας την αγωνία. Όχι για πολύ... Ο Τσιτσιπάς «έσβησε» και τα δύο, «έσβησε» κι ένα τρίτο και με δύο εξαιρετικούς πόντους τελείωσε το σετ και το ματς!








Ειδήσεις σήμερα: 

ΠΑΟΚ: Στη Θεσσαλονίκη ο Λουτσέσκου - Οι πρώτες δηλώσεις του

Η πρώτη προπόνηση του Σπανούλη μετά την επιστροφή του στην Εθνική - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Θεόδωρος Θεοδωρίδης (ΓΓ UEFA): «Πιθανό να αποκλειστούν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης