Ψήφος αποδήμων: Κόντρα Γεραπετρίτη-Κατρούγκαλου για το εκλογικό σώμα

Ψήφος αποδήμων: Κόντρα Γεραπετρίτη-Κατρούγκαλου για το εκλογικό σώμα

«Αν λέτε "ναι" στα δημοψηφίσματα γιατί εμπιστεύεστε τον πολίτη, δεν μπορείτε να λέτε "όχι" στην ψήφο του γιατί φοβάστε ότι θα χειραγωγηθεί» είπε ο υπ. Επικρατείας - «Δεν αναφερόμαστε σε χειραγώγηση του εκλογικού σώματος αλλά σε αλλοίωση» απάντησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

gerapetritis-katrou
Την απόσταση που χωρίζει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την ψήφο των απόδημων αντανακλά η αντιπαράθεση των Γιώργου Γεραπετρίτη και Γιώργου Κατρούγκαλου κατά την συνεδρίαση της επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος στην Βουλή.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοψηφίσματα και για την ψήφο των απόδημων είναι αντιφατικές εξηγώντας:

«Ο κ. Κατρούγκαλος λέει ότι η ΝΔ διαφωνεί με τα δημοψηφίσματα γιατί φοβάται τον λαό και τα δίνει όλα στην ελίτ. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όμως είπε ότι δεν θέλει να έχει τελείως ανοικτή την διευκόλυνση της ψήφου των απόδημων γιατί φοβάται ότι θα χειραγωγηθούν. Αυτός είναι πατερναλισμός. Αν λέτε "ναι" στα δημοψηφίσματα γιατί εμπιστεύεστε τον πολίτη, δεν μπορείτε να λέτε "όχι" στην ψήφο του γιατί φοβάστε ότι ο πολίτης θα χειραγωγηθεί».

Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε «δεν αναφερόμαστε σε χειραγώγηση του εκλογικού σώματος αλλά σε αλλοίωσή του. Το εκλογικό σώμα έχει δικαίωμα να αλλάζει την κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αλλάζει το εκλογικό σώμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης