Βουλή: Εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων ο νέος Ποινικός Κώδικας

4952018

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν επί της αρχής, Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. 

Μεταξύ άλλων ψηφίστηκαν κρίσιμες διατάξεις όπως η δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά τραπεζικών στελεχών,  μόνο μετά από έγκληση καθώς επίσης η δυνατότητα χρήσης παρανόμως αποκτηθέντος υλικού από τους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος και Διαφθοράς για τη διαλεύκανση υποθέσεων.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν επί της αρχής, Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ενώ η τροπολογία για τα τραπεζικά στελέχη και το άρθρο 9 που αφορά το ξέπλυμα χρήματος εγκρίθηκαν με ονομαστική ψηφοφορία. Το αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε η αντιπολίτευση. 

Για την τροπολογία που αφορά την δίωξη σε τραπεζικά στελέχη για το αδίκημα της κακουργηματικης απιστίας κατά έγκληση σε 249 παρόντες, υπέρ ψήφισαν 154 και κατά 95.

Για το άρθρο 9 που αφορά την αποδέσμευση χρημάτων σε περιπτώσεις ξεπλύματος σε 18 μήνες, σε 251 παρόντες, υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές, κατά 87 και «παρών» 8.

Από την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία απείχε το ΚΙΝΑΛ το οποίο όμως συμμετείχε στην ψήφιση του άρθρου 9.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΣυνδικαΛΗΣΤΗΣ

Η Ελλάς εάλω !!! Ζήτω ο κομμουνισμός !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης