Ψήφος αποδήμων: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τα «μπρος-πίσω» για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ψήφος αποδήμων: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τα «μπρος-πίσω» για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι δεν τους ικανοποιεί η τελική πρόταση της ΝΔ για το άρθρο 54 του Συντάγματος – Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι οι βουλευτές θα καταψηφίσουν τη διάταξη εάν παραμείνει ως έχει

syntagmatiki_anatheorisi1
Συνεχίζονται τα μπρος πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η τελική πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ για την αναθεώρηση του κρίσιμου άρθρου 54 δεν τους ικανοποιεί καθώς παραμένουν αρρύθμιστες ουσιώδεις παρατηρήσεις. Σύμφωνα δε με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα καταψηφίσει την διάταξη αν παραμείνει ως έχει διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό τις συνθήκες ευρύτατης πλειοψηφίας που διαμορφώνονταν.

Πάντως, με τις έως τώρα τοποθετήσεις των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης η αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου φαίνεται ότι συγκεντρώνει πλειοψηφία 180 βουλευτών για να εγκριθεί καθώς Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση υπερψηφίζουν. Υπό αυτά τα δεδομένα η Κουμουνδούρου επιλέγει για μια ακόμα φορά την απομόνωση στο συγκεκριμένο θέμα με αρκετούς από την πλειοψηφία να εκτιμούν ότι μόνος στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να «χαλάσει» την ιστορική ευκαιρία της Βουλής να ψηφίσει μια διάταξη που αφορά την ομογένεια με 300 βουλευτές.

«Έγιναν κάποιες βελτιώσεις που είχαμε ζητήσει. Έγινε προσθήκη του πραγματικού δεσμού. Επίσης έχει ομογενοποιηθεί όπως ζητήσαμε η ορολογία.

Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν δύο θέματα που δεν έχουν ρυθμιστεί και το ένα εξ αυτών είναι ουσιώδες.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είναι δυνητική - αλλά οριστική - η ρύθμιση ως προς την καθιέρωση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη αλλά να είναι και στο Σύνταγμα και στο νόμο ξεκάθαρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος .

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα πηγές της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του ομιλία στην Νίκαια υποστήριξε ότι η ΝΔ «κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους ομογενείς» και υποστήριξε ότι «έβαλε το ΚΚΕ κάποιες εν πάση περιπτώσει προϋποθέσεις κι έρχονται τώρα και λένε “τις ικανοποιούμε όλες”. Γιατί; Για να αποδείξει εδώ ο συντοπίτης σας ο υπουργός Εσωτερικών ότι είναι μεγάλος μεταρρυθμιστής. Με συγχωρείτε αλλά μια τρύπα στο νερό είναι αυτό. Δεν είναι μεταρρύθμιση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης