Champions League - Ολυμπιακός-Μαρσέιγ: Πρεμιέρα στο άδειο «Καραϊσκάκη» με μόνο στόχο το «τρίποντο»

Champions League - Ολυμπιακός-Μαρσέιγ: Πρεμιέρα στο άδειο «Καραϊσκάκη» με μόνο στόχο το «τρίποντο»

Στις 22:00 (Cosmote Sports 2) η σέντρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Τα πλάνα για Μαρτίνς και Βίλας-Μπόας

OSFP
Με το… δεξί θα επιδιώξει να μπει ο Ολυμπιακός στην φάση των ομίλων του Champions League υποδεχόμενος απόψε στις 22:00 την Μαρσέιγ στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» στην 20ή τους συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν θα έχουν στο πλευρό τους τον 12ο παίκτη, τον κόσμο τους, καθώς χθες με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ακυρώθηκε η απόφαση της Δευτέρας που πρόβλεπε παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας του γηπέδου.

«Πραγματικά το γήπεδό μας θα είναι άδειο και δυστυχώς δεν θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Χωρίς κόσμο το πάθος και ο ενθουσιασμός δεν θα είναι ο ίδιος. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, υπάρχει ένας μεγάλος αντίπαλος και οι επόμενοι τρεις θα παλέψουμε για την δεύτερη θέση», δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη χθεσινή συνέντευξή τύπου εν όψει τις αναμέτρησης με τους Γάλλους. Δείτε  όλη τη συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς εδώ

Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ανακοίνωσε χθες αποστολή, ενώ κράτησε… κλειστά και τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση της ομάδας για τους 11 που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου.

LIVE - Τελευταία προπόνηση της ομάδας μας πριν το ματς με την Μαρσέιγ! / LIVE - Last training session ahead of Olympique Marseille! #Olympiacos #OLYOM #UCL #Football #Training

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos FC στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020


Κλείσιμο
Αν θελήσει να προστατεύσει τον Καμαρά που είχε αποκομίσει και ένα πρόβλημα με αιμάτωμα από το χτύπημα του Μάτιτς στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Ατρόμητο (4-0) είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Φορτούνης.

Πάντως προσανατολίζεται στο 4-3-3 με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο και Βινάγκρε στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, ενώ στο κέντρο θα είναι οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης. Στα άκρα της επίθεσης ο Ραντζέλοβιτς φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Μασούρα και ο Βαλμπουενά και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Εφόσον ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να πάει σε ένα πιο συμπαγές κέντρο και κρίνει πως ο Καμαρά δεν είναι 100% έτοιμος να βοηθήσει τότε μπορεί να δούμε μία διάταξη με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Πέπε, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει ρυθμό αγώνων. Ανέτοιμος είναι και ο Ολλανδός ακραίος επιθετικός Μπρούμα, ενώ παρόλο που και ο Βινάγκρε προέρχεται από τραυματισμό διεκδικεί την θέση του βασικού αντί του Χολέμπας.

Δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα των «ερυθρόλευκων» οι Κρίστινσον (τερμ.), Λοβέρα (χαφ), Μπρούνο (χαφ), Κάιπερς (επ/κος).

Από την άλλη η Μαρσέιγ επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από 9 χρόνια, όταν και πάλι την πρώτη αγωνιστική των ομίλων είχε φύγει νικήτρια (0-1) με γκολ του Λούτσο Γκονζάλες.

Olympiakos 0-1 OM l Le résumé de la rencontre 🔙


«Ήρθαμε για μάχη»

Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο οποιος χαρακτήρισε την επιστροφή του στο Champions League ως όνειρο που έγινε πραγματικότητα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε επεσήμανε ότι στόχος της Μαρσέιγ είναι η νίκη επί του Ολυμπιακού, που θα βοηθήσει αρκετά στην επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. «Δεν ήρθαμε για διακοπές. Θέλουμε να προκριθούμε και να νικήσουμε τον Ολυμπιακό που πέρυσι είδαμε τι έκανε στον όμιλο με Τότεναμ, Μπάγερν, Ερ. Αστέρα. Ήρθαμε για μια μάχη, θα παίξουμε για την ιστορία της Μαρσέιγ. Θέλουμε κάθε χρόνο να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ για την εμπειρία, αλλά τώρα θέλουμε να προκριθούμε», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής των Μασσαλών και έπλεξε το εγκώμιο των Μαρτίνς, Σα και Σεμέδο.

Μάλιστα στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Twitter , οι Γάλλοι, ετοίμασαν και βίντεο-αφιέρωμα για το ταξίδι τους στην Ελλάδα...


Μοναδική απουσία για τον Βίλας-Μπόας είναι ο τιμωρημένος Καμαρά, καθώς οι τραυματισμοί των Τσαλέτα-Τσαρ και Μπενεντέτο δεν αποδείχτηκαν αρκετά σοβαροί για να τους κρατήσουν στη Μασσαλία κι έτσι τόσο ο Κροάτης στόπερ όσο και ο Αργεντινός φορ είναι στην αποστολή και αναμένεται να είναι και στη βασική 11αδα, η οποία θα αποτελείται από τους Μανταντά – Σακάι, Αλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Αμαβί – Ρονζιέ, Σανσόν, Κουισάνς – Τοβέν, Μπενεντέτο, Παγιέ σε διάταξη 4-3-3.


Αξίζει να αναφερθεί πως από το 2005 και μετά ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ εντός έδρας. Ο απολογισμός του σε 11 παιχνίδια είναι 2 νίκες επί της Άλκμααρ το 2009 και επί της Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Ο διαιτητής του τελικού στο Ολυμπιακός-Μαρσέιγ

Τον κατά τεκμήριο κορυφαίο Ευρωπαίο διαιτητή επέλεξε η UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρώτη αγωνιστική του Champions League.

Ο λόγος για τον Ντανιέλε Ορσάτο, ο οποίος είχε διευθύνει τον τελικό της διοργάνωσης τον Αύγουστο ανάμεσα σε Μπάγερν και Παρί.

O 45χρονος Ιταλός είναι γουρλής για τον Ολυμπιακό, καθώς την περασμένη σεζόν ήταν στη νίκη με 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα (11/12/2019), που «σφράγισε» την τρίτη θέση του ομίλου και τη μετάβαση στους «32» του Europa League. Επίσης, στις 24/10/12 ήταν στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονπελιέ στη Γαλλία για το Champions League.

Πριν έναν μήνα ήταν στο ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 1-2 για τα playoffs του Champions League. Επίσης ήταν στις 15 Δεκεμβρίου 2011 στο ΠΑΟΚ-Ρούμπιν 1-1 για τους ομίλους του Europa League.

Εχει διευθύνει, παράλληλα, τον αγώνα Γεωργία-Ελλάδα (1-2) το 2011 για τα προκριματικά του Euro 2012, του Παναθηναϊκού με τη Ντιναμό Μόσχας (1-2) το 2014 για τους ομίλους του Europa League και το Ατρόμητος-Φενέρμπαχτσε (0-1) το 2015 για playoffs του Europa League.

Βοηθοί του Ορσάτο την Τετάρτη θα είναι οι συμπατριώτες του Φιλίπο Μέλι και Τσίρο Καρμπόνε, ενώ στο VAR θα είναι οι Μάρκο Γκουίντα και Τζόρτζιο Περέτι.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπόλονι: Με σοκάρει η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Παναθηναϊκό - Σώσαμε τον ΠΑΟΚ


Οι Δεληγιάννης-Καμπουρίδης νικητές του 1ου Πανελλήνιου Κυπέλλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Διμελούς Πληρώματος

«Στοπ» στην επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα - Χωρίς κόσμο Ολυμπιακός-Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ-Ομόνοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης