Με σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα» ξεκινά το 13ο συνέδριο της ΝΔ

Με σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα» ξεκινά το 13ο συνέδριο της ΝΔ

Στις 19:30 η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία θα παρουσιάσει τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματός του, ενώπιον 7.000 συνέδρων και παρατηρητών

sima-nd-sinedrio
Με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (στις 19.30) και κεντρικό σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», ανοίγουν το απόγευμα της Παρασκευής οι τριήμερες εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στις οποίες θα συμμετάσχουν ως σύνεδροι ή παρατηρητές 7.000 στελέχη και μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Οι επιτελείς του Μαξίμου και της Πειραιώς φιλοδοξούν να αποτελέσει το Συνέδριο του κυβερνητικής παράταξης σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος που με το φιλελεύθερο στίγμα του και την μετριοπάθεια με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση, καλύπτει τον χώρο της παραδοσιακής Δεξιάς και ταυτόχρονα ανοίγεται στο Κέντρο.

Τα πρόσωπα που έχουν προσκληθεί και η θεματολογία του συνεδρίου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ «παραμένει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και τους πολίτες», υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς. Επισημαίνουν ότι μισοί από τους 7.000 συνέδρους και παρατηρητές που θα καταφθάσουν από όλη την Ελλάδα, είναι ηλικίας 25 έως 44 ετών, δείγμα ότι η κυβερνητική παράταξη απευθύνεται και εκφράζει τις πιο δημιουργικές και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει στις 19.00 ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχεδιάζει να παρουσιάσει τον ιδεολογικο-πολιτικό άξονα της κυβερνώσας παράταξης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο, με ομιλίες εκπροσώπων των κομμάτων. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και οι τοποθετήσεις των συνέδρων. Θα υπάρξουν δύο θεματικές ενότητες συζητήσεων:

*Η πρώτη έχει τίτλο «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό», ενώ

Κλείσιμο
*Η δεύτερη τιτλοφορείται «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».

Για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το Σάββατο, μετά το πέρας το συζητήσεων, θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Περισσότεροι από 300 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή. Κατά πληροφορίες μεταξύ των δρομέων θα είναι οι παλαιοί διεθνείς ποδοσφαιριστές από την γενιά του «Euro 2004» Τάκης Φύσσας, Άγγελος Μπασινάς και Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει καθιερωθεί και στα προηγούμενα συνέδρια, η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει παράλληλες δράσεις που πλαισιώνουν το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου. Θα λειτουργήσει Διεθνής Έκθεση Σκίτσου με θέμα «Ισότητα των Φύλων - Έμφυλη Βία», ενώ με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, το μεσημέρι του Σαββάτου θα λειτουργήσει «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες».

Με αφορμή, εξάλλου, τον εορτασμό των 45 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στο χώρο του Συνεδρίου θα τοποθετηθεί πρωτότυπη κατασκευή με σύνθεση φωτογραφιών από σημαντικές στιγμές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Το συνέδριο θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένο και από κάθε άποψη φιλικό προς το περιβάλλον και σχεδόν «απεξαρτημένο» από το χαρτί.

Οι συνεδριακές εργασίες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής, 1η Δεκεμβρίου, με την τελική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης