Kορωνοϊός: 40 εκατομμύρια ευρώ στα ιδιωτικά νοσοκομεία και ξενοδοχεία που θα επιταχθούν

Kορωνοϊός: 40 εκατομμύρια ευρώ στα ιδιωτικά νοσοκομεία και ξενοδοχεία που θα επιταχθούν

Εξαιτίας του κορωνοϊού θα δοθούν 25 εκατ. θα δοθούν στα νοσοκομεία και 15 εκατ στα ξενοδοχεία που θα πρόκειται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο 

_koronoios
Με το ποσό των 40εκατ ευρώ θα αποζημιωθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία που θα επιταχθούν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια το υπουργείο Υγείας λαμβάνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 40εκατ ευρώ, «για την αποζημίωση των δικαιούχων ιδιωτών ή νομικών προσώπων λόγω αναγκαστικής διάθεσης στο δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών ΜΕΘ και ξενοδοχείων και ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, για κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Το συγκεκριμένο ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα κατανεμηθεί, κατ΄εκτίμηση, καθώς θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της διασποράς της νόσου, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ως ακολούθως:

α)Ποσό είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ (25.000.000€) για την αναγκαστική διάθεση κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών και κλινών ΜΕΘ.

β)Ποσό δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ (15.000.000€) για την αναγκαστική διάθεση ξενοδοχείων και ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τράπεζες: Ποιοι και γιατί έκαναν ουρές σήμερα

Έμφραγμα: Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος για όσους κοιμούνται έτσι

Κορωνοϊός: Ρεκόρ νεκρών στην Ισπανία με 849 νέους θανάτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης