«Καμπανάκι» από Αρτέτα μετά την Τότεναμ: «Αν παίξουμε έτσι με Ολυμπιακό, θα αποκλειστούμε»

«Καμπανάκι» από Αρτέτα μετά την Τότεναμ: «Αν παίξουμε έτσι με Ολυμπιακό, θα αποκλειστούμε»

Η εμφάνιση της Άρσεναλ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την Τότεναμ προβλημάτισε τον Ισπανό προπονητή - Τι είπε για την απόφασή του να αφήσει τον Ομπαμεγιάνγκ στον πάγκο

arteta
Λίγες ημέρες πριν από την επαναληπτική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (18/3), αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη (2-1) της Αρσεναλ απέναντι στην Τότεναμ, στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, ο Μικέλ Αρτέτα «κτύπησε» το καμπανάκι του κινδύνου, σχετικά με την συνάντηση της Πέμπτης, δείχνοντας ότι δεν αισθάνεται σίγουρος για την πρόκριση, παρά την ευρεία νίκη (3-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε το παιχνίδι τα τελευταία δέκα λεπτά με έναν επιπλέον παίκτη στο γήπεδο (σ.σ: αποβλήθηκε ο Λαμέλα στο 76’) ήταν πραγματικά κακός. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα και ίσως θα έπρεπε να δεχθούμε ένα γκολ. Είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να βελτιωθεί και στην Ευρώπη αν το κάνουμε αυτό, είμαστε έξω», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός, που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ως προπονητής, στο ντέρμπι στο Βόρειο Λονδίνο.

«Ήμασταν η καλύτερη ομάδα, ήμασταν πραγματικά κυρίαρχοι, πραγματικά σίγουροι για μεγάλες περιόδους, εκτός από τα τελευταία δέκα λεπτά, νομίζω ότι ήμασταν εξαιρετικοί», είπε.

«Δημιουργώντας τον αριθμό των καταστάσεων και των ευκαιριών που δημιουργήσαμε, να είμαστε τόσο επιθετικοί και να ξανακερδίζουμε την μπάλα, να παίζουμε με προσωπικότητα, ήταν υπέροχο. Γενικά είμαι πραγματικά ευχαριστημένος. Είμαι τόσο περήφανος για τους παίκτες, τον τρόπο που έπαιξαν, το πνεύμα που δείχνουν και την ενέργεια που νιώθω όταν παίζουν. Είναι κρίμα που σήμερα (σ.σ: χθες) δεν είχαμε τους φιλάθλους μαζί μας, αλλά ελπίζουμε ότι μπόρεσαν να το απολαύσουν στο σπίτι τους».

O Αρτέτα εξήγησε και την απόφασή του να αφήσει τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στον πάγκο, τονίζοντας ότι τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή επειδή άργησε στη συγκέντρωση της ομάδας: «Έχουμε έναν τρόπο να ζούμε μαζί σε αυτήν την ομάδα. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, αυτό είναι όλο. Το παιχνίδι επρόκειτο να ξεκινήσει, είχαμε πειθαρχικό πρόβλημα. Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να σεβόμαστε σε κάθε παιχνίδι».

«Ήταν μια απόφαση που ελήφθη μετά από αξιολόγηση όλων, το ποιος είναι ο Ομπαμεγιάνκ και τι έχει κάνει. Έχουμε άλλους παίκτες που μπορούν να παίξουν. Πρόσφατα αλλάξαμε πολύ την ομάδα και υπάρχουν παίκτες που είναι πρόθυμοι να παίξουν και αξίζουν μια ευκαιρία, οπότε δεν νιώθω άβολα με αυτό. Έκανα αυτό που νόμιζα ότι ήταν η σωστή απόφαση. Εχουμε βάλει μια γραμμή που δεν μπορούμε να περάσουμε και τώρα προχωράμε . Γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι για εμάς, αυτό το ξέρουμε ήδη, οπότε ας προχωρήσουμε»,
πρόσθεσε ο Ισπανός προπονητής της Αρσεναλ, αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γερμανία: Ήττα του CDU και της AfD οι εκλογές σε Βάδη - Βυρτεμβέργη και Ρηνανία - Παλατινάτο

Ποιες ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογηθούν με συντελεστή 4,5% φέτος

AstraZeneca: Ο έλεγχος σε 17 εκατ. εμβολιασμένους δείχνει ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θρόμβων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης