Super League 1 Play out , Πανιώνιος-Ξάνθη 2-1: Ο Ιστορικός έχει ακόμα σφυγμό

Super League 1 Play out , Πανιώνιος-Ξάνθη 2-1: Ο Ιστορικός έχει ακόμα σφυγμό

Ο Πανιώνιος με πλασέ του Μαξίμοβιτς (30') και κεφαλιά του Τσιλούλη στο 66' επικράτησε 2-1 της Ξάνθης, η οποία μείωσε 2-1 με πέναλτι του Φοσέ στο 90' + 3' και εν συνεχεία έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ματς - Τεράστιο βήμα παραμονής στη Super League 1 για τους Κυανέρυθρους που έφτασαν στο -1 από την Ξάνθη και ισοβαθμούν με τον Παναιτωλικό που έχει ένα ματς λιγότερο

panionios_nes
«Φωτιά» στην ουρά έβαλε ο Πανιώνιος, καθώς συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στα play out, κέρδισε (και) την Ξάνθη (2-1) και οι δύο ομάδες όπως και ο Παναιτωλικός βρίσκονται σε απόσταση ενός μόλις βαθμού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κότνικ στο τέρμα, τους Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Παπανικολάου στον άξονα, τον Μαξίμοβιτς στο «10», τους Λυμπεράκη, Ρέντζα στα άκρα και τον Τσιλούλη στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Μπέντο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Κασάδο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τερκί, Καμαρά στον άξονα, τους Τζουρίσκοβιτς, Ντε Αμορίμ στα άκρα και τον Μπαριέντος σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κάστρο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το εξής χαρακτηριστικό. Και οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στον άξονα, ενώ παράλληλα «φόρτωναν» τις αριστερές τους πλευρές. Στον Πανιώνιο οι Λυμπεράκης, Σαραμαντάς αναλάμβαναν πρωτοβουλίες, ενώ στην Ξάνθη ο Μπαριέντος τραβιόνταν από εκεί και ντουμπλάριζε τον Ντε Αμορίμ. Οι Θρακιώτες στα πρώτα λεπτά έδειχναν πιο ορεξάτοι, απείλησαν με τους Μπαριέντος (6'), Ντε Αμορίμ (12'), όμως περίπου στο 20λεπτο οι Ρέντζας, Παπαγεωργίου άλλαξαν θέσεις και η δεξιά πτέρυγα του Πανιωνίου άρχισε να λειτουργεί καλύτερα ανασταλτικά. Ετσι οι «κυανέρυθροι» πήραν τα ηνία και στο 26' απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κόρμπο, που απέναντι από τον Μπέντο σούταρε πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ.

Λίγο αργότερα (30') όμως άνοιξαν το σκορ, όταν ο Λισγάρας υπέπεσε σε λάθος, «άδειασε» ουσιαστικά τον Μπέντο που έκανε έξοδο και ο Μαξίμοβιτς πλάσαρε εύκολα σε κενή εστία. Η παραπάνω εξέλιξη άλλαξε άρδην τα δεδομένα του αγώνα, ενώ η Ξάνθη επηρέαστηκε και ψυχολογικά. Μέχρι την ανάπαυλα διατήρησε μία φλύαρη υπεροχή, πλην όμως ενός μακρινού σουτ του Μπαριέντος στις καθυστερήσεις, δεν «ανησύχησε» ιδιαίτερα τον Κότνικ.

Στην ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν πολλά, μπήκαν με διάθεση να πιέσουν και το ματς παίζονταν στο μισό του Πανιωνίου. Από το 62' έπαιζαν 4-4-2, πλην όμως της κεφαλιάς του Κάστρο στο 54' που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κότνικ, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε πως ο Ρέντζας έγινε... σκιά του Ντε Αμορίμ και οι φιλοξενούμενοι δεν δημιουργούσαν. Μέχρι που φτάσαμε στο 66', όπου σε στατική φάση ο Ντομίνγκεζ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τσιλούλης με νέα «ψαράκι», διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Κλείσιμο
Πλέον στην εξίσωση των «κυανέρυθρων» μπήκε ο όρος διαχείριση και μέχρι το 85' κράτησαν με σχετική άνεση το υπέρ τους σκορ. Κάπου εκεί όμως (87') ο Στάρτζεον «άγγιξε» το γκολ όταν από κοντά με προβολή σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κότνικ και ο αγώνας πήρε... φωτιά στο φινάλε. Στο 90'+1' ο Λυμπεράκης ανέτρεψε τον Γκαργκαλατζίδη και καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών. Ο Φοσέ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και στα λεπτά που απέμειναν έσπασαν καρδιές. Ολοι οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά (π.χ. ο Καρασαλίδης πέρασε σε θέση φορ), απείλησαν με τον Γκαργκαλατζίδη στο 90'+6΄, όμως το φινάλε βρήκε τους γηπεδούχους ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν.

MVP: Ο Τσιλούλης. Σημείωσε το 2ο γκολ, «έφτιαξε» τη μεγάλη φάση του Κόρμπου στο πρώτο ημίχρονο και προκάλεσε πάρα πολλούς «πονοκεφάλους» στην άμυνα της Ξάνθης. Οπου πολλές φορές βγήκε στην πλάτη της.

Στο ύψος του: Πολύ καλή η αριστερή πλευρά του Πανιωνίου (Λυπεράκης, Σαραμαντάς), ο Κόρμπος στον άξονα, ενώ μεγάλο credit παίρνει και ο Ρέντζας για την άμυνά του στον Ντε Αμορίμ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τσουρίσκοβιτς. Ο Σέρβος «χάθηκε» σε όλο το πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε. Επαιξε δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Λισγάρας στο 30', καθώς έστρωσε ουσιαστικά την μπάλα στον Μαξίμοβιτς για να πλασάρει σε κενή εστία.

Το «στραγάλι»: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έβγαλε το ματς ο Κομίνης και οι βοηθοί του. Στο πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκε ως φο σάιντ και μέσω var γκολ που σημείωσε ο Τσιλούλης, ενώ με ανάλογο τρόπο καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών στο φινάλε, στην ανατροπή του Γκαργκαλατζίδη από τον Λυμπεράκη.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, η Ξάνθη «πλήρωσε» σε μεγάλο βαθμό τη φάση του 30' όπου ο Μαξίμοβιτς άνοιξε το σκορ και έφτασε στη νίκη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ρέντζας, Κόρμπος, Παπανικολάου, Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου (56' Αρτσε), Μαξίμοβιτς (79' Ευαγγέλου), Τσιλούλης (87' Δούμτσιος).
ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (55' Σόσα), Κασάδο, Καρασαλίδης, Τερκί, Καμαρά (46'Μουλέν), Τσουρίτσκοβιτς (46' Στάρτζεον), Μπαριέντος (62' Γκαργαλατζίδης), Ντε Αμορίμ, Κάστρο.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» του Νίκου Αλέφαντου

Βοηθοί Μαρτίνς: «Μπορεί να εξελιχθεί στις ακαδημίες το ελληνικό ποδόσφαιρο»

NBA: Το υπέροχο σκίτσο για το restart!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης